Piperine: panggunaan sareng manpaat - kabagjaan sareng kaséhatan

Daptar eusi

Piperine mangrupikeun alkaloid anu aya dina cabé. Éta kauninga dina 1819 ku Hans Christian Orsted. Diubaran perkawis pipérin, éta ogé diubaran tina manpaat cabé.

Mémang, salaku pangacara kahirupan anu alami sacara alami, urang nyarankeun konsumsi pipirine ngalangkungan cabé. Éta alami, tanpa transformasi kimia sareng séhat. Tuturkeun kana garis ieu, piperine: panggunaan sareng manpaatna

Bioavailabilitas gizi

Sababaraha nutrisi anu urang konsumsi moal tiasa diasimilasi langsung dina awak urang. Sareng kusabab éta aranjeunna moal tiasa manpaat pikeun organisme urang dina prinsipna.

Nanging, nutrisi tangtu sapertos piperine ngagampangkeun asimilasi nutrisi ieu ngalangkungan tembok peujit. Maka mineral, vitamin, fitonutrién anu sanés langsung sareng bioavailable tiasa diasimilasi dina getih (1).

Pangaruh anti déprési

Pipérin anu aya dina cabé ningkatkeun tingkat serotonin, neurotransmitter anu berperan dina karaharjaan moral umum urang. Pepper tindakan ngalawan insomnia, sieun, hariwang, déprési.

Dimana anjeun tiasa mendakan kapsul pipérin anu épéktip?

Éta henteu gampang pikeun milari kapsul anu saé. Bonheur et santé parantos ngadamel pilihan alit pikeun anjeun. Ieu aranjeunna:

Teu kapendak katuangan.

Piperine sareng diabetes

Pikeun ngajaga kadar gula getih anu saé, endothelium kedah leres-leres fungsina. Endothelium mangrupikeun jaringan anu nutupan lapisan saluran getih sareng jantung.

Jaringan ieu ngaluarkeun cairan pikeun nyempetkeun sareng ngalegaan kapal. Tautan parantos dipendakan antara fungsi endotel anu séhat sareng kadar gula getih.

Dina diabetes, peran endothelium seueur dikirangan kumargi seueur ngahasilkeun radikal bébas.

Nanging, pipérine henteu ngan ukur ngagaduhan pangaruh vasodilator (ngamungkinkeun pikeun ngalegaan témbok), tapi ogé ngaleungitkeun radikal bébas anu nyegah fungsina éndothelium.

Piperine: panggunaan sareng manpaat - kabagjaan sareng kaséhatan
Piperine dina kapsul sareng séréal - cabé

Pepper, hépatoprotéktor

Pepper mangrupikeun hépatoprotéktor anu hartosna éta ngajaga ati atanapi ngarobih fungsi hépatitis (2).

Ati anjeun ibarat pabrik kilang. Teu olohok. Mémang, éta cabé anu nyucikeun, ngabersihkeun, nyaring, nyortir, ngarobih gizi anu urang konsumsi.

 

Hal anu sami pikeun racun anu dikonsumsi ku hawa anu urang ngambekan atanapi tina ubar.

Saatos réngsé ngabersihkeun gizi tina lemak sareng racun, éta bakal nyimpen sareng ngintunkeunana numutkeun kabutuhan unggal organ sareng nutrisi anu sayogi. Teu hébat éta !!!

Tapi kajadian éta ati sorangan janten gendut, ku nyucikeun nyucikeun zat gizi. Éta kajadian nalika urang tuang teuing beunghar, tuangeun teuing cai, khususna sonten.

 

Saha anu bakal ngabantosan Mr. Liver pikeun ngabersihkeunana, ngabersihan deui, nguatkeun sareng ngantepkeun éta maénkeun peranna.

Kira, sono pipérin! Biokimia anu aya dina cabé ngamajukeun fungsi ati sareng bilier. Aranjeunna ngajaga ati sareng ngajaga éta séhat.

Saluareun cabé, anjeun ngagaduhan Susu Thistle, Kolin, Kunyit sareng Artichoke anu ngabantosan ngajaga ati anjeun. Salaku tambahan, piperine ngamungkinkeun ati ngahasilkeun empedu.

