sato jangjangan

Daptar Unggas

Tulisan Unggas

Ngeunaan Unggas

sato jangjangan

Daging jangjangan dianggap séhat sareng diét (henteu sadayana jinis sareng henteu sadayana bagéan hayam). Salian protéin, éta ngandung lemak, kolagén. Vitamin A, B, C, D, E, PP, ogé beusi sareng séng ogé aya dina produk. Gumantung kana tempat cicing manuk, daging sapertos dibagi kana 2 kategori: domestik sareng buruan. Anu terakhir jarang aya dina tuangeun sadidinten, sabab éta nuduhkeun ka ngeunah.

 

Ayeuna, daging hayam langkung sering aya dina karinjang konsumén dibandingkeun sareng daging sapi, daging kuda sareng domba, kusabab nilai harga sareng rasa sareng pasipatan anu mangpaat. Biasana pikeun nyebut katuangan hayam salaku katuangan tina daging hayam atanapi utamina ti éta sareng tuangeun daging, anu resepna kalebet daging hayam, sanaos sanés bahan utama. Pikeun ngahasilkeun tuangeun sapertos kitu, daging hayam, bebek, angsa, kalkun, puyuh dianggo, ogé bahan baku kadaharan sanés anu dicandak nalika diolah hayam sareng sato tegalan sareng dibédakeun ku komposisi kimia na.

Hal anu paling penting dina daging hayam nyaéta protéin. Dina daging hayam sareng kalkun, sakitar 20%, dina soang sareng bebek - sakedik kirang. Salaku tambahan, éta ngandung asam lemak polyunsaturated ka tingkat anu langkung ageung tibatan jinis daging anu sanés, kumargi éta henteu ngan ukur nyerep ku awak, tapi ogé ngabantosan nyegah iskemia, infark miokard, stroke, hipertensi, sareng ngajaga normal tingkat métabolik sareng ningkatkeun imunitas.

Daging hayam ngandung langkung seueur protéin tibatan jinis daging anu sanés, sedengkeun kandungan gajihna henteu ngaleuwihan 10%. Pikeun babandingan: daging hayam ngandung 22.5% protéin, sedengkeun daging kalkun - 21.2%, bebek - 17%, angsa - 15%. Bahkan aya kirang protéin dina daging "beureum" anu disebat: sapi -18.4%, daging babi -13.8%, domba -14.5%. Tapi kedah ditekenkeun yén protéin daging hayam ngandung 92% asam amino anu diperyogikeun pikeun manusa (dina protéin babi, domba, sapi - 88.73% sareng 72%, masing-masing).

Dina hal eusi koléstér minimum, daging hayam hayam, anu disebat "daging bodas", kadua pikeun lauk. Dina daging manuk manuk cai (angsa - 28-30%, bebek - 24-27%), sakumaha aturan, aya langkung seueur gajih, sedengkeun dina hayam ngora ngan ukur 10-15%. Daging jangjangan ngandung sajumlah ageung vitamin B2, B6, B9, B12, tina mineral - fosfor, walirang, selenium, kalsium, magnesium sareng tambaga.

Daging hayam ampir universal: éta bakal ngabantosan panyawat lambung kalayan kaasaman tinggi sareng upami handap. Serat daging lemes, lembut dilakukeun salaku panyangga anu narik langkung asam dina gastritis, sindrom lambung anu ambek, sareng maag duodenal.

Sipat khusus daging hayam teu tiasa digentoskeun dina kaldu anu ngandung ékstraksi - kalayan dikurangan sékrési, éta ngajantenkeun burih anu "kedul" tiasa dianggo. Daging hayam mangrupikeun salah sahiji anu paling gampang dicerna. Langkung gampang dicerna: daging hayam gaduh jaringan konéktip anu kirang - kolagén tibatan, contona, sapi. Éta daging hayam mangrupikeun komponén penting nutrisi diét pikeun panyakit saluran cerna, diabetes mellitus, obesitas, ogé pikeun pencegahan sareng pangobatan panyawat kardiovaskular. Salaku tambahan, daging hayam, sanaos kandungan protéinna pangluhurna, mangrupikeun panghandapna dina kalori.

Daging jangjangan dikulub, dibakar, digoréng, dipanggang, potong sareng seueur masakan anu ngeunah sareng séhat anu didamel. Nanging, kedah diémutan yén sakitar satengah vitamin kaleungitan nalika diubaran ku panas, janten sagala jinis salad, sayuran sareng sayuran seger mangrupikeun tambahan anu hadé pikeun piring unggas. Sauerkraut kalayan soang atanapi bebek ogé saé.

Leave a Reply