sayur

Daptar sayuran:

Tulisan Sayuran

Ngeunaan Sayuran

sayur

Mustahil ngabayangkeun gizi anu saé pikeun jalma modéren tanpa ngadahar sayuran, anu nyayogikeun urang vitamin, unsur tilas sareng antioksidan. Kami nganalisis sareng spesialis sayuran anu mana anu kedah aya dina méja.

 

Ahli gizi teras-terasan ngémutan yén nutrisi anu leres diwangun dina tuang henteu ngan cekap tina karbohidrat sareng protéin anu leres, tapi ogé sajumlah ageung sayuran, sayuran seger sareng buah. Naon manpaat sayuran sareng naon cilaka anu tiasa di bawa ku urang, urang naros ka ahli diet.

Mangpaat sayuran

Mangpaat sayuran pikeun awak urang ageung pisan, tapi hal anu paling penting anu urang resep sareng ngahargaan éta nyaéta salaku sumber vitamin.

Sayuran ngandung spéktrum lengkep vitamin anu leyur dina cai sareng anu sateuacanna tina vitamin A anu leyur dina gajih, béta-karoten. Kaseueuran béta-karoten aya dina sayuran jeruk anu hérang sapertos wortel sareng waluh. Ogé penting pikeun kaséhatan urang nyaéta vitamin C, anu seueur di kol (khususna dina sauerkraut), cabe lonceng sadaya warna. Kembang kol sareng kacang-kacangan ngandung seueur vitamin B9 (folat).

Awak manusa sampurna asimilasi vitamin tina sumber alami, sareng upami teu aya gangguan genetik dina asimilasi vitamin sareng transisi na kana bentuk aktif, maka jumlah anu cukup pikeun sababaraha rupa sayuran dina diet tiasa nutupan kabutuhan sapopoe pikeun cai. -samin anu leyur.

Salaku tambahan, sayuran, khususon sayuran warna hideung, ngandung seueur antioksidan. Élmuwan mendakan yén kaséhatan jalma modéren henteu kapikiran tanpa pasokan antioksidan anu cekap, anu ngabantosan merangan faktor lingkungan négatip sapertos racun. Sumber antioksidan anu paling beunghar nyaéta bawang héjo, bawang bodas, kol, peterseli, sorrel, kangkung.

Ogé, tong hilap yén sayuran ngandung mineral: kalium, natrium, kalsium, fosfor, anu diperyogikeun pikeun pencegahan osteoporosis, fungsi normal sistem hematopoietik urang. Anu paling penting, tuang sayuran masihan urang kamampuan pikeun kénging serat - serat diet anu henteu dicerna, anu mangrupikeun probiotik alami anu pangsaéna.

Hatur nuhun kana unsur-unsur ieu, mikroflora anu pikaresepeun diadegkeun dina peujit. Mikrobiota peujit anu séhat mangrupikeun jaminan umur panjang, sareng ieu ayeuna dikonfirmasi ku sababaraha kajian genetik. Beuki serat anu dikonsumsi jalma per dinten, langkung saé komposisi mikrobiota na, beuki lami sareng séhat hirupna.

Pikeun jalma dewasa normal, konsumsi minimum sayuran sareng bumbu hérang per dinten sahenteuna 600 g, nyaéta, ahli nutrisi mamatahan tuang tilu porsi apu 200 g per dinten. Upami jumlah serat anu lebet kana awak turun, maka gejala anu sami muncul - sembelit, pencernaan, ngirangan imunitas, pamekaran mikroflora patogén dina jumlah anu seueur. Salaku tambahan, kurangna serat nyababkeun gangguan dina diet, sabab éta serat anu masihan urang rasa awét anu awét, minuhan burih.

Ngarugikeun sayuran

Bahaya sayuran aya dina bahaya ngonsumsi pupuk anu dianggo pikeun ngokolakeunana - pestisida, nitrat. Urang kedah merhatoskeun ieu, utamina upami urang tuang sayuran dina jumlah anu pas, sareng nyobian milih sayuran organik, nyaéta, dipelak tanpa nganggo pupuk.

Kalayan parah tina sagala panyakit saluran pencernaan, sayuran seger henteu kedah dikonsumsi. Dina hal ieu, sahenteuna sahenteuna perlakuan panas anu diperyogikeun, saur ahli nutrisi. Sayuran nahan manpaatna nalika dipanggang atanapi digodog, éta tiasa dikukus atanapi dipanggang.

Kumaha milih sayuran anu pas

Langkung saé kedah milih sayuran buatan bumi, bersih. Upami tiasa, langkung saé masihan leuwih sering dipake tinimbang organik, pilihan idéal nyaéta katuangan tina kebon anjeun, dipelak ku anjeun nyalira.

Sayuran kedah asak tanpa aya tanda-tanda karusakan. Anu paling penting nyaéta kedah leres-leres henteu aya kapang dina buah. Upami prosés kapang parantos dimimitian di sababaraha daérah sayuran, maka sadaya produk ieu henteu tiasa didahar, éta kedah dialungkeun. Kanyataanna nyaéta sakabeh sayuran parantos katépaan ku jamur, janten tiasa bahaya upami tuang buah sapertos kitu.

Leave a Reply