daging

Daptar variétas daging

Tulisan Daging

Ngeunaan daging

daging

Daging mangrupikeun tuangeun anu dipikaresep di seueur kulawarga, khususna di daérah anu tiis. Urang bakal terang naon jinis daging anu aya, kumaha milih produk anu pangsaéna, sakumaha sering anjeun tiasa salametan tuangeun daging

 

Daging mangrupikeun kategori produk anu lega, jaringan otot sato naon waé anu tiasa diolah sareng disiapkeun ku sababaraha cara. Ngolah anu leres penting pisan, sabab bahkan daging anu séhat tiasa dirobih janten katuangan anu bahaya pikeun kaséhatan.

Hal pangpentingna dina daging naon waé nyaéta jumlah protéin sato anu ageung. Éta diwangun ku asam amino, sababaraha diantarana peryogi pisan pikeun awak urang.

Gumantung kana jinis daging, cara nyiapkeun sareng bahkan umur sato, pasipatanana ogé bénten-bénten pisan. Jinis utama daging: beureum, bodas sareng olahan (asep, garing, sareng sajabana).

Daging beureum ngandung seueur beusi, kusabab éta ngagaduhan warna ieu. Éta kalebet daging sapi, daging rempah, daging babi, domba, daging kuda. Daging bodas langkung seueur diét sareng dicerna, tapi henteu aya seueur beusi dina éta. Ieu utamina daging hayam - hayam, soang, kalkun.
Daging olahan sareng kadaharan anu kontroversial pisan ti éta - sosis, sosis, sareng kadaharan anu sanés. Pangolahan sapertos kitu ngungkabkeun rasa daging saloba-gancangna, ngajantenkeun caang sareng "adiktif" pisan kusabab seueur uyah, rempah sareng bahan tambahan anu sanés. Dina jumlah sakedik, produk sapertos kitu moal ngarugikeun, tapi nalika milih daging olahan, anjeun kedah ati-ati. Éta dina rasa anu bahaya tiasa waé.

Mangpaat daging

Salaku tambahan protéin anu berharga, daging naon waé anu beunghar ku vitamin B. Éta diperyogikeun pikeun hasil anu saé pikeun sadaya sistem awak. Aranjeunna ilubiung dina pembentukan sél getih, dina prosés metabolisme, dina karya uteuk.

Aya seueur séng sareng selenium dina daging. Aranjeunna ngadukung sistim imun sareng gaduh pangaruh antioksidan. Seléna paling aya dina daging hayam.

Fosfor penting pikeun jaringan tulang, éta jawab kapadetanna. Ku kurangna fosfor, tulang tiasa janten rapuh, osteoporosis sareng lengkungan tulang tonggong berkembang. Tuang protéin sato sacara rutin parantos kabuktosan ngirangan résiko patok dugi ka 70%. Kalayan kurangna daging dina diét, awéwé kalayan ménopause sering sangsara tina parobahan degenerative dina jaringan tulang.

Daging, khususna daging beureum, dipikanyaho ku kamampuanna pikeun ngalawan anémia. Ieu mungkin berkat beusi sareng vitamin B, anu diperyogikeun pikeun sintésis sél getih beureum. Konsumsi daging sacara teratur sacara praktis negeskeun résiko anemia B12 sareng anémisi kakurangan zat beusi.
Dahareun daging diperyogikeun khusus pikeun atlit, murangkalih sareng jalma anu pulih tina operasi parah sareng cilaka. Protéin nyumbang kana sintésis asam amino sorangan sareng pamekaran otot, anu ngabantosan ngajaga tina kakurangan jaringan otot. Atrofi otot ngajantenkeun jalma lemah, lemes, sareng ngakibatkeun patologis serius anu sanés.

Ngabahayakeun daging

Penting pikeun ngémutan ciri anjeun nyalira sareng larangan kaséhatan. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeun kedah konsultasi sareng dokter. Kusabab dina sababaraha panyakit (contona, asam urat), daging dilarang, bahkan produk anu paling kualitasna tiasa ngabahayakeun.
Seringna, daging nyababkeun réaksi alérgi, utamina babi. Panginten alergi sanés sanésna kana dahareun daging, tapi kanggo tuang aditif sareng antibiotik anu dipasihkeun ka sato di tegalan. Kusabab kitu, perlu nawiskeun daging ka barudak sakedik-sakedik sareng ati-ati pisan. Langkung saé pikeun mimitian ku ragam diet - kelenci, kalkun.

Sadayana saé dina sedeng, sareng daging henteu terkecuali. Éta parantos kabuktosan yén sering ngonsumsi daging beureum, khususna daging anu digoréng, ngangsonan kanker sanés ngan ukur esofagus, lambung sareng peujit, tapi ogé tina kelenjar prostat, ginjal komo payudara.

Élmuwan di Swiss parantos ngabuktikeun patalina antara pikasieuneun pikeun daging olahan (sosis, sosis) sareng panyakit jantung sareng pembuluh darah, ogé diabetes tipe 2. Sababaraha ahli malah nyebatkeun inohong - résiko naék ku 40%. Rupa-rupa kadaharan daging olahan sering ngandung pewarna, panambah rasa, sareng protéin kécap. Ieu mangaruhan pangaruh dina kaséhatan sacara umum, janten anjeun kedah sacara saksama diajar komposisi na.

Ogé, dahar anu teu kabendung tina tuangeun daging gancang nyababkeun obesitas sareng peujit peujit. Kusabab daging mangrupikeun produk anu cukup kalori.

Kumaha milih daging anu pas

Langkung saé mésér daging tiis tina pabrik anu dipercaya. Daging sapertos kitu bakal nyandak manpaat anu paling ageung dina bentuk pindang, rebus sareng dipanggang. Pilihan anu paling parah pikeun masak piring daging nyaéta ngagoréng kana minyak. Salami prosés masak, seueur sanyawa toksik kabentuk. Sababaraha diantarana tiasa dinetralisir - ti saprak ieu tradisi tuang bakar sareng sagelas anggur angkat, kumargi ngancurkeun sababaraha racun. Tapi sesa karsinogen tetep, janten langkung saé henteu ngagoda nasib.
Anjeun teu kedah tuang daging atah atanapi asak, kumargi larva parasit tetep dina bentuk ieu. Bahkan katirisan awal henteu maéhan sadayana cacing.

Anjeun kedah ati-ati khusus nalika milih tuangeun daging: sosis, pates, ham, sareng sajabana. Produk anu saé satengahna henteu bahaya, tapi ogé bakal mahal teuing. Ku alatan éta, pikeun ngahémat artos, seueur pabrik ngagunakeun limbah daging, protéin sayuran, sareng perasa. Ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngirangan biaya produk sareng, kalayan bantuan aditif buatan, ngajantenkeun raos pikaresepeun. Nalika diajar komposisi na, pilih tuangeun daging anu dimana, sajaba daging sareng rempah, aya minimum bahan luar.

Leave a Reply