Mangkuk Tibét: naon manpaatna? - Kabagjaan sareng kaséhatan

Daptar eusi

Kalayan ngembangkeun panyakit énggal di masarakat urang, jinis terapi tangtu resurfacing atanapi janten langkung demokratis. Terapi musik, panggunaan sora dina prosés perawatan, salah sahijina.

Éta tiasa ngabentuk sababaraha rupa, anu sumping ka urang ti unggal jaman sareng ti sagala rupa lapisan masarakat. Mangkuk Tibét, atanapi mangkok nyanyi, mangrupikeun metode alternatif ieu kalayan épék anu luar biasa.

Sora anu luar biasa aranjeunna ngagaduhan kapasitas pikeun meta kana kaséhatan urang dina sababaraha tingkatan. Ieu sajarah, operasi sareng manpaat mangkok Tibét!

Asal: mangkok ... henteu sapertos Tibét!

Lacak mangkok Tibét anu mimiti ti jaman Perunggu, 3 dugi 5000 taun ka pengker. Asal-usul ieu nyababkeun percanten, tanpa kantos tiasa negeskeun, yén éta asalna tina prakték dukun India.

Mangkok nyanyi teras dianggo ku sababaraha sakola tradisional Budha, teu lami saatos mimiti jaman urang: didinya dikenalkeun di Tibét, tapi ogé di nagara-nagara Asia Kidul sanés sapertos Nepal, India, Bhutan atanapi Ladakh.

Aranjeunna ti saprak éta parantos dianggo dina upacara sholat sareng tapa ku biarawan sareng praktisi Budha.

Komposisi mangkuk nyanyi

Dina filsafat Budha, nomer 7 penting pisan. Kukituna, mangkok Tibét kabentuk tina paduan tina 7 logam, anu ngarujuk kana 7 cakra, tapi ogé, numutkeun sumber anu sanésna, kana 7 bentang sahingga 7 dinten minggu anu saluyu sareng aranjeunna:

Artos: Bulan (Senen)

Beusi: Maret (Salasa)

Raksa: Raksa (Rebo)

Pewter: Jupiter (Kemis)

Tambaga: Vénus (Jumaah)

Anjog: Saturnus (Sabtu)

 

Emas: Matahari (Minggu).

Gumantung kana asal usulna, dosisna béda, anu mangaruhan warna, kualitas sareng sora tina mangkok.

Kumaha cara mangkokna dianggo sareng kumaha sési dibukaan

Sora tiasa kaluaran ku dua cara. Sora hit diala ku mencétan luar mangkok ku mallét diras, disebat gong. Sora digosok diala ku muterkeun mallet (iteuk ditutupan kulit atanapi karét) di sakuriling mangkok.

 

Dina kadua kasus, prosésna ngaluarkeun geter sora anu mimiti resonasi. Kami nyarios yén mangkok "nyanyi". Ku nambihan cai dina jero mangkok, dimungkinkeun pikeun ngarobih frékuénsi.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Dalmatia

Anjeun tiasa nganggo mangkok Tibét nyalira atanapi ngantep ahli pikeun ngaturana.

Pamakéan otonom peryogi waktos sareng kasabaran. Nyanyi mangkok henteu gampang, sareng nempatkeun ramo kana sora anu ngajantenkeun urang raoseun malah kirang. Nanging, dimungkinkeun sareng pikeun tujuan ieu, hiji mangkok bakal cekap.

 

Upami anjeun kajiret dina sési terapi, kontéks na bakal béda pisan. Ngagolér dina tonggong anjeun, anjeun bakal leres-leres santai sareng ngan kedah nganggo pikiran anjeun.

Ieu kauntungan ageung: anjeun ngabébaskeun sadaya konsentrasi dina jasa rélaxasi, anu sanés masalahna diajar nyalira, dimana anjeun kedah kumaha waé ngamanipulasi mangkok nyanyi anjeun. Salami sési, anu ahli nganggo sababaraha mangkok.

Susun sacara strategis di sakuriling anjeun, aranjeunna bakal ngageter dina panangan therapist anu bakal terang kumaha ngajantenkeun aranjeunna nyanyi kalayan optimal. Sakumaha anjeun tiasa tingali, ieu mangrupikeun pilihan anu kuring pikaresep, hasilna leres-leres saageung anyar!

