Lacto-vegetarian

Ayeuna aya sababaraha jinis diet vegetarian: veganism, Ovo-vegetarianism, Lacto-vega-vegetarianism, diet food raw… Cabang anu paling nyebar di momen ieu nyaéta laktovegetarianisme...

Pendukung jenis diet ieu ngaluarkeun daging sato tina diét, kalebet rupi-rupi makanan laut, sareng endog. Diétna diwangun ku pangan pepelakan sareng pangan susu, biasana, panggunaan madu ogé diidinan. Kaseueuran sadayana Lacto-vegetarianism nyebar di India. Ieu utamina disababkeun ku kapercayaan agama, ogé iklim anu panas.

Asakan Weda parantos masihan komunitas vegetarian mangrupikeun pilihan ageung pikeun nyayogikeun susu. Salah sahiji karesep vegetarian Lacto nyaéta sabji, sayur sayuran India kalayan paneer. Paneer mangrupikeun kéju homemade anu populér di India. Dina hal rasa sareng kualitas téknologi, paneer idéntik sareng kéju Adyghe biasa. Dina masak, kaistimewaanana aya dina kanyataan yén nalika dipanaskeun henteu lebur, tapi nalika kagorengan ngahasilkeun kerak anu khas.

Antara lakto-vegetarian sareng ketat sering aya perselisihan ngeunaan manpaat tina susu. Mémang, susu sareng turunanana euyeub ku protéin sareng unsur tilas sanés anu diperyogikeun pikeun manusa. Nanging, mikronutrién anu sami sareng diet anu saimbang leres ogé tiasa didapet tina katuangan pepelakan. Barina ogé, teu aya hiji mahluk hirup di alam liar nyoco susu nalika déwasa. Susu mangrupikeun alergen anu kuat.

Dugi ka ayeuna, aya masarakat anu teu sabar teu aya laktosa. Ieu nunjukkeun yén tuang susu henteu alami sareng diperyogikeun pikeun awak manusa. Sadaya hal di luhur lumaku pikeun susu buatan alami. Dina kaayaan kota, jalma sering kedah kontén kana ngan ukur pangan susu anu dibeli di toko, bahaya na bahkan ubar modéren sacara terang-terangan nyarios. Ogé, susu anu diproduksi sacara industri boro-boro disebut produk etika. Upami sadayana tiasa ningali naon anu leres-leres nyumput di tukangeun gambar éndah sapi anu mesem dina labélna, panginten bakal aya kontrovérsi langkung seueur ngeunaan kabutuhan susu.

Leave a Reply