endog

Daptar Endog

Artikel Endog

Ngeunaan Endog

endog

Endog ngandung protéin anu gampang dicerna anu nguatkeun tulang sareng otot. Éta nurunkeun tekanan getih, ngadukung fungsi otak, sareng merangan kaleuwihan beurat.

 

Endog mangrupikeun hiji-hijina produk alami sareng kombinasi nutrisi anu paling saimbang, unsur tilas, vitamin sareng asam amino.

Mangpaat endog

Salaku conto, protéin hayam langkung saé tibatan lauk atanapi protéin daging dina sipat anu manpaat. 100 gram produk ngandung saloba 13 gram protéin murni.

Endog (hayam, puyuh, bebek) ngandung kolin, anu pangaruhna nguntungkeun dina fungsi sistem saraf. Selenium sareng lutein dipikaterang janten antioksidan anu kuat. Carotenoids nyegah leungitna visi anu aya hubunganana sareng umur, kalebet katarak.

Vitamin E tanggel waler pikeun fungsi pembuluh darah sareng jantung. Vitamin A nguatkeun sistim imun. Vitamin D saé pikeun tulang sareng waos.

Endog beunghar protéin anu diperyogikeun pikeun énergi. Ku alatan éta, pikeun ngajaga inohong anjeun, disarankeun tuang 1 endog hayam per dinten.

Cilaka endog

Endog janten ngabahayakeun nalika dikonsumsi dina jumlah anu seueur sareng henteu asak. Nalika disiksa (langkung ti 2 endog hayam per dinten), éta ningkatkeun tingkat koléstérol "goréng".

Dahar endog atah (sanés endog puyuh) ningkatkeun résiko kaserang salmonella dina produk. Hasilna, dehidrasi atanapi gagal ginjal tiasa janten berkembang. Ku alatan éta, dokter nyarankeun dahar endog pindang.

Salaku tambahan, endog toko tiasa ngandung antibiotik atanapi nitrat, anu didamel ka manuk dina inkubator. Sésa-sésa zat anu ngabahayakeun tiasa ngarusak microflora peujit, kalikeun mikroorganisme patogén, sareng sajabana.

Kumaha milih endog anu leres

Nalika milih endog, periksa penampilanana. Endog anu saé kualitasna bébas tina retakan, kokotor (bulu sareng kotoran) sareng cangkang anu henteu leres.

Biasana, unggal endog (hayam) dilabélan ku kategori endog sareng kahirupan rak. Upami hurup "D" dituduhkeun, ieu ngandung hartos endog éta diét sareng kedah disimpen henteu langkung ti tujuh dinten. Kantin ("C") tiasa dianggo dina 25 dinten ti saprak tanggal produksi.

Kocok endog, upami anjeun nguping gurgle, éta endogna bulukan. Upami endogna hampang pisan, éta sigana tiasa garing atanapi buruk.

Anjeun tiasa mastikeun endogna seger di bumi ku cai sareng uyah. Upami endogna ngambang dina larutan asin, maka produk na manja.
Endog kedah dikumbah waé sateuacan dianggo, supados lapisan pelindung sareng umur simpéna dijaga langkung lami.

Kaayaan panyimpenan. Endog paling disimpen dina kulkas, henteu langkung ti sabulan. Simpen endog ku tungtung runcing ka handap sahingga tiasa "ngarenghap" sabab aya celah hawa dina tungtung anu tumpul.

Leave a Reply