cereals

Daptar Séréal

Artikel Séréal

Ngeunaan Séréal

cereals

Séréal ngeusi awak urang ku karbohidrat, protéin, mineral, vitamin, serat tutuwuhan, atanapi serat.

 

Dina komposisina, séréal ngandung sakumna kompléks mikro-sareng makroelemen anu jawab fungsi normal tina sakabeh organisme. Aranjeunna henteu ngan ukur nyugemakeun lapar sareng masihan kami énergi tapi ogé ngabantosan prosés asimilasi katuangan.

Mangpaat séréal

Séréal anu paling umum nyaéta gedang, gandum, soba, sangu. Seringna, porridges anu raoseun disiapkeun ti aranjeunna, ditambihkeun kana sup, casseroles, sareng cutlet.

Séréal ngandung sakumna kompléks vitamin (A, C, B, E), mineral (fosfor, kalium, séng), sareng bahan-bahan balast anu disebat ngabantuan ngabersihan usus sareng racun.

Salaku conto, millet euyeub ku karbohidrat sareng protéin anu gampang dicerna, tapi dina waktos anu sasarengan rendah kalori. Ngurangan tingkat koléstérol getih ningkatkeun imunitas sareng nganormalkeun metabolisme. Semolina mangpaat pisan pikeun peujit handap: éta ngabersihan tina lendir, racun, sareng racun.

Gandum gandum ngandung seueur serat, antioksidan alami, énzim, vitamin A, PP, E, sareng D, sareng sajumlah mineral (magnesium, fosfor, kobalt, seng, mangan, beusi, molibdenum, yodium, bromin, nikel). Ningkatkeun imunitas gaduh pangaruh anu nguntungkeun dina saraf, musculoskeletal, sareng sistem sirkulasi.

Oatmeal beunghar serat leyur, asam amino, minyak atsiri, vitamin gugus B, E, sareng K. Groat nguatkeun sadaya jaringan awak, ningkatkeun fungsi otak, ngagentoskeun kacapean sareng setrés, sareng ngabersihan koléstérol getih.

Bahaya tina séréal

Séréal ngandung aci, sareng budak di handapeun 2 taun teu ngagaduhan énzim khusus anu ngolahna, janten séréal henteu cocog pikeun tuang orok.

Ogé, dina séréal, zat pembentuk asam tiasa ngaasidkeun awak sareng ngakibatkeun acidosis (pergeseran kasaimbangan asam-basa awak). Ku alatan éta, disarankeun pikeun ngaganti bubur sareng sayuran.

Henteu aya kalsium dina séréal. Upami anjeun tuang séréal pikeun waktos anu lami, maka masalah sareng sendi, huntu, kuku, rambut tiasa timbul — tanda mimiti kakurangan kalsium: seueul, utah, jengkel, sareng kacapean.
Kumaha carana milih séréal anu leres
Nalika milih salah sahiji atanapi séréal anu sanés, diajar penampilan na. Warna na kedah cocog sareng standar na. Upami éta béas, maka bijil saé anu bodas, gedang konéng, sareng sajabina.

Dina produk anu kualitas, anjeun moal ningali kokotor, sampah, atanapi kapang asing, ogé bijil hancur sareng rusak. Ogé, séréal henteu ngagaduhan bau anu jelas (kecuali buckwheat), janten perhatoskeun yén aroma séréal tetep nétral. Upami anjeun ngaraoskeun "bau" anu langkung seueur - bahan kimia parantos ditambihan, atanapi produkna rusak.

Entong hilap ningali tanggal produksi sareng tanggal béakna séréal sareng parios ketang bungkusan na.

Leave a Reply