rempah

Daptar Rempah-rempah

Rempah Artikel

Ngeunaan Rempah

rempah

Bumbu mangrupakeun aditif rasa anu ngarobah rasa inuman, produk atanapi piring. Di jaman kuno, rempah-rempah sami beuratna tina emas.

 

Aya sakitar saratus rempah-rempah di dunya: uyah, bijil, wijen, cengkéh, kapulaga, vanili, kayu manis, sareng sajabina. Bumbu dianggo pikeun nyayogikeun sup, daging sareng lauk lauk, sareng inuman.

Mangpaat bumbu

Unggal rempah asalna tina sayuran sareng ngagaduhan sipat anu manpaat sorangan.

Salaku conto, jahé dianggo dina pencegahan sareng pangobatan pilek, panyakit sistem pernapasan, ogé dina normalisasi metabolisme dina awak.

Saffron nguatkeun sistem kardiovaskular, normalisasi tekanan darah, sareng nurunkeun kadar kolesterol darah. Cabe beureum sareng hideung ngabubarkeun getih sareng nyegah pamekaran kanker, nétralkeun pangaruh bako dina awak.

Kayu manis mangrupikeun antidépresan alami. Éta ngagentos kaayaan goréng, déprési, nada awak sareng ngabantosan ngaleungitkeun selulit.

Armant sareng ketumbar disarankeun pikeun jalma anu penderita diabetes mellitus, rempah-rempah ieu nurunkeun gula getih sareng normalisasi tekanan getih. Wijen anu saé kanggo lambung: éta ngabersihan tembok peujit tina lendir sareng racun.

Ngabahayakeun bungbu

Kontra utama pikeun rempah nyaéta Intoleransi individu, kusabab anu alergi muncul.

Rempah-rempah anu henteu saé kualitasna, anu bahan kimia ditambihkeun dina waktu melak rempah, tiasa nyababkeun cilaka. Perlu ati-ati pisan sareng bumbu toko, dimana dituduhkeun yén ieu mangrupikeun rempah kanggo daging, salad, atanapi lauk. Paling dipikaresep, bumbu ieu henteu wajar.

Ogé, bumbu henteu kedah dikonsumsi dina jumlah anu seueur. Sangu sapopoé pikeun jalma anu séhat henteu langkung ti 5-6 gram tina hiji jinis bumbu.

Bumbu nyaéta iritasi anu kuat anu tiasa ngaraos parah. Salaku conto, sage sareng kayu manis nyababkeun kejang. Saffron dikontéksikeun dina ibu hamil, aya résiko kaluron.

Rempah-rempah dikontéksikeun pikeun jalma anu kaserang panyawat asma sareng cystitis. Ogé, anjeun moal tiasa nganggo rempah upami hiji jalma nginum seueur pangobatan. Salaku conto, kari nétralisir aspirin.

Anjeun ogé kedah ati-ati sareng cabé beureum. Upami bungbu anu panas naék dina rétina sareng jalma éta henteu kabantosan dina waktosna, anjeunna tiasa kaleungitan paningali.
Kumaha carana milih bumbu anu pas
Hal kahiji anu kedah diperhatoskeun nalika milih rempah nyaéta integritas sareng ketang bungkus. Pilihan idéal nyaéta gelas atanapi kardus kandel, dimana kaleueusan kalembaban henteu kénging.

Milih bungkus leutik bumbu, janten anjeun tiasa gancang nganggo produkna tanpa ngaruksak. Sateuacan mésér, parios tanggal béakna tina bumbu sareng diajar komposisi na. Kandel ngomong henteu pikeun perasa sareng pengawet.

Upami tiasa, diajar sipat luar bumbu. Teu kedah aya sampah, kaleuleuwihan partikel, gumpalan, kapang, sareng bau anu kuat.

Kaayaan panyimpenan. Jaga bumbu jauh tina cahaya sareng kalembaban, dina suhu kamar dina gelas atanapi wadah kai. Rempah hirup dugi ka tilu taun.

Koméntar ahli

Bumbu tiasa dibagi kana alam, sintétik, sareng campuran. Sayogi ku antioksidan buatan, pewarna, panambah rasa. Urang nyarioskeun perkawis alam, diangken mangabad-abad metodeu anu parantos kabuktosan - pangeringan, grinding, ékstraksi, sareng sajabina. Bumbu sapertos kitu ningkatkeun, ngabeungharan, sareng ngajantenkeun rasa tuangeun anu biasa teu biasa. Kalayan bantosanna, anjeun tiasa kéngingkeun sajumlah ageung piring kalayan raos anu béda-béda.

Panambah rasa alami anu kuat nyaéta uyah. Hatur nuhun kana rempah, urang tiasa ngirangan jumlah uyah. Bumbu disarankeun pikeun jalma anu boga hipertensi. Aranjeunna ngirangan puffiness, ngaluarkeun kaleuwihan cairan tina awak. Rempah ngagaduhan sipat anti radang sareng antimikroba. Aranjeunna ningkatkeun motilitas gastrointestinal sareng nyepetkeun pencernaan. Balukar pangaruhna kana sistem kardiovaskular: ngagancangkeun sirkulasi getih.

Capsaicin, anu aya dina cabé beureum, disarankeun pikeun jalma kaleuwihan beurat sareng penderita diabetes. Éta ningkatkeun pencernaan, henteu ngantep koléstérér reureuh. Upami urang nganggo kayu manis ku nambihan kana téh atanapi kopi, urang ogé ngirangan eusi gula. Bumbu ngabahayakeun pikeun teu sabar pikeun bahan éta. Teras aya gejala dyspeptic, gastritis, gangguan gastrointestinal.

Leave a Reply