Kalkulator Kalori

Kalkulator Kalori ngamungkinkeun anjeun ngitung jumlah énergi anu diperyogikeun ku awak anjeun unggal dinten dumasar kana jangkungna, beurat, sareng aktivitas fisik anjeun. Ogé, versi kalkulator kalori ieu, salaku hasil tina itungan, bakal masihan seueur kalori anu diperyogikeun pikeun ngirangan beurat, nambihan beurat, ngajaga beurat awak, ogé nambihan beurat gancang, sareng ngirangan beurat awak anu ekstrim.

 
ti karajaan
métrik
Sejenna dasar
Tingkat kagiatan
gol
Hasil anjeun:
0
kalori / dinten

Anjeun tiasa ngalakukeun itungan asupan kalori unggal dinten numutkeun dua padika anu béda. Salah sahiji anu paling modéren, numutkeun rumus Mifflin-Saint Geor, diturunkeun dina 2005. Sareng anu langkung lami, tapi tetep populer di kalangan ahli nutrisi di jaman ayeuna urang, rumus Harris-Benedict, dikenal ti 1919.

Kalkulator kalori online

kalkulator kalori

Mimiti, kalkulator gunana pikeun jalma anu bakal ngawaskeun diet sareng ngitung kalori pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan beurat sareng ngajaga beurat awak normal dina waktos payun. Kontrol kalori mangrupikeun salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngirangan beurat awak. Konter online ieu bakal ngajantenkeun prosés ieu raoseun sareng gancang.

Ogé, kalkulator kalori bakal mangpaat pikeun atlit, binaragawan. Éta saé pikeun penggemar kabugaran anu hoyong ngendalikeun jumlah protéin, gajih, sareng karbohidrat dina ménu na. Salaku conto, ngawangun otot ku bantosan situs ieu tiasa manpaat pikeun nyusun menu diet protéin. Sareng pikeun anu disebut "pangeringan" (prosés leungitna beurat gancang), anjeun tiasa ngadamel ménu anu kadar karbohidratna handap.

Ku jalan kitu, situs ieu ogé tiasa saé pikeun tujuan rujukan murni. Intina, ieu mangrupikeun tabel online kalori pangan, diwincik dumasar kategori. Upami anjeun henteu kedah ngadamel ménu tapi kedah milarian terang sabaraha kalori dina produk khusus, maka kami mamatahan anjeun pikeun milarian gancang dina basis dahareun di luhur pisan.

Kalori per dinten

Teu aya norma asupan kalori tunggal sareng anu ditarima sacara universal. Numutkeun ka saran Organisasi Kaséhatan Dunya, "Asupan énergi (kalori) kedah saimbang sareng pengeluaran énergi. " Janten, asupan kalori individu anjeun gumantung, mimiti sadayana, kana sipat pagawéan anjeun, tingkat kagiatan fisik, jenis kelamin, umur, sareng sajumlah faktor sanés.

Nanging, dina jaring anjeun tiasa mendakan seueur tabel sareng kalkulator anu teu dikenal asal, nawiskeun inpormasi ngeunaan harga harian, diduga dumasar kana sumber anu berwibawa. Kami yakin yén kualitas inpormasi ieu rada diragukeun.

Cara anu paling dipercaya pikeun nangtoskeun kabutuhan kalori masing-masing nyaéta itungan anu biasa tina nilai énergi tina tuangeun anu anjeun konsumsi nalika siang (atanapi sababaraha dinten). Ukur nyerat babandingan harian anjeun biasana dina kertas. Tulis naon sareng sabaraha anu anjeun tuang siang sadinten. Anjeun tiasa langsung ngitung eusi Kalori nganggo inpormasi tina labél produk sareng nganggo halaman wéb kami. Mertimbangkeun yén anjeun séhat sareng beurat anjeun henteu robih pisan sareng diet ayeuna. Hasilna tiasa dianggap kaayaan norma sadidinten anjeun.

