Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Daptar eusi

Nalika ngeunaan tali luncat, kaseueuran urang mikirkeun cocooan anu diperjuangkeun ku barudak di buruan. Nanging, éta jauh tina ditangtayungan pikeun murangkalih, sabab panggunaanna mangrupikeun bagian tina prakték olahraga anu séhat sareng intensif.

Tali luncat janten alat kabugaran sareng binaraga sapinuhna. Tapi kumaha carana alat anu saderhana sapertos kitu janten populér di olahraga? Anu langkung penting, naha éta ngagaduhan manpaat anu nyata pikeun awak?

Kami resep kana patarosan ieu, sareng bakal ngajantenkeun anjeun mendakan kaunggulan aksésori ieu.

Urang bakal ningali pangaruhna kana kaséhatan, sateuacan ngajentrekeun program olahraga pangsaéna anu ngalibatkeun panggunaanana. Anjeun tungtungna bakal mendakan pilihan tali ponténg kami.

Naon kauntungan tina bolos tali?

Aksésori ieu dimaksudkeun pikeun diaksés sadayana. Atlit top parantos lami mikawanoh poténsina.

Kiwari, prakték ngaliwat tali dianjurkeun salaku bagian tina gaya hirup anu séhat, tapi ogé pikeun nguatkeun latihan atlit anu berpengalaman.

Latihan anu anjeun lakukeun nganggo tali parantos kumplit, sareng damel sakujur awak. Tonicity, kakuatan otot, leungitna beurat… moal aya anu teu tiasa dilakukeun aksésori ieu.

Urang tiasa mastikeun yén asetna henteu diwatesan ku gampang dina nanganan na.

Janten, tali luncat mangrupikeun latihan anu nargétkeun unggal bagian awak anjeun, pikeun latihan anu atos. Peta na mimiti ngaraoskeun karya penting dina suku, suku, sareng tuur. Acan éta mangrupikeun saluruh awak anu disauran.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Luncat tali sareng otot damel

Tali luncat ngagagas karya otot anu bakal kuat sareng éfisién. Ti sési kahiji, toning otot-otot awak handap tiasa dititénan.

Mangrupikeun kanyataan anu tetep kabuktosan, naha anjeun énggal dina olahraga, atanapi naha anjeun atlit anu dikonfirmasi.

Awak luhur ogé dianggo, sareng ngamangpaatkeun rebounds anu disababkeun pikeun ngajaga tali beuteung. Prakték na cocog pikeun ngaoptimalkeun sarung, ningkatkeun kasaimbangan, atanapi ngan saukur ngabantosan penampilan beuteung.

 

Éta tiasa diasupan pikeun pemula. Anjeun henteu kedah janten atlit anu hadé pikeun ngamimitian ngaluncatan tali. Alatna ditujukeun pikeun saha waé anu hoyong ngembangkeun kagiatan fisikna, atanapi lalaunan nuluykeun olahraga.

Hiji kagiatan anu sengit sareng pikaresepeun

Sanaos dipikaterang ku intensitasna, tali luncat bakal nyumponan kabutuhan mata pelajaran anu teu biasa olahraga. Éta mangrupikeun hiji-hijina alat kabugaran-kabugaran anu tiasa dianggo dina waktosna nyalira, tanpa tekanan.

Aksesibilitas ieu sacara umum ngajelaskeun popularitas tali luncat, sabab tiasa diadopsi sampurna dina sagala umur. Gampang nanganan sareng ogé pitunjuk penting.

 

Alat binaraga aksi umum. Upami umumna pakait sareng kabugaran-kabugaran, tali luncat ogé ngagaduhan fungsi alat binaraga. Pangulangan, nyababkeun kontraksi permanén, ngamungkinkeun pikeun nyaring sareng ngembangkeun otot.

Kekhususan ieu ngajelaskeun naha tali luncat penting dina seueur disiplin. Boh dina tinju, baskét atanapi maén bal, alatna digunakeun pikeun naekeun otot-otot suku, beuteung, sareng pigeulang.

