kadaharan ti laut

Daptar Seafood

Tulisan Laut

Ngeunaan Seafood

kadaharan ti laut

Seafood sadayana kadaharan ti laut. Seafood beunghar ku vitamin sareng unsur tilas unik anu ngagaduhan pangaruh anu nguntungkeun dina awak manusa.

 

Hidangan laut ngaleungitkeun kaayaan goréng sareng déprési. Jalma anu sering tuang kadaharan ti laut kurang kamungkinan kana ngalaman setrés kantor. Ku alatan éta, warga kota kedah ngalebetkeun kadaharan ti laut dina diét sapopoéna sakumaha mungkin.

Mangpaat kadaharan ti laut

Mangpaat kadaharan ti laut gumantung kana komposisi biokimia na. Salaku conto, hurang ngandung rupa-rupa beusi, kalsium, walirang, magnesium, sareng fosfor. Gurita dikuatkeun sareng vitamin B sareng C.

Seafood unik sabab ngandung seueur asam lemak poliaturaturat Omega-3 sareng Omega-6. Bahan-bahan ieu ngagaduhan pangaruh anu khusus nguntungkeun dina sistem kardiovaskular, ngajagi kapal tina ipis sareng pembentukan plak.

Seafood nganormalkeun kadar kolesterol darah, ngatur prosés metabolisme dina awak, sareng mangaruhan saluran pencernaan. Protein anu dipendakan dina kadaharan ti laut naon waé gampang dicerna sareng sampurna jenuh awak ku énergi. Iodin sareng beusi ngadukung fungsi tiroid sareng uteuk.

Sacara umum, kadaharan ti laut kirang dina kalori sareng sering dianggo pikeun nutrisi diet. Kandungan rata-rata kalori nyaéta 90 kcal per 100 gram.

Ngabahayakeun seafood

Seafood tiasa kacemar. Salaku conto, cacing atanapi parasit (cacing herring). Inféksi virus nyababkeun karacunan, gangguan pencernaan. Masih, kadaharan ti laut anu terkontaminasi tiasa nyababkeun déhidrasi, muriang, hépatitis, inféksi Norfolk, sareng panyakit Botkin. Kituna, anjeun kedah waspada ka panyadia seafood anu henteu acan diverifikasi.

Bahaya anu sanés: kadaharan ti laut tiasa ngandung racun sareng racun anu lebet kana organisme hirup ku cai laut. Kaseueuran zat ngabahayakeun akumulasi dina moluska, anu parantos didahar ku wakil cai laut anu langkung ageung.

Seafood toksik nyababkeun nyeri beuteung, seueul, sareng nyeri sirah. Konvulsi, disorientasi dina rohangan, sareng bahkan leungitna ingetan jangka pondok tiasa muncul.

Kumaha milih kadaharan ti laut anu leres

Paling sering, kadaharan ti laut dijual beku. Nalika milih, pokuskeun kana tanggal produksi, umur simpé, sareng tampilan ti laut. Kedah aya bau anu teu pikaresepeun tina tuangeun.

Upami aya ibun dina bungkus beku, maka seafood murag dina kaayaan suhu sareng beku deui.

Udang anu bermutu tinggi ngagaduhan warna anu rata sareng rata, buntutna ngagulung. Upami buntutna dibongkar, hurang maot sateuacan katirisan. Kerang kedahna cangkang gembleng sareng jempé anu diucapkeun. Tiram anu saé warna na warna krem, kalayan jeruk atanapi percikan warna pink.

Pitunjuk anu sanés nalika mésér seafood nyaéta harga aranjeunna. Dahareun gourmet biasana diékspor ti basisir Mediterania, Wétan Jauh, Asia Tenggara, janten kantun murah. Upami anjeun ditawarkeun mésér tuangeun anu mirah, paling kamungkinan aya anu lepat dina produk éta.

Penting pikeun tuang kadaharan ti laut ti daérah anu bersih. Kusabab lauk, moluska, krustasea ngumpulkeun uyah tina logam beurat sareng raksa ogé. Kituna, langkung saé tuang lauk tina ragam hirup pondok. Salami sataun atanapi dua, aranjeunna henteu gaduh waktos kanggo ngumpulkeun konsentrasi raksa, anu bakal janten toksik pikeun manusa.

Panilitian anyar nunjukkeun yén dina sirip hiu, tingkat raksa henteu aya dina bagan. Mangpaat kadaharan ti laut seueur pisan. Mimiti, éta nyaéta omega-3, anu nyerep ogé. Langkung fosfor, walirang, selenium. Seafood ningkatkeun élastisitas pembuluh darah, pangaruhna nguntungkeun dina sistem kardiovaskular sareng saraf.

Diét Mediterania anu ngagunakeun panganan laut diaku salaku prestasi WHO. Seafood ngandung iodin, anu tiasa ngabantosan ngirangan panyakit tiroid. Nalika iodin lebet kana awak sareng unsur tilas sanésna, éta nyerep langkung saé.

Leave a Reply