 

Maca: Sadaya kauntungan Moringa

Langkung seueur ngeunaan topik:  10 kauntungan minyak jojoba

Perlindungan tina hyperchlorhydria

Nalika anjeun ngagaduhan hyperchlorhydria, awak anjeun henteu ngahasilkeun asam hidroklorat cekap kanggo asimilasi gizi anu tangtu. Ieu kasus pikeun vitamin, khususna vitamin B12; mineral sapertos mangan sareng protéin.

Hyperchlorhydria ngamajukeun tumuhna albicans Candida dina peujit anjeun. Diantara hal-hal séjén, éta nyababkeun bau napas, kabebeng sareng seueur panyawat sanésna.

Tapi cabé hideung (pipérin) ngarangsang kuncup rasa. Ieu bakal ngamungkinkeun ngahasilkeun jus lambung, anu bakal ningkatkeun sékrési asam hidroklorat.

Salaku tambahan, tindakan kimia piperine matak ngamudahkeun pikeun asimilasi gizi dina awak. Konsumsi cabé ngirangan kembung sareng kembung.

Piperine sareng thermogenesis

Kadaharan anu urang tuang dirobih ku awak urang kana énergi. Prosés (3) transformasi sareng metabolisme disebat thermogenesis. Anu terakhir ogé ngabantosan pikeun ngatur, nyaimbangkeun beurat anjeun.

Konsumsi tuangeun anu tangtu manpaatna thermogenesis. Batur, sabalikna, polah négatip dina prosés thermogenesis. Ieu naha penting pikeun ati-ati milih tuangeun anjeun.

Pipérin anu aya dina cabé mangrupikeun unsur penting dina thermogenesis. Sapertos seueur rempah di tempat sanés, éta ngamajukeun tindakanana dina awak. Ieu naha sabagian parantos tiasa nyarios yén pipirine dikonsumsi sacara rutin ngamungkinkeun anjeun ngirangan beurat.

Pepper mangrupikeun anti radang

Panilitian dilakukeun sareng diterbitkeun ku 'Asian Pacific Journal of Tropical Medicine' (4). Dina pangajaran ieu tindakan pipérin salaku anti radang nunjukkeun dina beurit.

Pikeun rematik, bareuh sareng seueur deui, cabé tiasa dianggo pikeun ngirangan peradangan

Nanging, kuring mamatahan anjeun pikeun ngagabungkeun cabé sareng jahé sareng kunyit pikeun dikupas. Anjeun peryogi:

  • 2 séndok taneuh cabe hideung
  • 1 ramo jahé atanapi 1 séndok jahé taneuh
  • 1 séndok kunyit
  • teaspoons 2 minyak zaitun

Campur sadayana teras lebetkeun kana bagian anu kapangaruhan.

Ngalawan muriang

Piperine: panggunaan sareng manpaat - kabagjaan sareng kaséhatan
Variétas pipir-cabé

Pikeun merangan muriang, anggo minyak cabé dina mandi anjeun. Sakitar 4 séndok minyak panginten tiasa ngalaksanakeun trik. Teuleumkeun mandi anjeun sareng bersantai. Henteu ngan ukur tindakan pipérin bakal turun demam.

Tapi salian ti éta, anjeun bakal kapok tina kaayaan déprési anu muriang sareng panyakit minor sanés anu sering nyelepkeun urang. Poconeol 22 anu digunakeun ngalawan kaayaan muriang ngandung sajumlah pinunjul dina komposisi na.

Anti baktéri

Piperine sacara umum ngabantosan nguatkeun sél getih bodas. Maka mastikeun pertahanan anu hadé pikeun organisme urang. Bakteri goréng dileungitkeun ku tindakan piperine dina awak anjeun.

Cabe hideung ogé disarankeun dina kasus angina, bronchitis sareng anu sanésna.

Maca: Candak curcumin, awak anjeun bakal hatur nuhun!

Langkung seueur ngeunaan topik:  Calicivirus: kumaha ngubaran calicivirosis feline?

Teu kapendak katuangan.

Piperine ngalawan vitiligo

Piperine tiasa ngabantosan nyegah sareng ngalawan vitiligo. Vitiligo mangrupikeun inféksi baktéri dina kulit. Éta manifests dirina ku depigmentation tina épidermis. Depigmentasi ieu muncul nalika melanosit janten teu aktip.