Pikeun ngirangan beurat badan saatos nganggo kalkulator kalori, anjeun kedah ngirangan sakedik nilai énergi sadidinten diét. Nalika ngajaga gaya hirup anu sami, bakal aya defisit kalori sakedik sabab biayana tetep sami. Ieu bakal ngakibatkeun ngaduruk laun tina cadangan gajih anjeun.

Naon kuduna defisit anu terserah anjeun. Kami niatna mamatahan ulah nambahan éta seukeut, sabab éta moal ngakibatkeun naon anu saé. Ngurangan asupan kalori anjeun laun sareng leungitkeun beurat lalaunan. Ku cara ieu, anjeun henteu kedah nyiksa diri sareng frustasi ti jaman ka jaman. Sareng tangtosna, urang nyarankeun pisan anjeun konsultasi sareng dokter atanapi ahli diet anu mumpuni sateuacan ngadamel perobihan diét.

Kumaha milih jinis beban anu leres pikeun ngitung tingkat kalori

Formula na nganggap genep pilihan beban - tina minimal dugi ka luhur pisan. Éta henteu ngan ukur latihan tapi ogé kagiatan sanésna: leumpang, padamelan bumi. Pikeun inohong anu dipikagaduh saluyu sareng kanyataan, penting pikeun henteu ngagedekeun ciri-cirina.

Pilih beban minimum upami anjeun damel di kantor, ulah olahraga, sareng langkung resep nyéépkeun wengi sareng akhir minggu di komputer, tibatan jalan-jalan.

Parameter "cahaya" cocog pikeun anu damel seueur di sakuliling bumi, leumpang sareng anjing, sakapeung milih jalan tibatan ngangkut, sareng kadang-kadang asup pikeun olahraga.

Beban sedeng hartosna anjeun olahraga ti 3 dugi ka 5 kali saminggu. Sedengkeun dina waktos luang anjeun, ngagolér dina dipan sareng milampah, ngalaksanakeun tugas sadidinten.

Beban padamelan aktif nunjukkeun yén anjeun olahraga olahraga 6-7 kali saminggu - atanapi 3-5, tapi padamelan anjeun mangrupikeun padamelan fisik.

Beban anu luhur pisan nyaéta has pikeun anu ngalatih 2 kali sapoé atanapi ngalakukeun seueur olahraga sareng damel sacara fisik, tapi dina waktos anu sami tong hilap kana jinis kagiatan anu sanés.

Naon anu kudu dilakukeun ku hasil kalkulator kalori anjeun

Kalkulator nunjukkeun sabaraha kalori anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga beurat sareng ngirangan beurat - aman atanapi gancang.

Kalayan konservasi beurat, sadayana jelas. Ngaleungitan beurat langkung sesah. Mangrupikeun tuang sakedik-sakedik supados ngirangan beurat langkung gancang. Pendekatan ieu parantos dibuktikeun sacara ilmiah akibat négatip. Diét anu langkung ketat, anjeun henteu kéngingkeun éta. Aya résiko anu hébat anjeun bakal leupas, sacara sistematis ngabahekeun, sareng ieu bakal ngabatalkeun sadaya usaha. Upami anjeun balik deui kana cara hirup anu biasa saatos dibatesan anu sesah, kiloan ogé bakal balik. Sareng aranjeunna bakal mawa réréncangan. Di sagigireun éta, kaleungitan beurat gancang teuing tiasa nyababkeun masalah kaséhatan. Ieu kalebet batu empedu, kakurangan nutrisi, henteu teratur haid, sareng rambut rontok.

Upami anjeun hoyong nyingkahan akibat négatip, pokus kana angka anu disarankeun pikeun ngirangan beurat badan anu aman. Ngitung leungitna beurat gancang masih cukup aman, tapi éta bakal butuh disiplin sareng daya tahan ti anjeun: larangan ieu henteu gampang pikeun sadayana. Langkung saé henteu handap tina angka ieu.

Kumaha Ngitung Kalori Pangropéa | 2 Cara