Élmuwan parantos namina alesan anu teu disangka-sangka pikeun ngidam dahareun junk

Daptar eusi

Élmuwan parantos namina alesan anu teu disangka-sangka pikeun ngidam dahareun junk

Pemasar parantos lami diajar ngagunakeun papanggihan ilmiah pikeun kauntunganana. Tétéla yén iklan meta langsung dina uteuk, maksa urang mésér barang-barang sampah sareng tuang langkung ti anu diperyogikeun.

Dina Oktober, Moskwa ngayakeun serangkaian ceramah anu diayakeun ku Novikov School sareng proyek pendidikan "Sinkronisasi". Kuliah éta ngeunaan dahareun. Barina ogé, tuangeun parantos lami lirén janten ngan ukur cara pikeun nyugemakeun lapar sareng tos janten hal anu langkung, janten fenomena budaya anu nyata. Khususna, para ahli nyarioskeun kumaha dahareun mangaruhan uteuk sareng kumaha uteuk maksa urang tuang, sanaos beuteung henteu raoseun sapertos kitu. Sareng naha urang resep kana manisan sareng tuangeun teuing.

Dokter Élmu Biologis (Universitas Negeri Moscow), spesialis dina bidang fisiologi otak.

"Fisiologis Pavel Simonov ngabagi kabutuhan biologis manusa kana tilu kelompok: vital - vital, zoosocial - jawab interaksi saling sareng kabutuhan pamekaran diri diarahkeun ka hareup. Lapar kagolong kana kelompok kahiji, kabutuhan tuangeun kabutuhan anu penting pisan. "

Naha urang resep manisan

Karbohidrat mangrupikeun sumber utama tanaga, béngsin utama anu dianggo awak urang. Awak ngartos pisan ieu, kusabab sistem gustatory urang caket hubungan sareng pusat kalaparan dina uteuk. Anu, ku jalan kitu, tanggung jawab kanyataan yén "napsu datang sareng tuang." Kadaharan anu ningkatkeun vitalitas (sareng ieu ngan amis, gendut, asin), janten mangaruhan basa anu urang raoskeun kuat ti dinya. Dina tingkat bawah sadar, urang langkung resep ngan ukur tuangeun sapertos kitu - éta diprogram dina tingkat genetik.

"Upami urang hirup dina kaayaan dimana kurangna émosional positip, pikabitaeun pikeun ngimbangan kurangna positip ku ngadahar rupa-rupa kadaharan anu bergizi sareng henteu séhat. Dina pengertian ieu, tuangeun ngagaduhan pangaruh antidepresan. Tapi antidepresan tiasa dipertanyakan, sabab ngahasilkeun pertambahan beurat, "saur Vyacheslav Dubynin.

Kecanduan kana dahareun anu gajih sareng amis ngabentuk hal anu mirip sareng kecanduan - anjeun moal tiasa disebat narkotika, tapi tetep émosina positip tina tuangeun sapertos anu kuat yén uteuk henteu tiasa nolak éta.

"Ku alatan éta, nalika urang diet, déprési dimimitian - émosi positip anu urang leungit babarengan sareng junk food kedah diisi deui kumaha waé. Ganti ku kabaruan, gerakan, milari sumber positip sanés, kecuali dina tuangeun, "saur ilmuwan éta.

Ku jalan kitu, urang tuang manisan teu sadar. Ahli sosiologis ngalakukeun percobaan: tétéla upami permén aya dina vas transparan, éta didahar sacara harfiah dina mesin. Sareng upami di burem - aranjeunna ogé tuang, tapi kirang langkung. Ku alatan éta, godaan kudu disumputkeun jauh.

Naha urang seueur teuing tuang

Lapar mangrupikeun kabutuhan poko anu urang warisan ti jaman baheula, nalika urang kedah merjuangkeun unggal kalori. Ieu mangrupikeun pecut pikeun otak urang, anu henteu ngamungkinkeun urang cicing waé, ngulang deui: maju, pindah, néwak, milarian, upami henteu anjeun bakal tinggaleun tanaga.

