10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Daptar eusi

Naha anjeun hariwang kamungkinan aya kacilakaan Vérebral Cerebral (stroke) sareng anjeun hoyong nyegah kajadian ieu? Diét anjeun tiasa ngabantosan anjeun dina arah ieu.

Hasil pagawéan anu dilakukeun ku spesialis diététér modéris ngadukung aphorism of Hippocrates ieu: "hayu dahareun janten ubar anjeun nyalira." Maka penting pikeun dipasihan terang ngeunaan tuangeun anu paling nguntungkeun sareng nutrisi kanggo jantung.

Naon anu dikonsumsi pikeun merangan stroke

Stroke mangrupikeun prihatin anu ngembang di sakumna dunya ayeuna. Ieu sababaraha pangan anu dipercaya nyegah stroke sareng ningkatkeun kasihatan kardiovaskular.

Bawang bodas

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Ngonsumsi bawang bodas sacara rutin ngabantosan anjeun ngirangan résiko kacilakaan Vérebral Cerebral (CVA), sabab bawang bodas mangrupikeun rempah anu beunghar ku sanyawa walirang. Éta ngirangan pembentukan gumpalan getih dina arteri sareng nguatkeun mékanisme alami anticoagulasi.

Sakitar 80% stroke disababkeun ku gumpalan ngablokir aliran getih ka bagéan otak.

Pikeun kauntungan tina sadaya manpaatna, disarankeun dina konsumsi dina kaayaan atah. Bawang bodas ngagaduhan sababaraha kautamaan anu mangpaat dina pencegahan kanker. Ogé, pikeun nyegah napas anu goréng, nyah peterseli atanapi mint, sabab éta beunghar klorofil, zat anu dipikaterang pikeun ngawatesan kasulitan ieu!

Baca: 10 Kadaharan Anu Ningkatkeun Résiko Kanker

walnut

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Panilitian Australia anu dilakukeun di 2004 nunjukkeun yén meakeun 30g kenari per dinten bakal ngirangan kadar kolesterol jahat (LDL) 10% saatos genep bulan! Nalika urang terang yén akumulasi koléstérol goréng mangrupikeun faktor résiko stroke, urang ngartos yén kacang ngagaduhan peran pencegahan ngalawan stroke.

Kenari ogé bakal ningkatkeun babandingan antara tingkat koléstérol alus sareng koléstérol total. Asam lemak polimaturaturasi, vitamin E, serat, magnesium, fitosterol sareng sanyawa fenolik (asam galat, jst.) Mangrupikeun sumber manpaatna.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Dachshund

jeruk

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Konsumsi jeruk sacara teratur ngabantosan ngirangan tekanan darah, koléstérol sareng gagal jantung. Nyatana, jeruk ngandung nutrisi anu mangpaat pikeun kaséhatan jantung anu saé.

 

Pektin serat leyur sapertos bolu raksasa anu nyerep koléstérol, sapertos kelas ubar anu dikenal salaku "asam empedu." Sareng kalium dina jeruk mantuan ngimbangan kasaimbangan uyah, ngajaga tekanan getih dina terkendali.

Panilitian anyar nunjukkeun anu langkung héran: Citrus pectin ngabantosan nétralkeun protéin anu disebut galectin-3. Anu terakhir nyababkeun gagalna jantung kongestif, kaayaan anu sering sesah diubaran ku pangobatan. Pektin aya dina pulp buah.

Maca: manpaat madu

 

Lauk salmon

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Salmon sareng lauk gajih sanésna, sapertos sardin sareng mackerel, mangrupikeun superstar tuangeun anu séhat jantung. Mémang, éta ngandung jumlah penting asam lemak kaasup omega-3.

Panilitian nunjukkeun yén asam ieu ngirangan résiko arrhythmia (deg-degan henteu teratur) sareng aterosklerosis (ngawangun plak dina arteri). Éta ogé nurunkeun trigliserida.

 

American Heart Association (AHA) nyarankeun tuang lauk sareng lauk langkung saé pikaresepeun sahenteuna dua kali saminggu. Asam lemak omega-3 ogé sayogi dina bentuk suplemén diet.

kale

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Konsumsi na nyegah aterosklerosis. Indung anjeun leres nalika anjeunna nyungkeun anjeun ngonsumsi kayu atos anjeun.

Kale ngagaduhan sagala rupa pikeun janten superfood, jelas Joel Fuhrman, panulis laris Eat to Live, anu ngagunakeun diét sareng latihan pikeun ngabantosan penderita ngubaran panyakit kardiovaskularna.

Kale ngandung antioksidan anu ngandung mangpaat haté omega-3 asam lemak, serat, folat, kalium, sareng vitamin E. Éta ogé beunghar ku lutein anu ngajagi tina aterosklerosis mimiti.