Teu langkung ti sora: geter

Pamakéan suksés nyanyi mangkok sigana "ngaraos sora", dina kecap sanés, ngantepkeun diri ditembus ku sadaya geter sareng néwak ku 5 indera urang. Kituna ngalangkungan mélodi anu bakal urang déngékeun sabab sora na pikaresepeun pikeun urang.

Anjeun tiasa ngabandingkeun éta sareng momen anu dibébaskeun di tengah alam: pamandangan anu luhur, kahirupan liar sajauh anu tiasa ditingali ku panon ... tapi anjeun ngan ukur ngan ukur ngahargaan kaindahanana upami anjeun ngan ukur nganggo panon anjeun.

Ngantep diri anjeun diserang ku waktos mangrupikeun bagian anu paling penting, anu ngajantenkeun urang hirup dina waktos ayeuna. Sababaraha malah henteu ragu pikeun nutup panon na ka panorama sapertos kitu. Teu leres? Leres pisan henteu!

Kakuatan mangkok Tibét: kongkrit, naha éta jalan?

Cicih tina aspek méntal sareng psikologis anu kuring bakal ngembangkeun sacara rinci, geter ngagaduhan aksi fisik anu nyata: éta mindahkeun molekul cai. Sareng sanés ngan ukur anu tina mangkok!

Kusabab awak urang diwangun ku 65% cai, urang ogé bakal kapangaruhan ku fenomena ieu, sareng éta mangrupikeun inti prosés: pikeun ngarobih geter internal urang.

Setrés, tegangan, sieun ogé asup ka urang dina bentuk geter, sareng tetep lami di dinya. Janten, négatip ieu mangaruhan mangaruhan urang ti jero sareng urang ngageter kana wirahma na. Salaku buktina: émosi négatip sering pisan pamikiran sareng tindakan urang.

Tujuan ngagunakeun mangkok Tibét nyaéta pikeun ngalawan fénoména ieu. Ku ngaluarkeun geter anu anyar, positip, sayah, mangkok nyaluyukeun urang ku maksa urang nyingkronkeun sareng ombak anu nguntungkeun ieu.

Langkung seueur ngeunaan topik:  schnauzer

Kami henteu deui ngageter kana wirahma setrés, tapi kana wirahma anu ditumpukeun ku mangkok. Kasaimbangan batin teras diadegkeun, anu saé saé pisan sareng ngan saukur nempatkeun urang tartib nalika urang rumaos kumalayang.

Maka aya hubungan antara fenomena fisik sareng akibat méntal. Sambungan ieu, anu seueur psikoanalis sareng ahli terapi sadaya waktos pasti jelas, urang kedah percanten pisan. Poin ieu penting, hayu urang ngémutanana pikeun sababaraha waktos.

Mangkuk Tibét: naon manpaatna? - Kabagjaan sareng kaséhatan

Pentingna kalibet pribadi

Mangkok nyanyi sanés khayalan guru, éta leres-leres hasil. Nanging, anjeun kedah nempatkeun artos anjeun nyalira. Pikeun jalan, anjeun kedah yakin yén éta bakal jalan. Upami anjeun hémat pikeun prosésna, maka anjeun caket cakra, sareng geterna moal dugi ka anjeun.

Sakumaha hipnosis tiasa dianggo saé pisan pikeun pamaén anu sumanget, mangkok nyanyi bakalan pangaruhna kuat ka anjeun upami anjeun masihan kasempetan.

Sabalikna, pikeun dihipnotis dina élmu optik awal kagagalan, kuring henteu terang naha anjeun parantos nyobian, tapi éta henteu jalan pisan. Nya sami sareng mangkok: upami anjeun ka dinya anu éléh, anjeun bakal éléh.

Mangpaat mangkok Tibét

Sajauh ieu, kuring kantos nyarioskeun seueur kauntungan tina mangkok Tibét tanpa kedah spésipik ... janten ieu!

Kalakuan dina awak anjeun…

  • Aranjeunna nenangkeun awak ku ngarangsang sirkulasi getih. Ieu ogé ngagaduhan pangaruh ningkatkeun kualitas bobo sareng nenangkeun insomnia.
  • Aranjeunna nimpah henteu saimbangna hormonal ku ngarangsang kelenjar éndokrin.
  • Aranjeunna nguatkeun sistim imun ... sareng sajabana…

Teu kapendak katuangan.

Sareng dina pikiran anjeun!

