Résiko carrageenan (bahan tambahan pangan ieu)

Daptar eusi

Carrageenan dianggo, diantarana, dina industri pangan sareng industri farmasi. Mangrupikeun sari tina alga beureum anu mimitina dianggap aman.

tapi éta beuki dikritik kusabab panyakit anu akibat tina konsumsi jangka panjang na.

Pilarian terang dina tulisan ieu sadayana ngeunaan bahan aditif pangan ieu, naon anu dipikirkeun badan pangaturan pangan, pangan anu ngandung éta sareng sadayana résiko karagenan.

Naon carrageenan?

Carrageenan mangrupikeun aditif tuangeun anu dianggo pikeun ningkatkeun jumlah gizi rendah atanapi makanan diét tanpa ningkatkeun nilai gizi (1).

Bahan ieu tiasa janten agén gelling, penstabil atanapi émulsif. Éta ngalaksanakeun, sacara prinsipna, pikeun ningkatkeun tékstur tuangeun supados langkung lemes sareng langkung konsisten.

Salaku panginget, tingkat konsumsi carrageenan parantos ningkat tina 5 janten 7% per taun ti saprak 1973 kusabab kanaékan jumlah penduduk sareng tingkat pertumbuhan ékonomi.  

Carrageenan asalna tina ganggang beureum anu disebut "carrageenan". Ganggang ieu biasana dipanggihan di Brittany.

Salaku tambahan pikeun pepelakan anu diperyogikeun pisan sareng dianggo ayeuna anu asalna ti Amérika Kidul, daérah Brittany mangrupikeun penghasil utama bubuk anu dipendakan dina jumlah sakedik dina sagala rupa kadaharan kuliner di Perancis.

Naha éta dianggap produk mang?

Kagunaan carrageenan

Ekstrak rumput laut ieu parantos lami dianggo salaku anu aman. Bahkan digunakeun pikeun ngubaran bronchitis, tuberkulosis, batuk.

Sababaraha urang nganggo carrageenan pikeun ngubaran kulit atanapi kaayaan anal. Ieu ku aplikasi lokal di sakitar anus atanapi langsung kana kulit anu kapangaruhan.

Carrageenan ogé dianggo dina odol tuangeun sareng sababaraha kadaharan farmasi. Ogé dianggo dina tuangeun kanggo ngirangan beurat awak.

Masalahna leres-leres timbul ku tuangeun tuangeun. Mémang, produk anu paling aman tiasa janten agén bahaya nalika dikonsumsi kaleuleuwihan.

Peta carrageenan dina awak anjeun

Carrageenan sorangan ngandung bahan kimia anu négatip mangaruhan sékrési peujit (2).

 

Ahli kimia yakin yén konsumsi sajumlah carrageenan henteu mangaruhan kana lambung. Nanging, dicandak dina jumlah anu réa sareng sacara rutin, carrageenan nyangking langkung seueur cai kana peujit, maka pangaruh laxative na.

Kusabab urang ngonsumsi carrageenan kaleuleuwihan, sabab éta ampir aya dina sadaya pangan konsumén, alergi tangtu dihasilkeun.

Kusabab sababaraha organisme langkung peka tibatan anu sanés, efek samping tina carrageenan seueur. Darajat tingkat parahna ogé bénten ti jalma ka jalma.

 

Sababaraha jalmi anu parantos neken panggunaan tuang beku sareng anu sapertos na; parantos ningali kasihatanana ningkat pisan.

Carrageenan parantos ditonjolkeun dina sababaraha jinis kanker sareng sababaraha masalah pencernaan.