Salaku panginget, melanosit nyintésis melanin kulit, ngamungkinkeun warna na sareng kaistimewaanana. Nalika anjeun terang vitiligo, bintik-bintik keputihan nembongan dina ramo anjeun, siku, alat kelamin.

King College London University ngalaksanakeun kajian ngeunaan pipirine sareng vitiligo ku panaliti na. Nembongan pangaruh kimia tina cabé ngamungkinkeun pikeun mikeun melanosit aktip.

Hasil ieu langkung saé nalika pangobatan ogé ngagabungkeun panggunaan sinar UV sareng zat sanés. Tapi unsur penting dina pengobatan vitiligo tetep piperine.

Pepper sareng kunyit, aliansi anu sampurna

Dupi anjeun maca tulisan kami ngeunaan maca satia kunyit? Kami ngobrol diantara hal-hal sanésna ngeunaan pentingna mengonsumsi kunyit sareng cabé. Ieu pikeun mempermudah perméabilitas kunyit dina getih.

Piperine, mangrupikeun bahan kimia anu aya dina cabé anu memang ngarangsang tindakan énzim sareng nutrisi sanés dina awak. Sedengkeun pikeun kunyit, éta ogé rempah tapi anu teu tiasa diasimilasi kana getih. Maka henteu tiasa disayogikeun.

Éta hartosna urang tiasa ngonsumsi kunyit, upami urang henteu nambihan cabé anu ngaktipkeun bioavailabilitasna, kunyit henteu tiasa nyandak manpaatna. Konsumsi aranjeunna kedah teras dikaitkeun.

Janten kimia, piperine bakal ngaleupaskeun nutrisi kunyit, sahingga ngamungkinkeun bioavailabilitas na dina getih urang.

Janten émut ka awéwé, upami anjeun ngonsumsi kunyit, cabé mangrupikeun patuangan na dina sadaya resep.

Salian piperine, minyak zaitun sareng jahé ogé ngabantosan perméabilitas kunyit. Piperine ningkatkeun tindakan kunyit dina getih anjeun.

Malah langkung gampang, candak 2 kapsul!

Langkung seueur ngeunaan topik:  Waktu kakandungan ucing: tahapan kakandunganana
Piperine: panggunaan sareng manpaat - kabagjaan sareng kaséhatan
Séréatan cabé sareng bubuk kunyit

Anggo sareng panggunaan kontra

Dosis piper anu disarankeun nyaéta 5-15 mg / dinten

Pipérin dina cabé sakapeung tiasa ngambek mémbran mukosa peujit. Utamana dina kasus gastritis, henteu disarankeun pikeun ngadahar cabé.

Salaku tambahan, dina waktos hemoroid, konsumsi cabé ogé henteu disarankeun.

Piperine ngarangsang bioavailabilitas sababaraha énzim dina awak. Nanging, tindakan énzim sanésna tiasa dipeungpeuk, atanapi teu saimbang dikali atanapi ku polahna.

Janten, upami anjeun nganggo cabé, dina jumlah anu cukup, pastikeun anjeun henteu ngonsumsi viagra sateuacan sareng saatos 4 jam di antawisna. Saleresna énzim CYP3A4 anu memetabolisme viagra ningali tindakanana dikali 2,5 sareng aksi miss piperine.  

100g viagra dikonsumsi sareng cabé sami sareng 250g viagra dikonsumsi tanpa cabé. Ieu tiasa ngagaduhan akibat serius pikeun konsumén (5). Langkung wijaksana ngobrol sareng dokter anjeun heula.

kacindekan

Pepper tiasa digabungkeun sareng tuangeun sanés kanggo ngamangpaatkeun pinuh kauntungan gizi na. Pipérin anu dikandungna saéstuna merangsang bioavailabilitas tuangeun.

Éta ngalikeun tindakan pangan ieu. Salaku tambahan kana fungsi cabé ieu, anjeun ngagaduhan manpaat anu sanés anu aya hubunganana sareng karaharjaan sadidinten anjeun. Sareng anjeun, naon anu ngabeungkeut anjeun kana cabé?

Leave a Reply