lauk

Daptar lauk

Artikel Lauk

Ngeunaan Lauk

lauk

Lauk salaku produk pangan parantos diawasi ku dokter sareng wartawan salami sababaraha dasawarsa ka tukang. Alesanna saderhana - ékologi.

 

Judul berita pinuh ku inpormasi ngeunaan kontaminasi lauk sareng kadaharan ti laut ku racun kimia sareng raksa - hasil kagiatan industri manusa, sareng pidéo amatir ti YouTube ngungkabkeun kanyataan anu henteu pikaresepeun sareng pikakeuheuleun pikeun sadayana ngeunaan eusi parasit dina herring, pike, lauk mas salib komo lauk laut salmon.

Kumaha bahaya ieu lauk? Naha résiko cilaka tina ngonsumsi sadaya jinis zat sareng mahluk anu henteu pikaresepeun ieu langkung ageung tina résiko TEU nganggo salaku sumber vitamin, mineral, sareng asam lemak omega-3 anu nguntungkeun pisan?

Tim PROmusculus.ru, proyék anu misi na pikeun ilmiyah mangfaatkeun manpaatna sareng cilaka tina rupa-rupa kadaharan sareng bahan kadaharan, kamungkinan sareng henteu kapake sababaraha rupa ideu populér dina dunya pola diet, diajar langkung ti 40 studi ilmiah sareng sumber anu berwibawa pikeun dipikaharti masalah manpaat sareng ngarugikeun lauk pikeun manusa.

Kacindekan utama urang sapertos kieu.

Lauk mangrupikeun produk anu séhat pisan:

- éta mangrupikeun sumber protéin diet, anu dianggap pisan dina kabugaran sareng binaraga pikeun kéngingkeun massa otot, sareng ogé disarankeun ku ahli nutrisi pikeun leungitna beurat.
- Éta ngandung rupa-rupa vitamin sareng mineral, diantarana vitamin D, vitamin B12 sareng asam lemak omega-3 nempatan tempat anu khusus, résiko kakurangan anu luhur pisan di panjuru dunya. Eusi na dina sababaraha jenis lauk tiasa bénten pisan: aya deui vitamin D sareng omega-3 dina jinis lemak lauk.
- Mangpaat kaséhatan lauk utamina disababkeun ku seueur kandungan asam lemak omega-3 penting, anu ngagaduhan seueur manpaat kaséhatan.
- Konsumsi lauk rutin ngirangan résiko panyakit jantung sareng maot tina sagala panyakit kardiovaskular, éta saé pikeun otak, ngirangan résiko déprési sareng panyawat méntal anu sanés, ngalambatkeun prosés neurodegenerative of sepuh, saé pikeun visi, sareng sajabana.

Upami anjeun sareng kuring hirup saratus taun ka pengker, maka urang tiasa ngalengkepan ieu sareng ngagoréng salmon ...
Abad ka-20 sareng 21 parantos ngantepkeun titik gajihna di planet Bumi, nambihan laleur anu ageung dina salep pikeun sagala rupa anu diturunkeun di alam pikeun kahadéan manusa.

Fakta bahaya lauk:

- Salah sahiji panyabab utama sareng anu dibahas dina média anu nyababkeun ngarugikeun lauk nyaéta eusi raksa di jerona. Ayeuna sakabeh sagara dunya kacemar ku logam ieu, anu condong akumulasi dina jaringan organisme hirup, kalebet lauk sareng manusa.
- Bahaya lauk pikeun manusa ogé dijelaskeun ku akumulasi dioksin sareng PCB di jerona - bahan kimia anu beracun, anu sumberna nyaéta kagiatan industri manusa. Langkung lami hirup hiji lauk sareng beuki predatory, langkung seueur racun ngandung na.
- Antibiotik dianggo pikeun ngubaran sareng ngajagaan lauk tina sagala rupa panyakit. Diantara éta aya duanana aman pikeun manusa sareng jalma-jalma anu berpotensi ngarugikeun.
- Parasit (cacing) aya ampir di unggal lauk. Kamungkinan ayana di lauk atah, asin, acar, asep, lauk garing jangkung pisan. Éta musnah ku beku jero sareng perlakuan panas.


Élmuwan yakin yén manpaat tuang lauk langkung ageung tina ngarugikeun TEU tuang lauk, sanaos résiko pakait sareng racun kimia, parasit sareng antibiotik.

Naha résiko cilaka tiasa diminimalkeun?

Tiasa

Kandungan raksa spésiés lauk béda-béda. Ieu ditangtukeun ku sabaraha umur hirupna, ukuran naon anu ngahontalna, sifat diétna (langkung seueur dina prédator) sareng daérah tempat hirupna.

Spésiés lauk kalayan eusi lauk anu kawilang handap: haddock, salmon, cod, teri, sardin, herring, mackerel Pasipik.

Lauk kalayan kandungan raksa tinggi: hiu, lauk pedang, raja mackerel, bass laut.

Dina waktos anu sasarengan, upami urang ngémutan yén sipat-sipat mangpaat utama lauk didadarkeun ku eusi asam lemak omega-3 di jerona, maka atra yén nyandak olahan omega-3 apoték tiasa ngagaduhan sadaya kauntungan kaséhatan anu aya hubunganana sareng aranjeunna bahkan tanpa tuang lauk, kukituna ngaminimalkeun résiko cilaka tina racun, antibiotik, cacing, jsb.

Numutkeun kana rating omega-3 anu disusun ku panaliti PROmusculus.ru, anu omega-3 anu pangsaéna nyaéta tina minyak kril arktik.

Tapi sanajan dina pembuatan olébat omega-3 tina minyak lauk, bahan baku, salaku aturan, ngalaman pemurnian anu tuntas, dimana sadayana rereged kimia dihapus tina éta.

Leave a Reply