Tangkal kahirupan: sajarah, asal sareng simbol (sareng kumaha ngagambar) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Daptar eusi

Naha anjeun kantos nguping ngeunaantangkal Kahirupan ? Éta kamungkinan pisan kumargi éta parantos aya sareng diwakilan dimana-mana. Meureun anjeun bahkan ngagaduhan anu nganggo lambang ieu.

Tapi naha anjeun leres-leres terang naon hartosna, naon asalna? Anjeunna tiasa gaduh kakuatan anu nyata pikeun anjeun sareng ngabantosan anjeun milari jalan kabagjaan.

Janten baca sababaraha garis ieu pikeun langkung ngartos sajarah simbol anu kuat ieu (sareng bobo kirang bodo wengi ayeuna).

Naon tangkal kahirupan?

Tangkal kahirupan mangrupikeun gambaran universal, a simbol spiritual ampuh dianggo di seueur nagara anu ngahudangkeun nyiptakeun manusa. Agama, filsafat, sains, mitologi, éta aya dina sagala rupa bidang sareng urang parantos ngadéngé ngeunaan éta mangtaun-taun.

Éta ngarujuk kana prosés kahirupan sareng akar na nempel dina taneuh sareng daun na dugi ka langit. Mangrupikeun siklus kahirupan, ti saprak lahir dugi ka maot, teras ngalahir deui.

Parobihan sareng musim sareng tiasa janten bentuk anu béda. Sasatoan sapertos manuk atanapi réptil ogé tiasa dikaitkeun sareng tangkal mitis kahirupan. Gumantung kana kayakinan anu béda, sababaraha tafsir tiasa dimungkinkeun.

Hadir dina seueur agama

Tangkal kahirupan: sajarah, asal sareng simbol (sareng kumaha ngagambar) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Tangkal kahirupan aya dimana-mana tapi henteu hartosna persis hal anu sami numutkeun agama.

dina agama Kristen, urang mendakannana di Taman Éden kalayan tangkal anu sanés, nyaéta ngeunaan pangetahuan ngeunaan anu hadé sareng anu jahat. Tangkal kahirupan ngagambarkeun kalanggengan. Nalika Adam sareng Hawa ngalakukeun kasalahan tina nyandak buah terlarang, aranjeunna ayeuna janten fana.

Dina L 'Islam, éta ogé ngagambarkeun kahirupan abadi di tengah Pirdus.

dina Yahudi, anjeunna kasohor dina ésoterisisme. Tangkal kahirupan kabbalistic (1) ngagambarkeun hukum alam semesta. IT diwangun ku 10 sephiroth (spheres), dunya, kerudung, tihang sareng jalur. Éta sadayana rada rumit, kuring bakal masihan anjeun.

Dina L 'Hindu, éta ogé disebat Ashvatta, éta mangrupikeun tangkal anu tibalik, nyaéta hartosna yén akar na aya di langit sareng dahan-dahanna tilelep handapeun bumi. Éta aya hubunganana sareng tangkal anjir (Ficus Religiosa).

dina agama Budha, éta langkung dikenal handapeun nami tangkal hudang (Bodhi). Éta ogé tangkal anjir (Ficus Bengalensis). Ieu tempat carita Buddha ngamimitian, anjeunna ngahudangkeun handapeun tangkal ieu sareng linggih di dinya lami-lami pikeun tapa.

 
Langkung seueur ngeunaan topik:  Ucapkeun lirén kana kerut. Anggo 9 anti kerut alami alami ieu

Kapercayaan di sakumna dunya

Ti saprak subuh, jalma-jalma di seluruh dunya yakin kana tangkal kahirupan anu matak ieu. Dina seueur tradisi sareng budaya (2), éta objek ngagaduhan kapercayaan anu beragam sareng rupa-rupa:

  • mitologi Cina : tangkal suci, "Kien-Mou", gaduh sababaraha kahirupan. Éta nyambungkeun 9 sumber kana 9 langit. Maka, penguasa ngalih antara bumi sareng langit.
  • Mitologi Yunani : Heracles (atanapi Hercules), pahlawan Yunani kuno, gaduh misi pikeun némbalan apel emas di kebon Hesperides.
  • mitologi Amérika pituin : Anyar-anyar ieu, tangkal suci parantos janten ubar anu ajaib pikeun panyakit anu disebut scurvy. Hatur nuhun ka anjeunna, anggota awak Jacques Cartier disalametkeun.
  • mitologi Mesir : éta ogé akasia tina "Saosis". Isis sareng Osiris, raja sareng ratu Mesir kuno, kaluar tina tangkal gaib ieu.
  • mitologi celtic : "Celtic Tree Of Life" mangrupikeun simbol ésoterik anu penting pikeun jalma-jalma ieu. Anu ieu, ngagaduhan kabiasaan pendak di leuweung, teras-terasan nyimpen tangkal ageung di tengah, wawakil hubungan antara bumi sareng langit.
  • Mitologi Nordik : Disebat "Yggdrasil", tangkal megah ieu mangrupikeun tangkal lebu anu diwangun ku 9 dunya sareng tempat seueur sato.

