pausahaan susu

Daptar Susu

Artikel Susu

Ngeunaan Kadaharan susu

pausahaan susu

Kadaharan susu mangrupikeun kadaharan anu didamel tina susu sapi atanapi domba. Éta mangrupikeun sumber protéin anu hadé, asam amino ésensial, sareng kalsium.

 

Susu mangrupikeun sumber utama nutrisi pikeun organisme naon waé. Ngaliwatan susu indung, jalma ngagaduhan kakuatan sareng tumuh ti saprak lahir.

Mangpaat kadaharan susu

Ti saprak jaman baheula, kadaharan susu khusus berharga sareng séhat. Kadaharan susu mangpaat pikeun protéinina, asam amino ésénsial, sareng karbohidrat pikeun ngembangkeun awak, fosfor, kalium, kalsium, vitamin D, A, sareng B12.

Yogurt, kéju sareng susu saé kanggo huntu, sendi, sareng tulang. Kadaharan susu seger ngalawan radikal bébas, ngirangan pangaruh radiasi, ngaleungitkeun zat toksik sareng uyah logam beurat.

Kefir sareng susu dipanggang anu difermentasi disarankeun pikeun panyakit saluran pencernaan. Jamur Kefir malikkeun microfrol peujit anu nguntungkeun, nguatkeun sistim imun, ngalawan ngalawan dysbiosis, kacapean kronis, sareng insomnia.

Krim haseum mangrupikeun gudang nyata vitamin (A, E, B2, B12, C, PP). Éta diperyogikeun pikeun tulang sareng kerongkongan. Pondok kéju kasohor ku kandungan kalsium sareng fosfor, natrium sareng magnesium, tambaga, sareng seng anu luhur, anu pangaruhna nguntungkeun dina fungsi otak. Pondok kéju khususna nguntungkeun pikeun manula.

Mantega ngandung seueur protéin, karbohidrat, vitamin A, B, D, E, PP, beusi, kalsium, magnesium, fosfor, natrium, tambaga sareng séng. Oli normalkeun fungsi sistem saraf sareng uteuk. Tapi produkna ngandung seueur kalori, maka éta pantes dianggo kalayan bijaksana.

Rugina tuangeun susu

Sanaos seueur manpaatna, pangan susu tiasa nyumbang kana kamekaran sagala rupa panyakit. Utamana upami kefir, kéju pondok atanapi yoghurt didamel tina susu henteu wajar, kalayan ditambah bahan pengawet.

Seringna susu nyababkeun alergi atanapi teu sabar masing-masing kana protéin laktosa.

Dina kéju pondok, krim haseum, atanapi kéju aya kasein, anu tiasa ngempel dina awak, éta nempel sareng tuangeun sareng nyusahkeun prosés na.

Konsumsi sering susu anu henteu alami ngakibatkeun kacapean konstan, kembung, diare, nyeri sirah, saluran getih anu tersumbat, aterosklerosis, sareng arthrosis.


Kumaha milih produk susu anu pas


Upami anjeun hoyong ngalaman sagala kauntungan susu, maka pasihan resep susu nagara. Saatos ngagaleuhna, langkung saé kulubna, kusabab sapi tani atanapi embé henteu kalis tina panyawat.

Upami teu mungkin mésér susu alami, maka nalika milih di toko, perhatoskeun kana jinis pengolahan susu. Langkung saé didamel susu pasteurisasi (pangobatan panas susu dina kisaran 63 ° C), disterilkeun (pindang) minggu, dimana sadaya zat anu aya gunana dipaéhan.
Punten perhatoskeun yén bungkusna nyatakeun yén susu téh "dipilih sadayana". Ieu ngandung harti yén inuman didamel tina bahan baku tina indikator mikrobiologis anu pangsaéna sareng ti kebon permanén anu parantos kabuktosan.

Nalika milih kefir, diajar tanggal rilis sareng persentase eusi gajih produk. Entong mésér kefir lami kalayan perséntase rendah gajih (kirang ti 2.5%). Aya praktis nanaon gunana dina produk sapertos kitu.

Kéju Pondok Berkualitas luhur warnana bodas sareng warna krimna enteng. Upami jisimna salju bodas, maka produk na bebas gajih. Pondok kéju anu saé ngagaduhan rasa anu nétral, kalayan raoseun sakedik. Upami karasa karasa, maka jisimna parantos tunda.

Nalika milih yoghurt, diajar komposisi na, tanggal pelepasan, sareng umur hirup. Yogurt "Langsung" disimpen henteu langkung ti tilu dinten. Jumlah baktéri anu nguntungkeun dina yoghurt diréduksi ku 50 persén dina dinten kadua. Produk anu kualitas luhur kedah ngandung susu, krim, bifidobacteria, sareng budaya starter yogurt.

Koméntar ahli

Susu mangrupikeun produk rumit anu urang bahkan henteu acan kantos ngartos kumaha manpaatna pikeun awak. Hijina watesan nyaéta predisposition genetik, nalika déwasa panginten kasabaran laktosa. Maka susu sadayana nyababkeun gangguan pencernaan. Tapi jalma-jalma ieu sabar kana pangan susu anu difermentasi (kefir) ogé. Dina susu pasteurisasi, henteu aya gunana tetep protéin sareng kalsium anu sami.

Teu kedah dicarioskeun perkawis yogurts kalayan pangisi, kacuali sipatna termostatik sareng diala dina cara anu biasa - ku difermentasi. Kéju sareng kéju pondok mangrupikeun gudang unsur tilas sareng vitamin. Aya vitamin B, vitamin larut gajih A, E, sareng tryptophan, anu sateuacanna tina serotonin. Kéju anu saé kualitasna ngagaduhan pangaruh anu nguntungkeun dina sistim saraf: ngagentoskeun tegangan saraf sareng waswas. Malah disarankeun pikeun ngadahar saè kéju sateuacan bobo.

Leave a Reply