bumbu

Daptar Hérbal

Tulisan Hérbal

Ngeunaan Herbs

bumbu

Kakuatan penyembuhan kaseueuran ramuan aya dina komposisi alamiah. Beda sareng pil, pepelakan henteu ngandung bahan kimia sareng jarang nyababkeun efek samping.

 

Sipat ubar hérbal digunakeun boh dina ubar masarakat ogé dina farmakologi. Seueur pepelakan anu gunana pikeun ngubaran sagala rupa panyakit.

Mangpaat bumbu

Salaku conto, mint dianggo pikeun ngubaran batuk, pilek, katarak, sareng epilepsi. Decoctions of chamomile and lingonberry anu gunana pikeun rematik sareng sagala rupa diagnosa neuralgia.

Tincture calendula ngagaduhan pangaruh anti radang, éta dianggo pikeun nyageurkeun tatu, teureutan, gigit, sareng sajabina. Sage ngubaran kasuburan bikang sareng ngagentos nyeri sirah. Akar ginseng kasohor ngadorong imunitas, merangan virus, sareng nurunkeun gula getih.

Lidah nyucikeun getih, ngubaran panyakit saraf, kardiovaskular, pencernaan sareng sistem kemih. Nettle ningkatkeun tingkat hémoglobin dina getih, ngalawan bisul kulit, jarawat sareng éksim.

Alfalfa ngabantosan kasihatan awéwé nalika ménopause, disarankeun pikeun cystitis, wasir sareng prostatitis, ngamajukeun ngaleupaskeun batu ginjal.

Bahaya tina bumbu

Kaseueuran hérbal henteu ngagaduhan efek samping. Nanging, anjeun kedah émut ngeunaan dosis sareng konsentrasi anu leres (dina decoctions herbal sareng tincture anu sami). Overdosis tiasa nyababkeun karacunan awak, nyeri sirah, pusing sareng seueul.

Ogé, upami hiji jalma ngagaduhan panyakit kronis (ginjal, lambung, panyakit jantung), maka sateuacan nganggo setting hérbal, anjeun kedah heula konsultasi sareng dokter. Upami teu kitu, panggunaan hérbal tiasa nganyenyeri karaharjaan hiji jalma.

Salaku conto, wormwood henteu disarankeun pikeun anémia, borok lambung, gastritis. Motherwort dikontéskeun dina hipotensi arteri sareng borok lambung. Echinacea ngabahayakeun pikeun ibu hamil ogé anu ngagaduhan panyakit otoimun atanapi tuberkulosis.

Kumaha carana milih hérbal anu leres

Nalika ngagaleuh ramuan ti apoték, dipandu ku tanggal ngumpulkeun hérbal. Penting tanggal éta bertepatan sareng musim nalika bubuahan mimiti pepelakan ieu asak.

Salaku conto, pikeun chamomile sareng ginseng nyaéta Juni, pikeun echinacea nyaéta Agustus. Ogé, perhatoskeun umur rak sareng kaayaan panyimpenan.

Penting bungkusna tina kertas atanapi kaén, sanés kantong plastik. Kusabab minyak atsiri diréaksikeun sareng plastik pikeun ngabentuk sanyawa anu bahaya pikeun kaséhatan.

Kaayaan panyimpenan. Simpen ramuan di tempat anu garing sareng dina wadah anu diségel supados teu baseuh.

Leave a Reply