Naon gejala panyakit hampru? - Kabagjaan sareng kaséhatan

Daptar eusi

Kaleresan, ampir teu mungkin pikeun mikawanoh panyakit hampru ti saprak mimiti pisan sabab saku leutik ieu mangrupikeun organ anu paling "hening" dina awak urang. Sareng éta ogé henteu kirang diémutan nunjukkeun peranna dina konservasi bili.

Ogé, urang narik perhatian anjeun kana panyakit hampru anu, upami henteu dirawat dina waktosna, tiasa nyababkeun komplikasi. Ngawartosan diri anjeun pikeun terang naon anu gejala panyakit hampru.

Naon fungsi hampru

Hampru mangrupakeun organ ngawangun pir ayana di sisi katuhu urang handapeun ati. Sareng kantétan ieu kana ati sanés ngahaja. Ati ngaleupaskeun empedu (cairan lemak) kana hampru, anu bakal disimpen di dinya. Empedu lajeng bakal dipaké dina burih pikeun rojong pencernaan.

Hampru biasana henteu ngabalukarkeun masalah. Bili anu nyababkeun ngungsi ka burih ngaliwat saluran anu sempit pisan. Masalahna timbul nalika saluran ieu diblokir. Bili anu teu tiasa ngalir ngawangun batu empedu (batu empedu) dina hampru.

Batu empedu mangrupikeun nomer hiji anu nyababkeun panyakit hampru. Ieu mangrupikeun gumpalan (cairan anu mengeras) anu tiasa ukuran tina sisikian keusik. Éta ogé tiasa tumuh langkung ageung sareng ngahontal ukuran bal golf.

Tapi gigireun éta, anjeun gaduh cholecystitis sareng kanker hampru, dua sabab anu henteu umum pikeun panyakit hampru.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Angon Australia

Cholecystitis nyaéta peradangan hampru. Peradangan ieu akibat tina batu empedu atanapi tumor dina hampru.

Ngenalkeun gejala disfungsi hampru penting pisan pikeun nyegah komplikasi sareng ngarareunah pakait sareng panyakit (1).

Kumaha mikawanoh gejala hampru

nyeri deui

Upami anjeun ngagaduhan nyeri seukeut dina bilah taktak anjeun, di sisi katuhu anjeun, pikirkeun ngeunaan hampru anjeun. Meureun aya tautan sareng. Biasana, cholecystitis (peradangan hampru) manifests dirina ku cara kieu.

nyenyepan

Dina seueur kasus panyawat, anjeun tiasa muriang. Tapi upami muriang anjeun pakait sareng nyeri di sisi katuhu anjeun, agul taktak, milari perhatian médis. Panyakit hampru umumna hampang dina tahap awal na. Nalika nepi ka tahap muriang, ieu ngandung hartos aya komplikasi (2).

Napas bau jeung bau awak

Anjeun biasana ngagaduhan napas anu saé, napas anu rada seger, sareng sapeupeuting anjeun sadar parobihan dumadakan tanpa alesan anu jelas. Kuring henteu nyarioskeun napas nalika hudang.

Salaku tambahan, anjeun perhatoskeun bau awak anu terus-terusan, anu jarang kajadian dina anjeun.

 

Disfungsi hampru ngarah kana bau awak sareng napas bau anu pengkuh. Ceuli anu saé ...

Naon gejala panyakit hampru? - Kabagjaan sareng kaséhatan

Nyerna sesah

Upami anjeun sering ngalaman kembung, sesah, gas, nyeri haté, karaos pinuh. Pondokna, upami anjeun ngaraos disfungsi tina sistem pencernaan anjeun, ogé pikirkeun ngeunaan diagnosis kandung kemih hampru.

 

Tanda ieu biasana muncul nalika wengi saatos tuangeun pisan. Janten perhatoskeun tuangeun lemak sareng hindarkeun tuangeun beurat di sonten. Dahar rada enteng.

Seueul sareng utah ogé umum sareng robih frékuénsi ti pasién ka pasién. Aranjeunna sering muncul dina kasus cholecystitis.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Anak ucing nyapih: tahapan nyapih ucing

Gejala panyakit hampru mirip sareng flu burih atanapi bahkan pencernaan.

 

Jaundice

Jaundice gancang berkembang nalika batu empedu janten kahalangan dina hampru.