Langkung seueur atlit ayeuna resep kana sési beuteung klasik, sabab éta ngamungkinkeun anjeun sasaran sababaraha tujuan dina sababaraha menit.

 

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Alat pikeun ngala deui kasaimbangan

Luncat sigana sapertos latihan anu paling gampang anu anjeun kedah laksanakeun, dugi ka anjeun kedah nganggo tali luncat. Seuseueurna seueur jalmi anu mimiti nganggona heran kana sakumaha héséna latihanana.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Mastiff Jérman

Dina awalna, écésna ngan ukur sual ngaluncatan sareng dua suku, dina léngkah anu langkung kirang. Nalika anjeun janten langkung raoseun ku tali luncat, anjeun bakal tiasa ningkatkeun laju atanapi waktos anu dianggo dina latihan.

Ieu ogé tiasa dirobihkeun pikeun nyandak tantangan pikeun sési anjeun. Biasana dina tahap ieu anu pemula sadar kurangna kasaimbanganana.

Mangsa pangaluyuan nalika anjeun diajar nyetél gerakan anjeun sareng mendakan kasaimbangan anjeun bakal janten latihan nyalira. Tali luncat sahingga ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun refleks, pikeun ngajantenkeun anjeun langkung responsif.

Ngagabungkeun usaha sareng hasil

Kami parantos nyebatkeun éta: tali luncat mangrupikeun instrumen anu atlit diadopsi pikeun pagelaran anu ngamungkinkeun pikeun ngahontal. Dilatih kalayan kecepatan luhur, sési 15 menit nawiskeun hasil anu sami sareng jogét 30 menit.

Bédana na matak ngirut, sabab tali luncat sanggup nyéépkeun langkung seueur énergi dina jangka waktu anu dikontrol.

Janten mangrupikeun latihan kardiovaskular anu saé, anu tiasa ngabijilkeun haté anjeun deui, tanpa maksakeun langsung ngabahekeun dirina.

Inténsitas ieu ogé ngakibatkeun panggunaan tali luncat. Maka disarankeun pikeun ngurung sési kirang ti 30 mnt per dinten. Atlit hébat kamungkinan bisa ngalakukeun leuwih, upami laporan médis ngamungkinkeun éta.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Tali luncat pikeun kaséhatan anu langkung saé

Épéktip pikeun ngembangkeun daya tahan. Henteu sadaya jalma dipotong pikeun olahraga ketahanan. Tali luncat ngamungkinkeun anjeun ngamimitian lalaunan kana sudut pandang olahraga anu anyar, sareng ngadorong wates anjeun.

Pamustunganana, prakték ngaliwat tali ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan daya tahan anu langkung saé. Awak ngembangkeun kabiasaan anu laun ngabantosan anjeunna janten langkung épisién. Fakultas jantung sareng pernapasan didorong, sareng ningkat dina waktos anu pondok.

Ogé émut yén tali luncat bakal ngajarkeun anjeun ngendalikeun napas anjeun. Latihan bakal ngabantosan pikeun nyinkronkeun napas sareng gerakan, sahingga hasilna dioptimalkeun, sareng kacapean dikokolakeun.

Éta ningkatkeun sirkulasi getih. Prakték rutin tali luncat bakal mangaruhan pangaruh kana sistem sirkulasi. Mangpaat ieu langsung dikaitkeun sareng kanaékan kagiatan jantung.

Arteri laun-laun diblokir, hasilna ningkat sacara umum dina kaséhatan. Praktek ngaliwat tali bakal ngirangan résiko serangan jantung sareng infarctions anu sanés.

Kaunggulan anti setrés tara

Pangurangan setrés. Sanaos henteu aya buktina ilmiah anu tiasa mastikeun kanyataanna, ngalangkungan tali dikenal sacara lega pikeun ngirangan sareng nyegah stres. Ku ngaktipkeun awak, éta bakal ngaleungitkeun tegangan.