  • Mangkok nyanyi ngimbangan dua beulahan otak. Urang sering condong mikir teuing ku otak kénca urang, rasional sareng logis, tanpa masihan émosina sareng intuisi urang kasempetan pikeun nganyatakeun dirina.

    Janten, mangkok ningkatkeun kreativitas, kapasitas pikeun inovasi sareng énergi vital.

  • Aranjeunna ngabantosan anjeun nyambungkeun deui diri anjeun. Penindasan lingkungan anu henteu teras-terasan sering narik urang jauh ti jero urang.
  • Aranjeunna ngabantosan pikeun ngungkulan kabiasaan goréng (panundaan, kecanduan, jsb.)
  • Aranjeunna ngabantosan nungkulan tahapan anu hésé sacara mental JEUNG sacara fisik: panyawat, trauma,
  • pangobatan médis anu kuat, pamisahan, karugian, kacilakaan, jsb.
  • Aranjeunna neuleumkeun pikiran dina kaayaan rélaxasi jero. Négatip sareng tekanan ti lingkungan diusir. Ku sabab-akibat, ku sabab éta pisan ngirangan setrés sareng ngabantosan kahariwang.

Pikeun nutup bagian ieu, kuring bakal nambihan yén mangkok nyanyi henteu nyageurkeun anjeun sacara ketat nyarios. Aranjeunna ngabantosan anjeun langkung pas pikeun mendakan sumberdaya sareng cara ngalaksanakeunana, ku ngaleungitkeun halangan anu tiasa ngahalangan jalan anjeun.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Rubah rubah berambut lemes: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan breed ieu

Kumaha carana nyandak pilihan?

Upami anjeun mutuskeun ngalaksanakeun sési anjeun dina perusahaan anu propésional, anu ieu bakal nyayogikeun anjeun kana mangkok. Upami, di sisi anu sanésna, anjeun hoyong milarian kanggo bumi anjeun, ieu aya sababaraha inpormasi anu kedah dipertimbangkeun.

Mangkok tradisional beuki hese neanganana. Produksi artisanal tetep di Nepal, tapi seuseueurna produksi ageung ayeuna industri sareng asalna ti India atanapi Cina.

Dina hal ieu, unsur anu paling penting pikeun diperhatoskeun nyaéta komposisi. Gumantung kana sumberna, mangkukna tiasa ngagaduhan warna anu bénten-bénten mimitian ti emas entéh dugi ka tambaga jero.

Upami ieu henteu pati penting, parios ka anu ngajual mangkok éta memang didamel tina 7 logam anu parantos didadarkeun di luhur, upami éta moal nyanyi leres.

Ngeunaan kandelna, éta tibalik tibalik sareng jangkungna sora anu anjeun bakal kéngingkeun: mangkok ipis bakal disada luhur, mangkok kandel langkung serius. Hal anu pangsaéna nyaéta nyobaan aranjeunna sateuacan milih.

Tungtungna, ngeunaan diaméterna, aya ukuran anu bénten-bénten. Di dieu ogé, sora-sora na rupa-rupa, tapi kepraktisan ogé ngagaduhan peran pikeun pilihan anjeun.

Mangkok langkung ti 30 séntiméter didamel kanggo cicing di bumi, sedengkeun mangkok sakitar sapuluh séntiméter tiasa dicandak kanggo sési semedi alit di jantung alam!

Kecap pamungkas

Saurna mangkok, sanésna, teu aya dukun. Prinsipna bahkan murni ilmiah: sapertos garpu tuning, aranjeunna ngepaskeun deui urang kana frékuénsi anu paling pikaresepeun hirup sadidinten.

Mangpaatna, duanana pisik sareng méntal, bakal dimaksimalkeun upami sési dilakukeun ku saurang propésional sareng upami anjeun leres-leres ninggali diri anjeun dina panangan aranjeunna. Henteu, éta sanés metoda kaajaiban, atanapi - sapertos kagiatan ubar - élmu anu pasti!

Tapi gim na patut usaha. Émut: kapercayaan, pipilueun sareng ngantepkeun mangrupikeun elemen penting pikeun pangalaman anjeun janten suksés!

Tungtungna, mangkok Tibét mangrupikeun ilustrasi anu sampurna yén sababaraha ubar alternatip leres-leres jalan sareng ngahontal hasil anu sababaraha paripolah sanés nyatakeun kahontal.

Leave a Reply