Lambang anu kuat

Tangkal kahirupan: sajarah, asal sareng simbol (sareng kumaha ngagambar) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Tangkal kahirupan ngagambarkeun seueur simbul:

 
  • alam : éta ngahijikeun 4 unsur: cai, seuneu, hawa sareng bumi.
  • kawijaksanaan : éta ngagambarkeun tenang sareng perdamaian ku ngajaga suku anjeun dina taneuh sareng ngaléngkah ka sisi spiritual jiwa. Anjeunna hirup lami pisan sapertos jalma bijak baheula.
  • ciptaan : lahir ku "Pencipta" dina sagala kapercayaan, anjeunna parantos aya ti mimiti waktos, gambaran asal usul kahirupan.
  • Renaissance : parobihan usum, daun anu murag, dahan anu narekahan, buah-buahan anu muncul, jst, éta mangrupikeun siklus kahirupan sareng regenerasi.
  • ngembangkeun pribadi : sapertos tangkal, manusa teh mekar sareng tumuh. Anjeunna neuteup ka hareup (langit) bari ngajaga masa lalu na (akar). Jalanna béda pikeun masing-masing jalma.
  • berehan : éta masihan tanpa diitung: kembang, buah, kai, geutah. Anjeunna ngirimkeun pesen kahadéan.
  • ditangtayungan : éta ngajaga urang sareng urang ngaraos aman dina dahan-dahanana. Kami terlindung tina angin, panas sareng hujan (tapi sanés tina badai!). Sasatoan karaosna raoseun di dinya.
  • kakuatan : éta leuweung panggedéna sareng paling kuat. Jangkar dijero taneuh, batangna maksakeun.
  • kageulisan : ku dahan anu panjang, daunna anu robih warna sareng kakuatanana, éta ngalambangkeun kageulisan lalaki sareng kaanggunan awéwé.
  • kulawarga : beungkeut anu kuat anu ngahijikeun anggota kulawarga anu sami diwakilan ku dahan anu saling pakait sareng anu tumuh. Anjeun tiasa ngalakukeun hubungan sareng tangkal kulawarga.

Sato dina tangkal kahirupan ogé ngagaduhan hartos. Sagala jinis kahirupan aya hubunganana sareng masing-masing kedah hirup sauyunan.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Anjing anu seueur inuman

Kumaha ngagambar tangkal kahirupan anjeun?

Naha anjeun kantos heran naha anjeun bahagia? Kumaha upami anjeun kedah ngarobih hal? Upami hirup anjeun bakal langkung saé upami anjeun ngalakukeun ieu atanapi éta? Entong ngajawab kuring henteu, kuring moal percanten ka anjeun.

 

Sadayana parantos merta naroskeun sahenteuna sakali dina kahirupan aranjeunna sareng éta lumrah normal. Nyandak saham diperyogikeun pikeun maju, naha kuring nyarankeun ka anjeun ngagambar tangkal kahirupan anjeun(3).

Dipaké dina terapi (tapi henteu ngan ukur), éta ngamungkinkeun anjeun pikeun nyéépkeun kahirupan anjeun, pikeun ngajaga kakuatan sareng kalemahan anjeun, pikeun masihan anjeun sarana pikeun suksés sareng naha henteu ngarobih takdir anjeun. Intina pikeun ngagambarkeun kahirupan anjeun, éta mangrupikeun cerminan anu sampurna.

Sateuacan anjeun mimitian, tenang, gaduh waktos luang di payuneun anjeun (teu aya anak ceurik atanapi salaki ngadamel karajinan). Urang tiasa ngabagi padamelan ieu janten 5 léngkah.

Léngkah 1: réfléksi

Nanya ka diri patarosan anu pas sareng nyerat sadayana dina lambaran (Abdi nyarankeun format ageung, anjeun bakal tiasa nyarios hal).

Naon kahirupan anjeun ayeuna, naon anu ngajantenkeun anjeun dina suasana anu saé sareng, sabalikna, anjeun sedih? Kumaha anjeun dugi ka dinya? Naon anu anjeun pikahoyong ? Naha anjeun betah sareng padamelan anjeun?

Kumaha hubungan anjeun sareng kulawarga anjeun? Naha anjeun siap ngalakukeun konsési naon waé? Jst.

Pisahkeun patarosan anjeun kana sababaraha bagian (profesional, kulawarga, karaharjaan sareng anu sanés).

Léngkah 2: daptar

Tulis daptar kakuatan sareng kalemahan anjeun. Janten objektif sakumaha mungkin. Sering pisan, kami gaduh kacenderungan pikeun ngarendahkeun diri (ngan sakedik) atanapi, sabalikna, pikeun ngalancarkeun hal (anjeun henteu dina wawancara padamelan!).

Anjeun nyalira nyanghareupan kertas anjeun ngarah ngantepkeun.