Tali ponténg ogé bakal ningkatkeun kagiatan otak, langsung mangaruhan kamampuan sareng kualitas hirup.

Merenah pikeun ngaleungitkeun kalori sareng racun. Inténsitas kagiatan fisik saé pikeun ngaleungitkeun racun sareng kalori kosong. Daripada ngantep aranjeunna ngumpulkeun dina awak, tali luncat nawiskeun anjeun ngaleungitkeun aranjeunna gancang.

Ngaliwatan kesang sareng napas, anjeun tiasa ngusir seueur racun sareng kalori anu sanés. Pangaruh kana awak bakal langkung gancang tibatan anu ditingali dina sési latihan kardio anu langkung lemes.

Latihanana ogé langkung pikaresepeun tibatan prakték klasik. Ékspérimén sareng kombinasi anyar dina tali luncat ngamungkinkeun anjeun ulah bosen, sareng ngaluncurkeun tantangan anyar pikeun ngaleungitkeun langkung seueur kalori.

Luncat tali: mujarab pikeun leungitna beurat?

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Kami sering ningali éta: palatih olahraga nyarankeun bolos tali pikeun ngirangan beurat. Setrés umum awak, ogé pengeluaran énérgi anu penting, ngakibatkeun henteu ngirangan kana leungitna beurat.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mastikeun yén olahraga ieu épéktip dina nyaring silhouette. Jangji anu cukup ngan saukur "leungit beurat tanpa sangsara". Sateuacan nyerang otot, rebounds tujuanana pikeun dianggo massa lemak.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Naon kumis ucing kanggo naon?

Anggo sareng luncat panggunaan tali luncat ngamajukeun leungitna beurat ku ngagagaskeun pengeluaran kalori tinggi.

Tujuan kringet tetep diaksés sareng diadaptasi pikeun sadaya propil. Panangan, pigeulang, trapezius, burih, pingping, sadelbags ... teu aya anu hilap.

Kumaha cara neraskeun?

Sesi pondok tina tali luncat bakal langkung épéktasi tibatan jam énjing ngajalankeun. Éta sahingga bakal nyukupan 3 dugi ka 5 sési 15 mnt per minggu pikeun niténan "lebur" jaringan adiposa anu nyata. Nanging, perlu difokuskeun inténsitas latihan pikeun kéngingkeun hasil ieu.

Ogé perhatikeun yén hiji-hijina latihan olahraga ieu moal ngagaduhan pangaruh kaajaiban. Ngirangan beurat badan ku bolos tali ngan ukur tiasa janten bagian tina diet anu séhat sareng saimbang.

Anjeun kedahna henteu ngarepkeun kaajaiban upami anjeun henteu adaptasi diét sareng gaya hirup anjeun.

Nalika aturan panggunaan dituturkeun, hasil anu diala ku tali luncat mangrupikeun kesan anu luar biasa. Maka bakal tiasa kaleungitan 1kg per minggu, sareng ngahontal tujuan pelangsingan dina ngan sababaraha bulan.

Tautan ieu bakal nunjukkeun pangaruh tina prakték rutin

Hasilna lumayan narik ati.

Program olah raga anu pangsaéna kalayan tali ponténg

Wéb pinuh ku program latihan kalebet panggunaan tali luncat. Kemungkinanna teu aya tungtungna, sareng platform khusus henteu ngahiung tina ngembangkeun metode latihan nyalira.

Sadayana, puluhan rencana olahraga dilebetkeun kana situs anu langkung seueur atanapi kirang dipercaya. Kami parantos milih pilihan program olahraga sareng crossfit anu pangsaéna pikeun ngirangan beurat ku tali luncat.

Le program sadayana luncat tali

Program anu paling saderhana sareng praktis nyaéta anu ngagabungkeun sababaraha latihan tali luncat.

Sadayana luncat tali cukup saukur mangrupikeun sababaraha variasi latihan. Éta lumangsung dina sababaraha tahapan, sareng ngalibatkeun ngabandelkeun beuteung anu ketang.

