Nutrisi olahraga pikeun vegan

Diét dumasar pepelakan henteu bénten sareng jinis diet olahraga sanés, kecuali panginten panggunaan susu sareng daging daging. Maka, janten patarosan, kadaharan naon anu bakal ngabantosan ngeusian protéin sato? Tétéla éta aya dina sababaraha bahan pangan. Tapi supados awak vegetarian nampi kana jumlah anu pas, anjeun kedah tuang henteu ngan ukur pizza sareng pasta. Aturan utami nyaéta pola tuang anu séhat, rupa-rupa, pilihan anu leres tina pangan anu ngandung asam amino.

Atlit Nutrisi Vegan

Naon kadaharan anu tiasa ngawangun diet atlit anu nolak tuang sato? Anu kaget ku seueur jalma, rupa-rupa na bakal nyugemakeun rasa tina gourmet naon waé sareng bakal pangaruh paling nguntungkeun kana kasihatan, penampilan, sareng kakuatan fisik hiji jalma:

Ogé, dinten ayeuna anjeun tiasa mésér bubuk protéin. Éta ngan ukur ngandung komponén tutuwuhan, contona, siki rami, sprouts quinoa, lentil, chia, sareng siki waluh. Bubuk protéin ieu tiasa dijantenkeun ganti baju salad atanapi kanggo nyiapkeun inuman.

Numutkeun ka salah saurang palatih, diét atlit anu saimbang kedahna ngandung lemak (22%), protéin (13%), karbohidrat (65%) sareng sanggup nyayogikeun awak pikeun makronutrien, vitamin, jaminan kaséhatan, sareng pencegahan sagala rupa panyakit.

Naon anu kedah didahar sateuacan latihan?

Anjeun peryogi tuangeun anu bakal ngeusi awak ku tanaga, sareng anjeun tiasa gampang nahan kagiatan fisik. Kusabab kitu, sateuacan olahraga, sakitar 2 jam sateuacan olahraga, disarankan pikeun tuang sumber gizi, gula, sareng karbohidrat instan - ieu buah (apel, pisang, pelem, anggur, jeruk) sareng sagala jinis buah. Aranjeunna gancang nyerep sareng henteu nyiptakeun perasaan beurat dina burih. Pikeun ngeusian énergi gancang sareng pulih, sababaraha atlit vegan nginum inuman olahraga alami khusus.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Actinidia: pedaran ngeunaan pepelakan sareng variétasna

Upami aya seueur jam sateuacan latihan anjeun, anjeun tiasa ngandelkeun tuangeun padet, karbohidrat kompléks - gandum, ubi jalar, sangu coklat, kentang. Aranjeunna lalaunan dicerna sareng masihan awak "tahan lama" énergi. Nalika anjeun langkung caket kana olahraga, tuang anu langkung enteng sareng langkung bergizi, sapertos salad atanapi palang protein. Satengah jam atanapi sajam sateuacan latihan, anjeun gaduh buah-buahan anu anjeun anggo, anu ampir 80% cai, anu diperyogikeun pisan pikeun hidrasi awak.

Gizi saatos latihan

Diét pasca latihan kedah saluhur mungkin. Saatos usaha fisik, anjeun kedah ngeusian deui leungitna tanaga, sareng dina ieu, deui, karbohidrat teu tiasa digentoskeun. Tapi, dugi ka perhatosan otot, pamulihan henteu tiasa dilakukeun tanpa asam amino, blok wangunan protéin anu penting pisan pikeun jaringan otot. Éta sumberna tina kacang, kacang, sayuran, tahu, seitan, témpé, sareng inuman protéin alami. Anjeun tiasa ngajantenkeun aranjeunna nganggo bubuk protéin hérbal, anu ayeuna tiasa dipésér di toko "sadayana kanggo kaséhatan", departemén diét khusus.

Penting pikeun diet atlit anu bergizi sareng lengkep!

Leave a Reply