Buah garing

Daptar Buah Kering

Tulisan Buah Kering

Ngeunaan Buah Kering

Buah garing

Pertimbangkeun ayeuna buah anu garing sareng naon manpaatna sareng cilaka awak tiasa sumping ti aranjeunna.

 

Mangpaat buah garing

  • Mangpaat buah garing pikeun awak dipikaterang ku unggal jalma ayeuna. Istilah ieu kalebet buah sareng berry sapertos:
  • Kismis (asalna anggur) ningkatkeun tingkat hémoglobin dina getih, nganormalkeun karya jantung sareng pangaruhna hadé pikeun nyerna. Éta ogé sumber kalium, kalsium, sareng diuretik anu saé;
  • Aprikot garing (asalna aprikot) nguatkeun visi sareng ningkatkeun fungsi jantung. Mangrupikeun sumber fosfor, kalium, sareng kalsium;
  • Apel anu saé pikeun panyakit ginjal sareng tiroid;
  • Prunes meta rada salaku obat pencahar sareng disarankeun pikeun gangguan lambung sareng peujit;
  • Mutiara ngeusian kurangna vitamin dina awak sareng saé sareng buah garing anu sanés dina kompot;
  • Céri beunghar ku vitamin C sareng, sanaos garing, nahan kalolobaan sipat mangpaatna;
  • Blueberry sampurna ngabantosan panyakit saluran peujit sareng pangaruhna kana visi, ngareureuhkeun kacapean tina panon;
  • Cau ngabantosan ngalawan kacapean kusabab kandungan endorphins anu seueur;
  • Anjir ngabantosan pikeun ngajaga tingkat luhur kagiatan méntal sareng ngabeungharan awak ku vitamin anu ngabantosan dina ngalawan inféksi;
  • Tanggal sampurna ngagentos kacapean, nurunkeun tekanan darah sareng polah salaku ubar keur nengtremkeun;
  • Nanas ngabakar kaleuwihan beurat sareng merangan panyakit peujit;
  • Melon mana anu saé dina vitamin compotes sareng buah-buahan sanés.

Daptar ieu henteu diwatesan ku katuangan ieu, kusabab aya seueur jinis buah garing di seueur nagara sareng budaya. Kadaharanana garing dugi ka Uap dijaga dina 20%. Nilai idéal ieu dihontal ku ngagaringkeun panonpoé, dina oven atanapi nganggo aparat industri. Mangpaat buah garing aya dina kanyataan yén vitamin henteu kaluar ti aranjeunna, éta kaléng. Salami prosés pangeringan, jumlahna naék (sareng vitamin C).

Ngabahayakeun awak

  • Oatmeal sareng buah sareng resep kacang
  • Salaku tambahan pikeun manpaatna, buah garing tiasa ngarugikeun awak. Ieu utamina dilarapkeun kana pangan anu didamel industri. Ieu anu kedah diperhatoskeun:
  • Sateuacan dugi ka toko, buah-buahan garing diolah dina produksi sareng sababaraha bahan kimia sareng lilin pikeun ningkatkeun pidangan panon. Ogé, serangga sareng kapang henteu pikareueuseun pikeun produk sapertos kitu, tapi cilaka langsung disababkeun kana awak manusa nalika dikonsumsi;
  • Penderita diabetes sareng jalma anu kaleuwihan beurat henteu kedah nyiksa buah garing, sabab seueur pisan kalori;
  • Konsumsi dina jumlah anu seueur tiasa ngabahayakeun kaséhatan, nyababkeun déhidrasi sareng ngangsonan alergi;
  • Bungbuahan garing pangaruhna négatip dina sungut sareng waos; saatos tuang, baktéri mimiti kalikeun langkung gancang. Ieu ogé dipangaruhan ku kandungan gula anu tinggi dina produk;
  • Dina kasus maag lambung, asa pisan ngadahar bungbuahan anu garing, sabab tiasa memicu diare.

Produksi buah garing anu leres

Mimiti, éta patut ngalangkungan buah-buahan sareng buah-buahan sareng nyingkirkeun kaleuwihan kokotor, dahan, serangga alit, sareng buah-buahan anu buruk. Maka anjeun kedah bilas ku seueur cai sareng potong alit, bahkan bagian-bagian, teras ngubaran tuangeun tina kamungkinan dibentukna kapang kalayan larutan uyah dina babandingan uyah / cai - 20g / 1l.
Saatos sadayana olahan, bubuahan garing ka hareup diteundeun dina permukaan kai kalayan jarak anu cekap ti silih. Anjeun teu kedah milih logam salaku permukaan. bungbuahan sareng buah berry tiasa hideung tina waktos. Béri paling garing dina cuaca haneut di tempat teduh (upami anjeun parantos milih metoda garing panonpoé). Peuting sareng nalika waktos beueus siang, bahan damel kedah dipiceun di jero rohangan. Kamar garing mangrupikeun tambah penting dina prosés ieu. Bakal dugi ka 5 dinten kanggo buah garing janten asak lengkep.
Ngeringkeun buah garing dina oven peryogi perhatosan ati-ati. Baju tipis kedah diteundeun dina rak kawat sareng garing dina suhu ~ 70 derajat sakitar 12 jam. Panto oven kedahna tetep kabuka pikeun asupan hawa biasa.
Pikeun nangtukeun kesiapan bubuahan anu garing, anjeun kedah enteng mencét kana obyék kalayan permukaan anu lega. Upami aranjeunna parantos siap, henteu aya jus anu kedah dileupaskeun. Tapi aranjeunna henteu kedah sesah, ieu nunjukkeun jumlah uap sareng kagaringan anu kaleuleuwihi. Anjeun tiasa nyimpen katuangan anu dihasilkeun dina peti kaca atanapi kantong plastik dina tempat anu cukup tiis sareng garing. Upami anjeun ngagaduhan loker anu henteu nampi sinar panonpoé, ieu mangrupikeun jalan kaluar anu saé.
Kompot didamel tina buah garing anu disiapkeun ku nyalira langkung seueur manpaatna sareng bakal langkung raoseun tibatan anu dipésér kumargi henteu diolah sacara mékanis.

Leave a Reply