Kumaha ngawartosan upami anjeun gaduh jaundice. Kulit anjeun langkung konéng. Létah anjeun leungiteun cahaya na ogé bodas panon anjeun. Aranjeunna robah tina bodas janten konéng.

Urin sareng tai

Éta henteu pikaresepeun pisan, tapi ati-ati sareng tai sareng emih anjeun upami anjeun parantos raos teu damang. Pikeun seueur panyakit, urang parantos tiasa ngambeu tina warna cikiih urang.

Nalika aranjeunna cukup konéng, poék hartosna kuring, aya hariwang. Tingali sakedik dina sirah anjeun, asupan cai anjeun, tuangeun atanapi pangobatan anu tiasa ngarobih warna tina cikiih anjeun. Upami anjeun henteu mendakan sabab-sabab pikeun parobihan ieu, teras tingali ka sisi hampru.

Pikeun pelana, éta tiasa kauninga ku warna tapi ogé ku penampilanana. Bangku anu langkung enteng atanapi kapur kedah ngingetkeun anjeun kana panyakit hampru. Kanggo sababaraha jalma, ieu mangrupikeun diare sababaraha bulan sareng sababaraha kali sapoé (3).

Pancegahan pikeun panyakit hampru

Konsultasi médis

Upami anjeun ngalaman sagala rupa kanyeri sareng rasa teu raoseun ieu anu dijelaskeun di luhur, langkung saé anjeun kéngingkeun dokter anjeun. Upami tiasa, nyungkeun ultrasound beuteung pikeun milarian masalahna.

Upami masalah leres-leres masalah hampru anjeun, anjeunna bakal mamatahan anjeun ngeunaan naon anu kedah dilakukeun ngeunaan éta. Anjeunna panginten mendakan yén gumantung kana kumaha kaayaan, anjeun henteu kedah dioperasi. Atanapi bisi anjeun peryogi dibedah.

Jalan anu mana waé, spesialis anjeun langkung terang résiko anjeun tibatan anjeun. Janten percanten kasimpulan na. Nanging, naon waé kaputusan anu dicandak, dina tingkat anjeun, anjeun kedah nganggo gaya hirup anu séhat pikeun mempermudah pamulihan anjeun.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Pasipatan sareng manpaat amber - Kabagjaan sareng kaséhatan

Nutrisi anu pas pikeun panyakit hampru

Jantenkeun sarapan tuangeun pangageungna. Tuang saimbang saé. Nyatana, nyeri sareng teu ngarareunah panyakit hampru lumangsung langkung wengi. Janten tuang saé énjing sareng tuang ngan hiji buah atanapi hiji sayuran sonten.

Cegah tuang tuang siang anjeun saatos 7: XNUMX sonten. Ieu pikeun masihan waktos awak anjeun nyerna (pencernaan lambat pisan dina kasus ieu) sateuacan bobo.

Inuman seueur cai pikeun ngabantosan aliran bili kana burih.

Tuang tuang:

  • Kadaharan anu beunghar ku serat diet (4), sayuran berdaun sapertos kangkung, apu
  • Lauk condong
  • Séréal sakabeh
  • Minyak zaitun (pikeun masak anjeun),
  • Tuang tuangeun rendah gajih
  • Dahareun anu pikaresepeun beunghar ku mineral sapertos magnésium, kalium, kalsium

Nyingkahan sagala biaya:

  • Hidangan lemak,
  • Daging beureum,
  • Buah jeruk,
  • Dahareun susu,
  • Bawang, jagong, kacang polong, Brussel sprouts atanapi kembang engkol, turnip, kacang-kacangan,
  • Minyak sawaréh atanapi sacara hidrogénasi (mantega, margarin, jst.)
  • Inuman keresek,
  • Cai keran,
  • Kopi, téh hideung
  • Kadaharan beku,
  • Kadaharan goreng
  • Hidangan lada
  • Sodas sareng manisan anu sanés
  • endog

Panyakit kandung empedu tiasa nyeret salami sababaraha bulan atanapi bahkan taun sateuacan najong. Janten serius pisan munculna gejala-gejala ieu anu nyatakeun kamajuan panyakit. Ngajaga kabersihan dahareun anu saé dina sadaya kasus sareng olahraga sacara rutin.

Leave a Reply