 

 
Langkung seueur ngeunaan topik:  Naon manpaatna jus nanas - kabagjaan sareng kaséhatan
Résiko carrageenan (bahan tambahan pangan ieu)
Carraghenane dina inum

Daptar dahareun anu henteu lengkep anu ngandung carrageenan

Produk Produk

Ieu daptar sababaraha kadaharan anu ngandung carrageenan aditif:

  • santan,
  • Susu almond,
  • Abdi susu,
  • Sangu ,
  • Yogurt,
  • Kéju,
  • Manisan,
  • És krim,
  • Coklat susu,
  • Hidangan beku sapertos pizza,
  • Sosis,
  • Sup sareng kaldu,
  • Bir,
  • saos,
  • Jus buah.
  • Eupan sato

Kadaharan anu di rangkep henteu tiasa disebatkeun ditambih carrageenan atanapi pabrikna tiasa ngagentoskeun sareng permén kacang belalang anu ngakuan bahaya aditif pangan ieu.

Dina hal ieu, leyuran anu pangsaéna sareng paling séhat nyaéta ngalamunkeun diri ku nyiapkeun resep anu gampang disiapkeun ku nyalira.

Dina pangan farmasi sareng Podomoro

Carrageenan dianggo dina:

  • Kadaharan kosmétik kalebet sampo sareng kondisioner, krim, gel
  • Pakét sapatu
  • extinguishers seuneu
  • Ngadamel kertas marbled
  • biotéhnologi
  • Farmasi.

Di Perancis carrageenan bahkan dianggo ngubaran maag peptic

Naon awak pangaturan pangan panginten

Perdebatan ngeunaan épék bahaya tina aditif pangan sanés énggal.

Disebatkeun tiasa didamel, contona, tina panggunaan splénis manisan buatan sucralose dina kaséhatan manusa, bahan anu tiasa dikaitkeun sareng panyakit diabetes atanapi leukemia.

Ngeunaan kasus khusus carrageenan, diskusi dimimitian satengah abad ka tukang.

Sudut pandang Panitia Ahli FAO / WHO Joint

Sacara prinsip, éta mangrupikeun tambihan katuangan anu ngagaduhan sababaraha peran dina bahan konsumsi anu didamel, khususna salaku kandel.

Carrageenan aditif aya dina daptar "umumna dikenal salaku aman" (3).

Nanging, Komite Ahli Organisasi Kaséhatan FAO / Organisasi Kaséhatan Dunya ngeunaan Aditif Pangan ngaluarkeun rekomendasi akhir dina 2007.

Numutkeun kana rekomendasi ieu, bahan ieu henteu kedah dilebetkeun deui di antara anu dianggo pikeun nyiapkeun tuangeun orok. Ieu pikeun nyingkahan pangaruh négatip dina orok.

Mémang, témbok peujit barudak bakal janten target rentan utama aditif ieu.

Éta Badan Internasional pikeun Panilitian Kanker

Pikeun Badan Internasional pikeun Panilitian Kanker, cabang Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO); Carrageenan mangrupikeun karacunan karsinogen manusa poténsial, khususna kanker payudara anu parah.

Struktur kimia bahan ieu sasari ti ganggang beureum sorangan dianggap ku profesi médis salaku penjajah toksik anu ngancam pisan pikeun manusa.

Sumawona, anu terakhir ieu parantos ngabéjaan parantos lami yén langkung ti 100 panyakit manusa anu peradangan henteu tiasa dipisahkeun tina konsumsi dinten-dinten anu seueur sareng teras-terasan tina zat aditif ieu.

Maka, konsumsi tambahan pangan ieu diklasifikasikeun dina kode E407 mangrupikeun sumber panyakit pencernaan anu penting, numutkeun ka panilitian anu dilakukeun ku élmuwan.

Salaku inpormasi tambihan, carrageenans anu rusak, nyaéta dina dosis anu rendah sareng pituin diklasifikasikeun 2B disebat "kamungkinan karsinogenik pikeun manusa" sareng 3 diklasifikasikeun "henteu tiasa diklasifikasikeun pikeun karsinogenikna pikeun manusa. »Kalayan résiko toksik sareng kanker, khususna gastrointestinal ku Badan Internasional pikeun Panilitian Kanker.