Léngkah 3: ambisi

Ngadamel daptar naon anu anjeun pikahoyong di payun. Tulis kahoyong anjeun sareng ekspektasi anjeun bari tetep diémutan yén ieu daptar anjeun sareng éta ngan ukur pikeun anjeun. Coba pikeun milarian kasaimbangan antara ambisi sareng realisme.

Teras Anjeun tiasa misahkeun tujuan jangka pondok sareng jangka panjang.

Léngkah 4: imajinasi

Bayangkeun yén kahoyong anjeun parantos kaleresan sareng anjeun parantos ngahontal kahontal gol. Kumaha kaayaan hirup anjeun harita? Kumaha parasaan anjeun? Saha anu bakal janten jalma penting dina kahirupan anjeun dina waktos ayeuna? Tulis sadaya waleran anjeun.

Léngkah 5: gambarna

Nyitak atanapi ngagambar tangkal kahirupan anjeun nyalira. Dina akar, tulis émutan, émosi sareng kakuatan anjeun. Dina kalapa, kaahlian sareng kanyaho anjeun. Dina dahan, tindakan sareng aspirasi anjeun.

Cabang ageung ngagambarkeun jangka panjang sareng anu alit ngagambarkeun jangka pondok. Tungtungna, di luhur, tulis kahirupan anjeun saatos kahoyong anjeun parantos kalaksanakeun.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Anjing bahaya

Saatos ieu, anjeun kedahna ningali deui kalayan langkung jelas. Ngarasa Luncat ka ngarobih sakumaha anjeun pas.

Nalika tangkal kahirupan datang kana kahirupan urang sapopoé

Tangkal kahirupan: sajarah, asal sareng simbol (sareng kumaha ngagambar) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Lambang spiritual anu sajati, tangkal kahirupan parantos janten lambang anu kuat, konsép filosofis anu dianggo dina sababaraha bidang.

Dina terapi

Terapis, palatih sareng guru kasihatan sanésna nyebat tangkal mistis ieu. Métafora dipilih ogé kusabab awak ngagabung sareng sumanget. Ngagambar tangkal kahirupan anjeun langkung ti éta padamelan anu sering diperyogikeun dina psikoanalisis.

Dina élmu téknologi, tangkalna sering disebatkeun pikeun ngaraos karaos sadaya bagian awak anjeun.

Dina agama Kabbalah, anu sephiroth atanapi 10 bidang (Abdi nyéépkeun anjeun masing-masing nami) mangrupikeun sumber énergi anu saling nyambung sareng anu pakait sareng bagian awak manusa. Ide na nyaéta unggal hal ngahasilkeun anu sanés.

Kami mendakan prinsip anu sami tina sirkulasi énergi dina yoga kalayan 7 cakra(4), di Cina kalayan chi atanapi bahkan di Jepang sareng Ki.

Dina perhiasan sareng sagala rupa objék

Pesona untung anu nyata dina salembar perhiasan atanapi objék sanés, tangkal kahirupan mangrupikeun simbol anu euyeub pikeun pesen pesen cinta, kakuatan, hikmah atanapi perlindungan. Masihan sapotong perhiasan nganggo lambang ieu pinuh ku émosina.

Jalma anu anjeun pasihkeun artina seueur pikeun anjeun. Saatos kajadian anu khusus sapertos lahir, éta tiasa dipahat ku nami mimiti anggota kulawarga.

Sareng upami anjeun perhatoskeun leres, éta ogé muncul dina koin 1 sareng 2 €.

Dina seni

Di dunya seni, anjeunna mangaruhan seueur seniman. Dina ngalukis karya Austrian Gustav Klimt taun 1909 atanapi dina sababaraha patung anu dipamerkeun di panjuru dunya.

Anjeun ogé tiasa ningali representasi na dina kaca jandéla patri tina Saint-Nazaire basilica di Carcassonne atanapi di Otranto, Italia.

Naha anjeun ningali pilem "The Tangkal Kahirupan“(5) dileupaskeun taun 2011? Tapi enya, anjeun terang, sareng Brad Pitt. Mangrupikeun tafsir sinematik tina simbol anu paling luhur ieu.

kacindekan

Éta pisan, anjeun terang sadayana ngeunaan tangkal kahirupan. Janten anjeun parantos ngartos yén ieu mangrupikeun mitos anu tahan salami mangtaun-taun.

Sakumna dunya, éta mangrupikeun gambaran spiritual sareng filosofis ngeunaan ngalahirkeun deui sareng pamekaran pribadi tapi anu bénten numutkeun kapercayaan.

Perhiasan, seni, terapi, konsépna parantos dikembangkeun. Tips pikeun ngagambar tangkal kahirupan anjeun bakal ngamungkinkeun anjeun ngadeukeutan masa depan anjeun kalayan langkung tenang.

Aya ogé cara séjén pikeun ngagedékeun ngudag karaharjaan, tapi éta carita séjén.

Leave a Reply