Sikep nurunkeun taktak ngajajar sirah sareng tulang tonggong, sareng ngaluarkeun siku ngadeukeutan kana awak. Léngkah rélaxasi paling saderhana, sareng diwangun ku cara lalaunan ku cara léngkah leutik sakedik atanapi kirang gancang nalika ngaktipkeun tali.

Program ieu dilanjutkeun sareng:

  • Twister lengkep: luncat nganggo dua suku dina kecepatan sedeng, nyingkronkeun napas dina luncat
  • Léngkah ngaji: ngalaksanakeun léngkah jogging bari kalebet gerakan aksésoris

Sesi bakal bénten tina 15 dugi 30 menit, gumantung kana résistansi anjeun, sareng kamampuan anjeun pikeun ngarobih wirahma. Atlit pemula bakal ngamimitian ku henteu ngaleuwihan 15 menit, sareng tiasa ningkatkeun durasi ieu nalika aranjeunna maju.

Pidéo ieu bakal masihan anjeun ideu naon anu anjeun tiasa laksanakeun dina program sapertos kieu

Program beurat awak

Alternatip anu kadua ieu ditujukeun pikeun ngembangkeun otot, sareng anjeun panginten tiasa cocog upami anjeun kedah ngaleungitkeun massa gajih tanpa kaleungitan nada. Di dieu, éta bakal 15 menit twister lengkep anu bakal miheulaan latihan latihan beurat.

Prakték nargétkeun otot utama, ngan ukur beurat awak anjeun. Alternatipna tiasa dipikaresep ku anu olahraga di bumi. Upami henteu diperyogikeun pikeun ngagaduhan pakakas, pita beurat awak khusus anu penting.

Anjeun bakal ngartos: program ieu sanés leres-leres didamel pikeun ngirangan beurat badan, sareng bakal ditujukeun langkung seueur pikeun jalma-jalma anu hoyong ngagedekeun wangunanana. Nanging, éta tiasa ngabantosan ngahususkeun daérah-daérah anu sesah dianggo sareng latihan konvensional.

Program crossfit

Alternatip anu terakhir anu kami pilih nyaéta program tali skipping crossfit, anu duanana bakal ngaktipkeun ngaleungitkeun pon tambahan, bari ngajaga otot.

Solusi ieu ngamungkinkeun anjeun udagan Perbaikan, sareng nalika ngawangun awak anu kenceng sareng dinamis.

Program palang gandeng ku tali luncat kalebet:

  • 50 detik luncat, sareng interval istirahat 10 detik
  • 50 lantai dua atanapi barbel superset
  • Sakumpulan 50 detik rotasi panangan sareng dumbbells, sareng sésana 10 dugi 15 detik
  • Neruskeun tali luncat 50 detik + 10 sésana
  • Sakumpulan dips dina bangku langkung 50 detik + 10 sésana
  • Balikan tali luncat salami 50 detik + 10 sésana
  • Atur 50 detik jongkok ku dumbbells + lirén 10 detik
  • Neruskeun tali luncat 50 detik + 10 sésana
  • Set 50 plank kadua kalayan sésa 10 detik
  • Luncat set sadetik 50 detik, kalayan interval istirahat 10 detik
  • Sakumpulan léngkah sareng palang langkung 50 detik
  • Latihan Cooldown pikeun finish lemes
Langkung seueur ngeunaan topik:  Naon kumis ucing kanggo naon?

Tinjauan kami ngeunaan tali ponténg anu pangsaéna

Artikel kami moal relevan upami kami henteu nawiskeun anjeun mendakan pilihan tali ponténg anu pangsaéna. Ieu 4 anu menonjol ti balaréa.

Le jump skipping tali de Gritin

Modél anu mimitina nyaéta Gritin jump skipping tali. Katingaliana tegep olahraga, ku warna hideung héjo, sakedik ditingkatkeun sareng bodas.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Tali bolos Gritin jumping nyaéta tali ponténg anu maénkeun kanyamanan ku milih kétang anu henteu dieunakeun.