Sudut pandang Uni Éropa

Uni Éropa ngan ukur otorisasi panggunaan na dina dosis diréduksi janten 300 mg / kg dina tuangeun khusus kanggo murangkalih alit sapertos macét, jeli sareng marmalades, susu anu déhidrasi, krim pasteurisasi sareng kadaharan krim fermentasi.

Pangaruh nyata kana kaséhatan

Tina sudut pandang umum, carrageenans gaduh pangaruh langsung kana baranahan limfosit.

Aranjeunna ngaganggu peran utama sél getih bodas dina ngancurkeun awak asing sapertos baktéri atanapi nyiptakeun antibodi.

Nanging, carrageenan tuangeun ampir di sadayana resep sadidinten manusa anu disebat organik sareng konvensional sapertos panganan cuci mulut, és krim, krim, susu kentel, saos, pates sareng daging industri atanapi bahkan bir. sareng soda.

Sacara umum, bahan kadaharan E407 tiasa ditepikeun dina dua aspek: kahiji, aya anu beurat beurat molekulna anu paling sering aya dina tuangeun.

Sedengkeun pikeun anu kadua anu bentukna molekul anu langkung alit, ieu anu ngabagi pendapat tina hiji sareng anu sanés; sareng anu di luhur sadayana nyingsieunan panaliti.

Perdebatan pikeun puluhan taun

Kanggo catetan, éta parantos dibuktikeun ku seueur panilitian ilmiah anu parantos nuturkeun salah sahiji anu sanésna, dina sababaraha waktos taun 1960-an, 1970an sareng 1980 yén bahaya kaséhatan leres-leres aya ku konsumsi pangan anu diturunkeun tina carrageenan (4).

Priori, jumlah carrageenan anu aya dina seueur tuang tuang langkung cekap pikeun utamina nyababkeun peradangan gastrointestinal, maag atanapi bahkan tumor ganas.

Ieu sudut pandang Dr. Joanne Tobacman MD, profésor gaul kadokteran klinis di Universitas Illionis di Chicago.

Untungna, ekstrak ganggang beureum ieu diuji dina panilitian ayeuna pikeun ningali kumaha ubar anti radang jalan.

Dina garis pamikiran ieu, panginten penting pikeun terang yén carrageenan henteu ngan ukur ngan ukur aditif pangan.

Éta ogé aya dina seueur katuangan anu sanés tuangeun sapertos kaéndahan kageulisan, pasta gigi, cét atanapi bahkan penyegar udara.

Institut Kontrol Pangan di Amérika Serikat (Administrasi Pangan sareng Narkoba AS) ngakuan pangaruh carrageenan dina sababaraha panilitian anu dilaksanakeun.

Kusabab carrageenan ngagaduhan sipat karsinogenik, anjeunna nyarankeun pikeun ngurangan zat ieu.

Tapi masalahna, urang henteu terang pisan carrageenan anu urang konsumsi per dinten. Nyatana, aditif ieu aya dina sadaya pangan pangan anu didamel.

Beuki loba di Amérika Serikat reuni kulawarga ngembang pikeun mésér tuangeunana langsung ti kebon lokal.  

Anu sahenteuna aman sareng séhat, henteu sapertos katuangan anu dijual di pasar swalayan.

Sumawona, sababaraha asosiasi konsumen parantos nandatanganan jutaan petisi sahingga carrageenan dikaluarkeun tina pembuatan pangan.

Numutkeun inpormasi anu aya di urang, di 2016 asosiasi konsumen meunang kasus na.

Lembaga pangaturan pikeun pangan organik di Amérika Serikat (5) parantos mutuskeun mundur carrageenan tina produksi pangan organik.

Résiko carrageenan (bahan tambahan pangan ieu)
Carrageenan-ganggang

Anggo dina médis

Tina sudut pandang kasihatan, panaliti médis sareng dokter ayeuna fokus kana ngumpulkeun data pikeun langkung ngartos hubungan antara carrageenan, diet sareng panyakit gastrointestinal.

Carrageenan dianggo ayeuna salaku mikrobais ngalawan inféksi anu ditularkeun séksual.

