Kumaha carana ngurilingan bumi anjeun sareng alam pikeun ningkatkeun pidangan sareng tanaga anjeun

Daptar eusi

Kumaha carana ngurilingan bumi anjeun sareng alam pikeun ningkatkeun pidangan sareng tanaga anjeun

Psikologi

Arsitéktur biofilik nyobian ngahijikeun lingkungan alam kana bumi supados urang raos langkung saé

Kumaha carana ngurilingan bumi anjeun sareng alam pikeun ningkatkeun pidangan sareng tanaga anjeun

Éta henteu tiasa dibantah yén pepelakan masihan kabagjaan; sentuhan "héjo" tiasa ngajantenkeun tempat anu datar kamar anu raoseun pisan. Naluri urang anu paling primal narik perhatian urang kana pepelakan. Kusabab kitu, naha éta taman anu dijaga leres, atanapi sababaraha pariuk strategis di susun alit di kota, urang condong ngahias bumi urang ku unsur alamResep milarian naon anu urang sono sanajan urang henteu sadar.

Kahirupan di kota-kota, anu lumangsung antara aspal sareng gedong ageung, sering nyabut urang tina kanikmatan alam. Upami urang henteu ngagaduhan daérah héjo caket dieu, upami urang henteu ningali sanajan sakilas lingkungan anu urang milik langsung - kusabab manusa henteu terang

 pamekaran di kota anu leres-leres diaspal - urang tiasa sono ka padesaan, anu disebut gangguan defisit alam, sanaos kami henteu sadar yén urang kaleungitan hiji hal.

Salaku hasil tina ideu, bahkan cicing di kota-kota, tetep minimal terhubung ku lingkungan alam, arus tina arsitéktur biophilic, anu ngagaduhan tujuan, tina nyiptakeun yayasan wangunan, pikeun ngahijikeun unsur-unsur alam ieu. «Éta mangrupikeun tren anu asalna ti dunya Anglo-Sachon, sareng yén dina sababaraha taun ka pengker ngamajukeun perkenalan rujukan tutuwuhan atanapi unsur alami dina arsitektur sareng desain interior. Aya panilitian anu parantos nunjukkeun pangaruh positip tina manpaat anu sadaya rujukan alam ieu upamana kana psikologi jalma ", saur arsiték Laura Gärna, diréktur Gärna Estudio.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Kumaha carana nyepetkeun metabolisme anjeun

Pentingna alam

Arsiték, khusus dina "integrasi alam" ieu, koméntar yén manusa, ku tradisi, peryogi hubungan ieu sareng lingkungan, kumargi ngan ukur sababaraha abad urang hirup di rohangan interior tertutup. «Urang kedah uih deui kana dasar-dasarna, nempatkeun pepelakan di bumi, milih desain anu membangkitkan alam ... sareng urang kedah ngan ukur ngalakukeun éta kalayan hiasan, tapi ogé tina arsitéktur, "saurna.

Sanaos urang ngaidentipikasi pepelakan salaku gambaran alam anu paling jelas, Laura Gärna ogé nyarioskeun perkawis unsur-unsur sapertos cai, atanapi cahaya alami, penting pikeun nyieun deui luar dina jero urang.

Cai sareng cahaya alami

Sadayana asalna ti karuhun urang; manusa sok aya di luar, hirup numutkeun siklus cahaya (anu disebut ritme sirkadian) ", nunjukkeun arsiték. Ku alatan éta, saprak panon manusa 'dirarancang' pikeun hirup kalayan cahaya bodas Salami waktos aktipitas, sareng lampu surem nalika wengi, penting pikeun nyonto réplika pola ieu di jero bumi urang. «Idéalna nyaéta nyarioskeun cahayana dimmable, anu badé adaptasi sareng cahaya ti luar, "saur propésional.

Cai mangrupikeun unsur penting anu sanés. Arsiték mairan yén "upami urang resep pantai pisan", atanapi urang raos pisan daya tarik pikeun daérah akuatik Éta sabab di kota-kota urang biasana hirup teu sadar kana éta, sareng "urang sono." Kusabab kitu, anjeunna nyarankeun, contona, mésér cai mancur cai alit, atanapi kalebet motif hiasan anu nuduhkeunana, sanaos anjeunna sadar yén éta mangrupikeun hal anu langkung gampang diintegrasikeun tina arsitektur tibatan tina hiasan.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Mangpaat sareng cilaka kécap pikeun awak manusa

Kumaha ngahijikeun alam di bumi

Saran akhir tina arsiték, nyaéta cobian kalebet elemen ieu ka bumi urang; upami henteu tiasa tina arsitektur, ku cara anu langkung "homey". Nunjukkeun yén anu paling jelas nyaéta kaasup pepelakan di bumi. «Sanaos masing-masing ngajaga gaya na, penting pikeun ngagaduhan pepelakan alami, kukurilingan diri sareng aranjeunna sareng diajar ngurus aranjeunna, "saurna. Kitu ogé, éta nyarankeun pikeun ngalebetkeun sababaraha elemen anu nyebatkeun alam, sapertos wallpaper sareng motif tutuwuhan («disarankeun khususna pikeun tempat anu ditutup sareng kirang cahaya»), elemen héjo, atanapi nada alam sapertos bumi atanapi krem, lawon alami atanapi pola, bahkan foto-foto anu nyebatkeun alam. Sacara umum, "naon waé anu tiasa ngangkut urang méntal ka alam dunya."

Leave a Reply