Janten ibu anu sami sareng 2,5 padamelan PANUHUN, saur panilitian anyar

Daptar eusi

Ngarobih popok, nyiapkeun tuang, meresihan bumi, nyeuseuh murangkalih, ngarencanakeun janji ... Janten ibu moal gampang! Naha anjeun rumaos gaduh padamelan sadidinten di bumi?

Naha anjeun kalimpudan ku seueur pisan tugas anu kedah dilakukeun nalika anjeun sumping ti padamelan nalika wengi?

Dina tulisan ieu, urang badé nyarioskeun perkawis kahirupan ibu, sareng anu utamina, milari solusi pikeun hirup sapinuhna!

Naha janten ibu anu cicing di bumi sapertos 2,5 padamelan sadidinten?

Janten mom ayeuna, di masarakat kulon urang, mangrupikeun padamelan sadidinten (tanpa mayar tangtosna!). Kami dibayar sadayana sami sareng cinta anu urang tampi ti murangkalih urang sareng ningali aranjeunna tumuh, terus terang, éta teu aya hargana!

Numutkeun ka Ogg, di Éropa, kulawarga kolot tunggal murag tina 14% janten 19% antara taun 1996 sareng 2012. Sareng di Ile de France, 75% ibu-ibu tunggal, salian ti padamelanna, ngurus nyalira sareng aktip ti balita.

Naon ari indung solo? Anjeunna ibu anu ngurus sadayana, tanpa aya pitulung ti pendamping! (1)

Pribadi, kuring mendakan butuh kawani anu luar biasa sareng kakuatan méntal anu luar biasa pikeun ngabina budak nyalira. Kusabab hayu urang jujur, ngagedékeun budak sanés bawaan sareng henteu datang sacara alami.

Kacuali pikeun sababaraha anu ngagaduhan getihna sareng anu ngajantenkeun padamelan na (asisten indung, emban, super emban!).

Nanging, sanés ngan ibu-ibu solo anu sangsara. Janten ibu dina hubungan ogé ngagaduhan kanyamanan. Beban méntal, anjeun terang? Kuring ngajak anjeun angkat ningali buku komik Emma anu ngapopulerkeun istilah dina wéb. (2)

Langkung seueur ngeunaan topik:  Sampo ucing, mangrupakeun ide anu saé pikeun jamban na?

Beban méntal nyaéta kanyataanna, pikeun indung, mikir nyalira ngeunaan sagala padamelan di bumi anu kedah dilakukeun (meresihan, janji dokter, nyeuseuh, sareng sajabana).

Dasarna, urang kudu mikirkeun sadayana, bari urang hirup sareng pasangan, anu sami tanggung jawab sareng urang dina pendidikan budak leutik. Butuh 2 urang ngagaduhan anak, sanaos salaku indung, awak urang parantos nyiptakeun sadayana nyalira salami 9 bulan.

Numutkeun kana panilitian ku Welch College di Amérika Serikat, dilumangsungkeun dina 2000 ibu Amérika anu ngagaduhan murangkalih antara umur 5 sareng 12 taun, ibu-ibu damel ampir 98 jam per minggu (waktos anu dianggo sareng murangkalih kalebet), anu sami sareng 2,5 padamelan sepenuh waktos. (3)

Janten, ieu sadayana tiasa gancang dirobih janten full time dikali 2 upami urang henteu kénging bantosan!

 

Kumaha carana langkung kaeusi dina kahirupan anjeun salaku indung?

Aya paribasa Afrika anu nyarios: "Butuh sakumna désa pikeun ngagedékeun budak." Pikeun ngasuh murangkalih, anjeun kedah tumut kana akun ieu. Kami tangtosna ngabawa anjeunna ka dunya, sareng kami tanggel waler pikeun anak urang sareng kamekaranana.

Tapi éta henteu ngahalangan murangkalih, supados tiasa leres dikembangkeun, kedah dikurilingan ku sababaraha jalmi. Rombongan anu kuat bakal masihan anjeunna pelengkap anu diperyogikeun pikeun pamekaran anjeunna.

 

Janten upami anjeun tiasa, tanyakeun ka kulawarga atanapi réréncangan, atanapi emban pikeun ngabantosan anjeun, (kalayan PR, atanapi ngiringan budak leutik ka klubna dina dinten Rebo, jst.) Sabab anjeun henteu kedah ngalakukeun sadayana. - bahkan dina dalih yén anjeun indung. (4)

Langkung seueur ngeunaan topik:  Katarak dina anjing

Entong cicing nyalira, ngajak réréncangan atanapi kulawarga angkat ka bumi, kaluar pikeun mendakan taman, tempat anu jauh, perjalanan, ngalakukeun kagiatan anyar sareng murangkalih anjeun atanapi nyalira. Éta bakal ngajantenkeun anjeun sareng anak anjeun seueur kasaéan.

Penting pikeun anjeun nyalira sareng murangkalih sareng anjeun nyayogikeun waktos kanggo nyalira, upami tiasa. Kami sadayana béda, sareng masing-masing ngagedékeun murangkalihna sacara béda.

 

Teu aya hiji, resep mujijat pikeun ngarobah balita anjeun kana "super balita" atanapi ngarobih anjeun janten "super mom". Anjeun parantos hébat sapertos anjeun.

Entong ngupingkeun ibu-ibu anu terang sadayana atanapi kanggo saha sadayana jalanna éndah, kumargi éta leres-leres palsu. Entong ngéléhkeun diri anjeun upami anjeun langkung resep damel sapinuh waktos pikeun mekar dina damel. Upami anjeun damel damel moal aya anu matak éra.

Sareng upami anjeun mutuskeun damel bagian-waktos pikeun nyéépkeun waktos langkung seueur sareng kerubin anjeun, atanapi langkung waktos pikeun diri anjeun, tong ragu-ragu nyandak masalah.

Anu penting nyaéta nyenangkeun diri anjeun sareng nyumponan kabutuhan anjeun, ngupingkeun nyalira! Janten diri anjeun, nyaeta, henteu sampurna. Mangrupikeun bahan anu pangsaéna pikeun nambihan kahirupan anjeun sareng murangkalih anjeun bakal berkembang langkung saé upami anjeun henteu kunanaon sareng henteu frustasi.

Ieu mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun anjeun tiasa pasihkeun ka murangkalih anjeun. Ngarobih padamelan ibu anjeun janten padamelan impian. Anjeun tiasa ngalakukeun éta.

Kasimpulanana:

Aya solusi pikeun ngahargaan hirupna salaku indung.

  • Ngalakukeun olahraga atanapi kagiatan santai (yoga, tapa, jogét, jst.).
  • Entong rumaos kaliru ngeunaan janten indung sareng nyandak sapinuhna. Sareng ogé pinuh nganggap diri.
  • Entong ngupingkeun "kami nyarios éta" atanapi "sadayana henteu kunanaon sareng kuring" atanapi "anjeun kedah ngalakukeun sapertos kitu".
  • Upami anjeun hoyong damel sapinuh waktos atanapi upami anjeun resep paruh waktu, angkat waé. Upami anjeun hoyong ransel dunya sareng balita anjeun, milari!
  • Milarian kagiatan sareng gaya hirup anu pas pikeun anjeun sareng naon anu bakal masihan anjeun kapuasan pribadi anu hébat.
Langkung seueur ngeunaan topik:  Ucing utah: naon anu kudu dilakukeun ngeunaan utah ucing?

Leave a Reply