suung

Daptar Suung

Artikel Suung

Ngeunaan Suung

suung

Pikeun seueur jalma, éta parantos janten tradisi - milih suung di leuweung anu héjo, mesék babarengan sareng ngaraosan seungit seungit, nyiapkeun usum salju. Nalika dikonsumsi leres, supa aya gunana, tapi aya cilaka ti éta upami anjeun henteu nuturkeun aturan anu saderhana.

 

Mangpaat supa

Suung kagolong kana karajaan anu misah - aranjeunna mangrupikeun bentuk kahirupan anu lengkep tibatan pepelakan. Suung ngagabungkeun sipat flora sareng fauna, anu henteu tiasa mangaruhan komposisi na.

Produk ieu didahar saatos peradaban pikeun sagala rupa kaperluan. Barina ogé, teu ngan ukur aya suung anu tiasa didahar, tapi ogé aya racun. Éta dipaké ku dukun pikeun nuliskeun kaayaan anu khusus dina ritual. Kamampuh ngabédakeun anu tiasa didahar tina supa racun sok diapresiasi, sareng tetep henteu kurang pentingna pikeun pemetik supa amatir.

Produk ieu diwangun ampir sadayana cai, janten nalika ngeringkeun supa nyandak sakedik rohangan sareng beurat sakedik.
Suung beunghar ku protéin, sapertos katuangan sato. Ku alatan éta, pikeun vegetarian, éta mangrupikeun salah sahiji sababaraha gaganti pikeun nutrisi ieu. Anu paling bergizi nyaéta supa tradisional "mulia". Tapi dina hal komposisi sareng kamampuan na pikeun mangaruhan awak, seueur spésiés anu tiasa didahar henteu bénten béda-béda. Seringna nilai spésiés tinu ageung teuing, contona, kusabab jarang sareng eksotisismeu.

Kaseueuran zat anu aya gunana dina buah ngora, supa lawas ngumpulkeun langkung seueur racun, sareng dibédakeun ku ningkatna worminess. Ogé, supa ngandung seueur vitamin B, rupa-rupa unsur tilas: séng, kalsium, magnesium, yodium sareng sajabana.

Kusabab seueur pisan kitin, anu kirang dicerna, nutrisi henteu nyerep saé tina supa. Tapi kitin sorangan lumayan mangfaat. Dina pangaruh asam dina lambung, éta janten kitosan. Bahan ieu tiasa nurunkeun kadar kolesterol ku ngahambat nyerep lemak sareng mengikat lipid. Janten, tuang supa tiasa ngabantosan kaséhatan vaskular sareng jantung sareng nurunkeun tekanan darah.

Karuksakan supa

Suung mangrupikeun "spons" alami, akumulator zat bahaya. Maka, penting pisan pikeun ngumpulkeun éta tina jalan sareng bisnis pikeun nyegah karacunan. Langkung saé nyandak suung ngora, sareng ngan ukur anu anjeun yakin saratus persén. Upami anjeun sakedik ragu, entong risiko - éta tiasa ngabahayakeun.

Suung aya dina komposisina dina kitin polisakarida, anu kalebet kana kelompok karbohidrat anu sesah dicerna sareng caket serat dina hal peran biologis na. Éta nguntungkeun pisan pikeun awak urang, sabab éta sorben sareng sumber nutrisi pikeun mikroflora peujit anu nguntungkeun. Nanging, ku ayana panyakit saluran pencernaan, utamina nalika ngonsumsi supa goreng dina jumlah minyak anu seueur, aranjeunna tiasa ngangsonan kagorengannana. Disarankeun tuang henteu langkung ti 100-150 gram supa dina hiji tuang.

Kumaha cara milih sareng nyimpen suung kalayan leres

Pikeun ngahindarkeun karacunan pangan, anjeun ngan ukur kedah tuang supa anu parantos kabuktosan. Ieu ngan ukur tiasa dicandak ku pamilih supa anu ngalaman di daérah terpencil anu bersih sacara ékologis. Tapi sanajan jalma-jalma anu berpengalaman sareng buku rujukan tiasa ngalakukeun kasalahan, janten, dina kacurigaan sakedik, langkung saé henteu nyandak suung.

Nalika ngumpulkeun, pilih buah ngora, ulah kumpulkeun spésimén lengkep cacing. Seueur jalma anu nyandak supa sapertos cacing, "éta tetep bakal dicerna, protéin." Ieu henteu leres-leres leres, kumargi larva sareng serangga anu parantos netep dina suung nyumputkeun kadaharan anu diolah sorangan anu henteu saé pikeun peujit. Mustahil pikeun ngaracun diri anjeun ku ieu, tapi tetep henteu cekap pikaresepeun. Pikeun nyegah supa tina langkung cacing, éta kedah diolah langsung saatos panén.

Pikeun nyalindungan diri, anjeun tiasa mésér supa anu dipelak di rumah kaca. Éta diuji pikeun racun, diberesihan puing, sareng sayogi aya sapanjang taun. Sanaos, tangtosna, harga na bakal langkung luhur, sareng manpaatna kirang.

Suung seger disimpen dina kulkas salami sababaraha dinten. Pikeun manjangkeun umur simpéna, aranjeunna tiasa beku atanapi garing janten bakal awét sapanjang taun. Panyimpenan ku bantosan salting sareng acar sanés solusi anu pangsaéna, kumargi ampir sadaya nutrisi leungit, sareng résiko karacunan kusabab palanggaran téknologi ningkat.

Leave a Reply