CEO Apple Tim Cook: "Anjeun henteu deui palanggan. Anjeun produk

Daptar eusi

Tren parantos ngumpulkeun pikiran utama CEO Apple tina pidato umumna dina taun-taun ayeuna - ngeunaan nilai data, téknologi sareng masa depan.

Ngeunaan panyalindungan data

"Sajauh ngeunaan privasi, kuring nyangka ieu mangrupikeun salah sahiji masalah utama abad ka-1. Éta sami sareng parobahan iklim. ” [hiji]

"Kecerdasan jieunan etika penting salaku kumpulan étika data pribadi. Anjeun teu tiasa difokuskeun ngan hiji hal - fenomena ieu raket disambungkeun tur penting pisan kiwari.

"Dina waktos disinformasi sareng téori konspirasi anu didorong ku algoritma, urang henteu tiasa deui nyumput di tukangeun téori yén interaksi naon waé dina widang téknologi pikeun anu hadé, pikeun ngumpulkeun saloba-lobana data. Dilema sosial henteu kedah diidinan janten bencana sosial.

"Téhnologi henteu peryogi seueur data pribadi anu dihubungkeun ku puluhan situs wéb sareng aplikasi. Iklan parantos aya sareng mekar mangtaun-taun tanpa éta. Jalan anu paling saeutik lalawanan jarang jalan kabijaksanaan.

"Henteu aya inpormasi anu sigana pribadi teuing atanapi pribadi teuing pikeun dilacak, dimonetisasi, sareng agrégat pikeun masihan anjeun gambaran komprehensif ngeunaan kahirupan anjeun. Hasilna tina sadayana ieu nyaéta anjeun henteu deui palanggan, anjeun mangrupikeun produk. [2]

"Dina dunya tanpa privasi digital, sanajan anjeun teu ngalakukeun nanaon salah lian ti pamikiran sabalikna, anjeun mimitian censoring diri. Saeutik mimitina. Kurangkeun résiko, asa kirang, impian kirang, seuri kirang, nyieun kirang, coba kirang, ngobrol kirang, pikir kirang ". [3]

Ngeunaan régulasi téhnologi

"Kuring nyangka yén GDPR (peraturan panyalindungan data umum diadopsi di EU dina 2018. - tren) janten posisi dasar anu saé. Eta kudu ditarima di sakuliah dunya. Teras, ngawangun GDPR, urang kedah angkat ka tingkat salajengna.

"Kami peryogi pamaréntahan di sakumna dunya pikeun ngiringan kami sareng nawiskeun standar global tunggal [pikeun ngajagi data pribadi] tinimbang quilt patchwork."

"Téknologi kedah diatur. Ayeuna seueur teuing conto dimana kurangna larangan parantos nyababkeun karusakan anu ageung pikeun masarakat. [opat]

Dina storming tina Capitol jeung polarisasi masarakat

"Téhnologi tiasa dianggo pikeun kamajuan, ngaoptimalkeun usaha, sareng sakapeung nyobian ngamanipulasi pola pikir jalma. Dina hal ieu (salila narajang di Capitol on January 6, 2021. - tren) aranjeunna jelas dipaké pikeun ngarugikeun. Urang kedah ngalakukeun sadayana supados ieu henteu kajantenan deui. Upami teu kitu, kumaha urang badé langkung saé?" [hiji]

"Geus waktuna urang lirén pura-pura yén pendekatan kami pikeun ngagunakeun téknologi henteu ngabalukarkeun cilaka - polarisasi masarakat, kaleungitan kapercayaan sareng, enya, kekerasan."

"Naon anu bakal janten akibat tina rébuan pangguna anu ngagabung ka grup ekstremis, teras algoritma nyarankeun aranjeunna langkung seueur komunitas anu sami?" [5]

Ngeunaan Apple

"Kuring yakin yén éta bakal datang nalika urang ningali deui sareng nyarios:" Kontribusi Apple anu paling hébat pikeun umat manusa nyaéta kasehatan.

"Apple henteu pernah narékahan pikeun ngamangpaatkeun waktos pangguna. Upami anjeun ningali telepon anjeun langkung seueur tibatan panon batur, anjeun salah ngalakukeunana. [opat]

"Salah sahiji masalah utama dina téknologi ayeuna nyaéta kurangna akuntabilitas dina bagian platform. Kami salawasna tanggung jawab. ”

"Kami ngagunakeun rékayasa unik pikeun henteu ngumpulkeun ton data, menerkeun éta kanyataan yén kami peryogina pikeun ngalakukeun padamelan urang." [6]

Ngeunaan kahareup

"Naha kahareup urang bakal dipinuhan ku inovasi anu ngajantenkeun kahirupan langkung saé, langkung minuhan sareng langkung manusa? Atanapi bakal dieusi ku alat anu ngalayanan iklan anu ditargetkeun langkung agrésif? [2]

"Upami urang nampi normal sareng teu tiasa dihindari yén sadayana dina kahirupan urang tiasa dijual atanapi diterbitkeun dina Wéb, maka urang bakal kaleungitan langkung seueur tibatan data. Urang bakal leungit kabébasan pikeun jadi manusa."

"Masalah urang - dina téknologi, dina politik, dimana waé - mangrupikeun masalah manusa. Ti Taman Eden dugi ka ayeuna, umat manusa anu narik urang kana huru-hara ieu, sareng umat manusa anu kedah ngaluarkeun urang."

"Tong nyoba niru jalma-jalma anu sumping sateuacan anjeun ku cara nyandak bentuk anu henteu cocog sareng anjeun. Merlukeun teuing usaha mental - usaha anu kudu diarahkeun ka ciptaan. Janten béda. Ninggalkeun hal anu pantes. Sareng émut yén anjeun moal tiasa nyandak sareng anjeun. Urang kedah neraskeunana ka turunan.” [3]


Ngalanggan ogé saluran Tren Telegram sareng tetep diropéa sareng tren ayeuna sareng ramalan ngeunaan masa depan téknologi, ékonomi, pendidikan sareng inovasi.

Leave a Reply