Kantong ieu fleksibel, sapertos tali waja dilapis PVC. Pakem modél ieu ngagaduhan mémori bentuk anu bakal diluyukeun kana pananganan. Gugatanana stabil, hampang, sareng panjangna tiasa diatur.

kaunggulan

  • Pamakéan nyaman
  • Bal ngagugulung 360 °
  • Pakem mémori bentuk anu henteu dieunakeun
  • Panjang Laras

Harga cek

Tali luncat Nasharia

Merk Nasharia ogé nawiskeun tali luncat hideung. Bédana desain sareng modél Gritin kumaha waé ogé katingali, sabab rujukan kadua urang milih gagang abu, ditandaan ku garis jeruk.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Prototipe ogé dibekelan gagang non-slip. Kabel anu tiasa disetél ogé didamel tina waja anu kuat, kalayan overlay PVC. Pabrikan nampilkeun bantalan bal na salaku kriteria kualitas luhur pikeun pangguna anu resep pisan pikeun presisi.

kaunggulan

  • desain Ergonomic
  • Bantalan kualitas luhur
  • Tali enteng sareng tahan
  • Desain anu disarankeun pikeun latihan kardio

Nyusahkeun

  • Cekelan ageung

Harga cek

Tali luncat salib Balala

Dina sumanget anu langkung warna-warni, Balala nyorot alat panyebrut anu hérang. Sapertos saingan na, tali ieu ngadopsi kabel panjang anu tiasa diatur. Éta ngempelkeun counter luncat, praktis pikeun nyukcruk jumlah pangulangan anu dilakukeun.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Balala nandaan bédana ku milih komposisi ramah lingkungan. Busa dikombinasikeun sareng NPR pikeun ngadamel tali luncat ramah lingkungan anu gampang ditanganan. Prototipe ieu mangrupikeun modél kulawarga anu cocog pikeun kolot ogé budak.

kaunggulan

  • Komposisi ékologis
  • Gampang ngajaga busa
  • Cocog pikeun sakabeh kulawarga
  • Kabel anu tiasa diatur

Nyusahkeun

  • Desain anu henteu cocog sareng sadayana

Harga cek

Tali gancangna Beast Gear

Tali luncat terakhir nyaéta tali gancang ti Beast Gear. Aksésori na dina tampilan anu elegan sareng kota pisan. Sakali deui, pabrikna milih kabel waja, dilapis ku lapisan ipis panyalindungan plastik.

Tali luncat: leungit beurat sareng ngembangkeun kardio anjeun (+ program anu pangsaéna) - Kabagjaan sareng kaséhatan

Tali laju gaduh panangan baju anu langkung maksakeun tibatan tali, anu ditaliti dina ergonomis. Cocog pikeun crossfit, modél ieu hadir sareng kantong panyimpenan anu nyederhanakeun transportasi sareng perawatan.

kaunggulan

  • Kantong panyimpenan khusus
  • Desain praktis sareng elegan
  • Tali ipis sareng tahan
  • Ukuran anu tiasa diatur

Harga cek

Kasimpulan urang

Tali ponténg ngagaduhan kaunggulan anu teu tiasa dipungkir: kaleungitan beurat, ngawangun otot, ningkatkeun kapasitas pernapasan sareng jantung ... aksésori ieu masihan kamungkinan latihan anyar pikeun anu isin ti latihan kardio klasik.

Gampang pisan dianggo, éta adaptasi kana sababaraha prakték olahraga, sareng tiasa gampang dihijikeun kana program.

Dinten ayeuna dianggap alat pelangsing pamungkas, éta parantos lami ngayakinkeun atlit luhur, seueur anu parantos ngadopsi.

[amazon_link asins=’ B0772M72CQ,B07BPY2C7Q,B01HOGXKGI,B01FW7SSI6 ‘ template=’ProductCarousel’ store=’bonheursante-21′ marketplace=’FR’ link_id=’c5eef53a-56a3-11e8-9cc1-dda6c3fcedc2′]

Leave a Reply