inuman

Daptar Inuman

Inuman Artikel

Ngeunaan Inuman

inuman

Langkung ti sarébu taun sajarah, masarakat parantos mendakan seueur inumeun, sababaraha diantarana parantos janten bagian tina tradisi budaya. Kami bakal terang anu mana inuman anu nguntungkeun pikeun awak, sareng naon anu tiasa dilakukeun ku aranjeunna

 

Cai mangrupikeun dasar kahirupan, sareng unggal jalma kedah nginum seueur cairan unggal dinten. Hatur nuhun kana cai, sadaya prosés biokimia dina awak lumangsung, sareng langkung aktif urang, beuki seueur cai diperyogikeun.

Tapi saeutik jalma anu siap nginum cai murni dina jumlah sapertos kitu. Éta tiasa dianggo salaku bagian tina inuman alami anu séhat anu bakal nyéhatkeun awak ku vitamin sareng bahkan ngabantosan ngalawan sagala rupa panyakit. Tangtosna, moal aya inuman anu tiasa ngagentos cai bersih, janten anjeun kedah nginumna kalayan cara anu sami sadidinten.

Pertimbangkeun inuman alami, éta aya sababaraha jinis. Alam anu paling saderhana nyaéta campuran jus, bubur sareng cai, contona, inuman buah. Éta gampang disiapkeun sareng mangrupikeun harta karun vitamin alami dina konsentrasi tinggi.

Inuman anu langkung rumit biasana disiapkeun ku baktéri. Ratusan taun ka pengker, jalma-jalma merhatoskeun yén sababaraha kadaharan anu ditingalkeun henteu lengkep buruk, tapi rada robih. Aranjeunna janten pikaresepeun pikeun rasa sareng, kalayan biasa dianggo, bahkan ningkatkeun karaharjaan. Inuman ieu ngagaduhan baktéri anu nguntungkeun, ngolah gula sareng sanyawa anu sanés, sareng ngarobih sipat cairanana. Ieu kumaha kvass, kombucha nembongan.

Teras baktéri éta dipilih khusus sareng disimpen dina bahan baku. Ku cara kieu, susu nyalira tiasa dirobih janten inuman kalayan rupa-rupa rasa sareng pasipatan: yogurt, samak, acidophilus sareng anu sanésna.

Mangpaat inuman

Minuman alami ningkatkeun imunitas sareng ningkatkeun karaharjaan, sabab ngandung seueur antioksidan anu nétralisasi prosés oksidasi ngabahayakeun dina awak. Mangpaat inuman sapertos cranberry tradisional atanapi jus lingonberry parantos lami dipikaterang. Teu heran aranjeunna dianjurkeun salaku ubar pikeun colds.

Rupa-rupa inuman jus - inuman buah anu sami, mangrupikeun konséntrasi vitamin sareng serat diet. Sareng upami anjeun masak sorangan, éta moal ngandung pengawet anu ngabahayakeun, pemanis sareng "bahan kimia" anu sanés.

Kadaharan anu didamel ku baktéri langkung nguntungkeun. Dina prosés kagiatan vitalna, seueur asam organik unik sareng sanyawa aktif kabentuk, anu teu aya dina inuman mimitina. Bakteri ningkatkeun prosés nyerna sabab ngajajah peujit urang. Inuman anu bénten-bénten ngagaduhan sét mikroorganisme nyalira, janten manpaat pikeun ngagentos tuangeun sapertos kitu.

Pikeun pamulihan umum, anjeun kedah langkung seueur nyandak sababaraha inuman alami. Aranjeunna disarankeun pikeun jalma anu lemah ku panyakit, salami periode pamulihan, kalayan kakurangan vitamin.

Cilaka tina inuman

Sababaraha inuman nambihan seueur teuing gula, sareng éta moal nguntungkeun seueur. Salaku tambahan, kedah diémutan yén aranjeunna cukup kalori, sareng produk sapertos kitu henteu tiasa dianggap cai saderhana.

Upami inuman na mahiwal pikeun peujit, langkung saé ngamimitian nyobaan sakedik dina hiji waktos. Kadaharan anu ngagunakeun baktéri khususna nyababkeun gangguan pencernaan. Réaksi alérgi ogé dimungkinkeun - ti mimiti kulit anu beureum dugi ka bareuh. Langkung luhur konsentrasi sababaraha zat dina inuman, langkung seueur résiko réaksi awak anu teu disangka-sangka.

Langkung saé nginum budak leutik di handapeun umur 3 taun ngan ukur cai sareng susu, ogé rumus orok khusus. Inuman déwasa tiasa nyababkeun réaksi anu serius dina balita anjeun.

Kumaha milih inuman anu pas

Penting pisan pikeun mariksa ketang bungkusanna, upami dilanggar, produkna gancang buruk. Nengetan komposisi na - teu kedah aya pengawet, pewarna, pemanis atanapi bahan kimia anu sanés. Inuman kalayan kadar gula anu saé ogé paling tiasa dihindari, kusabab kandungan kalori na teuing sareng henteu nambihan manpaatna.

Pikeun mastikeun komposisi alami, anjeun tiasa nyiapkeun sababaraha inuman nyalira, contona, masak inuman buah, nyiapkeun kvass roti atanapi nyimpen kombucha.

Leave a Reply