Leresna, panilitian ti Laboratorium Amérika Sélular Onkologi di National Carrageenan Institute di Bethesda, Maryland parantos nunjukkeun aspek antivirus ieu ganggang beureum.

Pitunjuk séjén pikeun pangan organik sareng konvensional kalayan sareng tanpa aditif E407 ogé ditawarkeun ku Cornucopia Institute.

Nyobian solusi konkrit

Alat pikeun ngadeteksi kode dahareun

Nyeri sirah anu saleresna pikeun seuseueurna konsumén nyaéta kasusah dina ngartikeun nami-nami aditif pangan anu sok ditepikeun ku kode numerik.

Mémang, seueur jalma anu henteu tiasa terang daptar bahan anu aranjeunna ngelek.

Justru sareng tujuan pikeun ngabantosan jalma-jalma langkung ngartos kana inohong anu parantos dikodifikasi tina pangan beres, contona, yén Gouget Corinne ngaluarkeun "Bahan aditif bahaya: pituduh penting pikeun ngeureunkeun karacunan diri" dina Méi 2012.

Dina buku ieu, panulis anu gaduh langkung ti 12 taun pangalaman dina séktor karacunan aditif tuangeun kalebet 2 taun dikhususkeun pikeun ngabandingkeun sababaraha studi internasional di lapangan, nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bahan anu henteu dikenal anu ditulis dina bungkusna.

Janten, moal aya deui rahasia atanapi sahenteuna misteri naon-naon anu dilabélan dina bahan konsumsi anu dijual bakal dileungitkeun ku nyayogikeun anjeun buku panduan ieu (6).

Sakumaha terang alias bahan aditif pangan parantos janten langkah payun sareng gaduh buku panduan, wajar waé pikeun palanggan anu ngalaman gejala sapertos disténsi beuteung, diare atanapi keram lambung gaduh naluri anu pangpayunna pikeun ngeureunkeun tuangeun anu ngandung carrageenan ku maca labél tina pangan pabrikan.

Tip sareng trik

Sakumaha parantos disebatkeun sateuacanna, aya sababaraha jinis carrageenan. Éta béda sipat sareng struktur kimia na, maka ayana tilu campuran iota, kappa sareng lambda.

Sacara umum, dua iota genera munggaran sareng kappa anu paling seueur dianggo dina resep masak. Bisi kumaha, dosis dosis anu disarankeun pikeun unggal panggunaan nyaéta 2 dugi 10 gram per kilo.

Tina sudut pandang ieu, salah sahiji aspék aditif pangan ieu anu diturunkeun tina ganggang beureum nyaéta teu leyur dina cai tiis.

Sangkan panyebaran carrageenans gampang, disarankeun ngaleyurkeun bahan ieu dina sajumlah alit cai ngagolak teras mindahkeun éta sateuacan dianggo dina persiapan kulinér.

Salaku tambahan, trik séjén anu épéktip pisan pikeun ngendalikeun bubuk E407 dina hujan anu saé sareng bertahap nyaéta ngagunakeun campuran ku tangan.

Éta bakal bijaksana pikeun saha waé anu ngalaman gejala sapertos kitu pikeun nyingkahan diet anu aya hubunganana sareng konsumsi bahan ieu tina ganggang beureum.

kacindekan

Sakumaha urang nyarankeun anjeun di luhur, baca labél tuangeunana kalayan ati-ati sateuacan mésér. Tangtosna, henteu gampang nyéépkeun jam-jam di supermarket.

Anjeun tiasa ngalakukeun ieu online tina kanyamanan kamar anjeun. Ogé naros ka pangurus supermarket anu sering anjeun daptar pikeun tuangeun anu anjeun mésér.

Ngurangan sacara dramatis konsumsi kadaharan olahan.

Nya ku resep pisan urang ngalaan bahaya carrageenan, bahan tambahan pangan ieu.

Resep sareng bagikeun tulisan kami.

Leave a Reply