Kale ogé ngandung sanyawa anu teu biasa, glucoraphanin, anu ngaktipkeun protéin pelindung khusus anu disebut Nrf2.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Brussel Griffon

Pikeun camilan, cobian Brad-Kale's Raw Royal Kale anu déhidrasi sareng ditutupan ku gajih, siki kembang matahari, jeruk nipis sareng bawang bodas.

coklat poék

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Coklat hideung ngandung antioksidan anu ngajaga awak anjeun tina radikal bébas. Éta ogé ngirangan résiko serangan jantung. Alun-alun alit cekap kanggo nguntungkeun manpaat coklat poék.

Pikeun jajanan, tuang alun-alun alit! Pikeun sarapan anjeun, dahareun ieu ogé disarankeun. Haté séhat ngajamin kasehatan anu sampurna. Coklat hideung tiasa ngabantosan anjeun, sanaos éta ngandung kafein.

gandum

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Oatmeal seueur serat anu leyur, anu tiasa nurunkeun kadar kolesterol. Dina saluran pencernaan, peran na penting: nyegah tindakan kolesterol sareng nyegah tina ngarusak awak.

Janten, aliran getihna dijauhkeun tina zat ieu, sakumaha anu dijelaskeun ku Lauren Graf, ahli diet sareng ko-diréktur program kaséhatan jantung di Montefiore Medical Center di New York.

Graf nganjurkeun nyingkahan gandum anu ngandung gula. Sabalikna, anjeunna nyarankeun gandum masak gancang. Séréal séréal sanésna, sapertos roti, pasta, sareng siki ogé saé pikeun jantung.

Granat

Ngonsumsi jus dalima ngabantosan ngirangan aterosklerosis. Ngurangan LDL penting, tapi nyegah oksidasi koléstérol ieu. Nalika LDL dioksidasi, éta condong nyangkut dina témbok arteri, memicu pembentukan piagam.

Tapi Michael Aviram, profésor biokimia di Technion-Israel Institute of Technology, mendakan yén jus dalima, kalayan antioksidan anu unik, henteu ngan ukur ngahambat kamajuan piagam, tapi ogé ngabalikeun sababaraha ngawangun nalika pasién nginum. 8 ons per dinten salami sataun.

Kumaha carana tiasa?

Dina panilitian anu salajengna, Dr. Aviram terang yén dalima ngaktipkeun énzim anu ngarecah kolesterol teroksidasi. Anjeun anu resep dalima, tapi sanés damel sateuacan konsumsi, Pom Wonderful ayeuna damel pikeun anjeun.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Hamster: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan rodénsia alit ieu

Kacang

Kacang sareng kacang lega ngagaduhan sababaraha manpaat kaséhatan. Éta beunghar serat, kalium sareng folat. Serat ngabantosan anjeun ngaraos raoseun. Éta nurunkeun koléstérol.

Kalium ngamungkinkeun otot jantung ngéléhkeun keras sareng ajeg. Folat ngarecah asam amino tangtu, hususna anu ningkatkeun résiko panyakit jantung.

Tambahkeun kacang kana salad atanapi anggo salaku lauk pikeun tuangeun! Tuangna sababaraha kali saminggu pikeun ngajaga haté anu séhat!

Susu skimmed

10 Kadaharan Pangsaéna pikeun Nyegah Strok

Susu mangrupikeun sumber kalsium anu hadé, anu penting pisan pikeun awak. Di sagigireun ngawangun tulang anu kuat, éta ogé ngabantosan nurunkeun tekanan darah.

Hal ieu ngamungkinkeun tembok arteri anjeun berfungsi leres sahingga jantung anjeun henteu kedah damel sesah pikeun medar getih kana awak anjeun.

Inuman sahenteuna hiji gelas per dinten sareng tambahkeun sumber kalsium sanés pikeun minuhan kuota kalsium sadidinten anjeun!

kacindekan

Kaséhatan urang gumantung kana diet urang. Sareng stroke jauh tina teu tiasa dihindari nalika urang terang yén dimungkinkeun pikeun nyegah ku nyieun kabiasaan ngahakan tuang anu tangtu. Salaku tambahan, diet urang ogé raket patalina sareng émosina urang.

Anorexia sareng bulimia mangrupikeun patologis anu nyurung anu kasaksian kana kahariwang sareng setrés masarakat modéren urang kalayan kabiasaan sareng tingkah laku anu teu cocog sareng kabutuhan jalma.

Parobihan diét kalolobaan waktos dianggap sabagé tugas, kakurangan, limbah waktos, hanjelu ...

Dina waktos transisi ieu, dukungan ti para ahli (naturopaths, homeopaths, akupungturis, sareng sajabana) tiasa manpaat pikeun parobihan anu nyata sareng épéktip.

sumber

http://www.je-mange-vivant.com

http://www.health.com

https://www.pourquoidocteur.fr/

http://www.docteurclic.com/

http://www.medisite.fr/

Leave a Reply