bungbuahan

Daptar buah

Tulisan Buah

Ngeunaan Buah

bungbuahan

Buah mangrupikeun salah sahiji sumber vitamin sareng nutrisi anu paling euyeub. Éta sering dianggo dina sababaraha rupa diét, sabab henteu seueur teuing kalori, ngabantosan kalaparan sareng ngagaduhan sipat katuangan - "pembakar lemak"

 

Buah mangrupikeun unsur ésénsial nutrisi anu pas. Kanggo diet anu lengkep, penting pikeun tuang tuangeun pepelakan. Urang bakal terang naon manpaatna tina buah-buahan sareng kumaha nyingkahan kamungkinan cilaka kana awak.

Mangpaat buah

Buah mangrupikeun gaganti anu saé pikeun gula sareng manisan anu henteu séhat. Salian fruktosa, anu masihan buah raos anu raos, éta ngandung serat, anu pangaruhna nguntungkeun dina fungsi saluran pencernaan.

Sababaraha buah ngabantuan ngajaga wanda anu saé sareng ngagampangkeun pamulihan tina kaayaan déprési kusabab zat-zat khusus dina komposisi na.

Konsentrasi serat sareng vitamin dina mesék buah langkung luhur tibatan dina bubur. Ku alatan éta, seueur buah anu langkung séhat didahar nganggo mesék.


Cilaka buah

Buah kedah dikonsumsi sedeng. Upami teu kitu, hipervitaminosis, alergi, sareng pencernaan tiasa janten. Teuing panggunaan sitrus nyababkeun karuksakan enamel huntu sareng tiasa memicu gastritis atanapi borok kusabab konsentrasi tinggi asam. Dina kasus panyakit saluran pencernaan, buah seger kedah diganti ku anu diolah sacara termal - ieu ngirangan kaasaman dina komposisina sareng mempermudah prosés asimilasi. Nalika nyiapkeun kompot, bungbuahan anu dipanggang, macét, gula kedah ditambihkeun terbatas.

Buah-buahan sering kalebetkeun kana tuangeun rupa-rupa tuangeun, tapi sababaraha buahna seueur pisan kalori. Salaku conto, cau seueur protéinna, sareng jeruk nipis has konsentrasi gula langkung luhur tibatan strawberry. Konsumsi buah anu seueur, khususna anu asam, ningkatkeun sékrési jus lambung, anu tiasa, sabalikna, ningkatkeun perasaan lapar. Diét buah jangka panjang tiasa ngarugikeun awak, janten buah-buahanna kedah silih berganti sareng tuangeun sanésna supados tetep diét lengkep.

Dahar buah sareng tuangeun anu sanés dina waktos anu sami tiasa nyababkeun fermentasi dina lambung sareng peujit, nyababkeun kembung sareng nyeri beuteung. Langkung saé tuang tuang buah misah tina tuangeun sanés sareng énjing.

Anjeun ogé kedah ati-ati nalika nginum jus buah. Kusabab bahan pengawet sareng aditif anu ngabahayakeun dina jus rangkep, disarankeun pikeun ngagentos ku anu anyar diperes. Tapi panggunaan na kedah diwatesan. Jus pekat ngandung langkung seueur vitamin sareng asam tibatan anu tiasa dikonsumsi dina bentuk buah lengkep, janten aya bahaya ngaleungitkeun tunjangan sadidinten anu teu dihaja sareng ngangsonan alergi atanapi gastritis.

Kumaha milih buah anu leres

Pang gunana nyaéta buah-buahan musiman anu asak dina kaayaan alami dina taneuh. Dina buah bumi, konséntrasi nutrisi langkung handap, sareng tingkat sagala rupa racun langkung luhur kusabab panggunaan pupuk. Éta ogé bahaya pikeun mésér buah-buahan ti jalan raya atanapi dipelak dina kaayaan lingkungan anu henteu pikaresepeun, sabab buah-buahan nyerep racun tina taneuh, cai sareng hawa.

Milih buah anu asak, buah anu henteu asak tiasa ngangsonan burih anu kesel. Buahna kedah rata, leupas tina daérah anu rusak sareng tanda panyakit sareng buruk.

Salian ti buah-buahan seger, buah-buahan beku sareng garing tanpa gula, garing di panonpoé atanapi dina pengering khusus, gunana. Kaseueuran vitamin dilestarikan dina bentuk ieu.

Leave a Reply