kacangan

Daptar Kacangan

Artikel Kacangan

Ngeunaan Kacangan

kacangan

Kacangan mangrupikeun tuangeun anu bergizi anu ngandung gajih, protéin, sareng vitamin. Pikeun vegetarian, kacang mangrupikeun produk anu teu tiasa digentoskeun anu tiasa ngagentoskeun unsur leungit tina diet nalika puasa sareng diét.

 

Kacangan dihareupeun seueur katuangan anu sanés dina kandungan vitamin, mineral, lemak, sareng protéin anu nguntungkeun. Sakaligus, gajih dina kacang nyaéta sayuran sareng henteu langkung seueur ngarugikeun jantung sareng pembuluh darah tanpa nambahan koléstérol.

Mangpaat kacang

Kacangan mangrupikeun alternatif pikeun daging upami, pikeun sababaraha alesan, protéin sato dikaluarkeun tina diet.

Mangpaat kacang dina dietétika ogé parantos ditaksir - sanaos kandungan kalori tinggi, lemak tina buah-buahan ieu henteu nyerep sapinuhna, sareng asam omega-3 ngirangan ngidam pikeun manisan. Ogé, kacangan nyumbang kana ngaleungitkeun racun sareng racun. Kacangan nyugemakeun gancang lapar sareng mangrupakeun snack anu saé.

Kacangan ngandung zat anu ngabantosan kaayaan déprési, ngirangan épék bahaya tina setrés sareng tegangan saraf. Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngahakanana pikeun jalma anu kalibet dina padamelan méntal. Kacangan mangrupikeun tuangeun anu saé pikeun uteuk.

Minyak alami anu diekstraksi tina kernel aktip dianggo dina tata rias salaku perawatan hérbal pikeun kulit, kuku, sareng rambut.

Cilaka tina kacang

Kacangan mangrupikeun kadaharan anu alérgi. Anjeun kedah nyobian jinis kacang anyar kalayan ati-ati pisan, tuang henteu langkung ti sababaraha lembar, teras pantau réaksina, utamina upami jalmi na kaserang alergi.

Sadaya jinis kacang seueur pisan kalori: nilai énergi berkisar 500 dugi 700 kcal per 100 gram. Kalayan obesitas, anjeun kedah ngawaskeun dosis, khususna, sareng henteu ngaleuwihan éta. Jumlah normal per poé nyaéta sakeupeul alit. Kacangan cukup adiktif sareng gampang dikonsumsi, janten langkung saé pikeun sisihkan jumlah anu tepat sateuacanna.

Karacunan ku kacang kualitas-low ogé dimungkinkeun. Salaku conto, almond anu henteu matuh tiasa racun sabab ngandung sianida, sedengkeun kacang-kacangan anu sanés tiasa diserang ku jamur anu ngahasilkeun karsinogen.

Langkung saé henteu masihan kacang ka murangkalih alit, sabab gampang dicekék sareng lebet saluran pernapasan.

Kumaha milih kacang anu leres

Kacangan dijual atah, digoréng, ogé dina cangkang, sagala rupa taburan, sareng uyah. Nalika milih kacang dina Sprinkle, anjeun kedah ati-ati khususna, sabab nalika tuangeun, gampang pikeun ngaleuwihan jumlah gula sareng uyah.

Kacang pang gunana tanpa bahan aditif sareng cangkangna, tapi dina hal ieu, sesah pikeun menilai kualitasna tanpa ningali kernel. Cangkangna henteu kedah retak, sareng nalika dioyagkeun, inti na moal sambel dina témbok - kakosongan di jero dianggap perkawinan atanapi timbul tina panyimpenan anu berkepanjangan sareng pangeringan produk.

Umur rak anu dituduhkeun henteu langkung ti genep bulan; upami waktos anu langkung lami dituduhkeun, langkung saé henteu mésér produk sapertos kitu.

Seueur nagara mangrupikeun produsen, kenari kualitas luhur ti Perancis, kacang pinus ti Rusia, sareng kacang ti Cina. Pistachios dipelak dina jumlah anu seueur di nagara-nagara Iran, sareng kacang mete dipelak di Wétan Tengah.

Kacang dikupas disimpen dina wadah kedap dina suhu kamar sareng cangkang dina kantong kanvas.

Leave a Reply