"Karuhun urang henteu ngagaduhan sistem anu terbatas, supados henteu tuang teuing. Éta ngan ukur penting henteu ngadahar anu ngabahayakeun. Sapanjang hirupna, jalma teras-terasan diajar mendakan katuangan nyalira langkung épisién. Sareng ayeuna, di dunya modéren, seueur teuing katuangan anu sayogi, "saur Vyacheslav Albertovich.

Hasilna, urang kawengku ku émosi positip dina dunya kaayaanana ieu. Urang mimitian tuang teuing - anu kahiji, kusabab éta ngeunah, sareng anu kadua, ingatan karuhun urang keukeuh yén urang kedah ngahias diri pikeun ka hareup.

Dahareun mangrupikeun jaminan kasenangan, sareng upami setrés, déprési, maka sagalana kumaha waé ogé kajadian nyalira. Gogoda pikeun tuang anu ngeunah (nyaéta amis sareng gajih), sanaos tengah wengi, janten pon tambahan. Kituna, anjeun kedah ngendalikeun diri, negosiasi sareng diri anjeun, sareng awak anjeun.

"Teu aya pil anu tiasa mareuman pusat kalaparan. Ku alatan éta, moal mungkin pikeun mindahkeun perawatan beurat kana ahli farmakologis. Gelut pikeun beurat anjeun tetep dina nurani urang - teu aya kabur tina cacah kalori, "ahli nyimpulkeun.

Kumaha iklanna jalan

"Bandingkeun sabaraha artos urang nyéépkeun tuangeun sareng sabaraha musium, bioskop, sareng pendidikan mandiri. Ieu nyarioskeun pentingna penting program bawaan. Anjeun kedah tuang - ieu réplika bawaan serius pisan, "saur élmuwan éta.

Aya rangsangan éksternal anu memicu kabutuhan tuang: gustatory, olfactory, visual, tactile, sareng sajabana. Ieu dipikaterang ku para pemasar, sanés pikeun nanaon yén sacara gembleng industri parantos muncul - neuromarketing, anu nalungtik pangaruh pariwara dina kami bawah sadar.

"Kabutuhan sok diadu. Kalakuan urang biasana ditangtukeun ku ngan ukur hiji diantarana: naha lapar atanapi panasaran, "teraskeun Vyacheslav Albertovich.

Sareng iklan didesain sahingga dua kabutuhan anu kuat - rasa lapar и kahayangweruhan - ulah bersaing, tapi salah sahiji dianggo pikeun kapentingan anu sanés. Pidéo anu ngagoda ngahudangkeun rasa panasaran, minat éksplorasi ka kami, anu pinuh ku rangsangan éksternal anu ngahudangkeun lapar, sareng dina waktos anu sasarengan ngalibatkeun tiruan.

"Cara anu paling gampang pikeun Ngaiklankeun dahareun nyaéta ngan saukur nunjukkeun jalma anu nyah ku resep. Eunteung neuron seuneu, tiruan dimimitian. Kabaruan sareng kejutan nambihan émosi anu positip. Hasilna, uteuk émut nami produkna, sareng di toko narikna kaluar kana lampu bodas, "jelas ahli.

Tétéla tekanan dobel dina uteuk: iklan ngajangjikeun urang émosi positip khususna kuat, mangaruhan langsung alam bawah sadar, dina réfléksi bawaan, ngadorong urang pikeun milarian dompét sareng, tangtosna, tuang.

Ngomong-ngomong

Dahareun parantos nyandak tempat anu penting henteu ngan ukur di dapur anu misah kami, tapi ogé dina seni dunya. Kunaon Andy Warhol narik kaléng sup, sareng Cezanne - pir tibatan awéwé, anjeun tiasa mendakan tanggal 27 Nopémber dina ceramah "Pangan dina Seni". Natalia Vostrikova, kritik seni sareng guru tiori sareng sajarah seni rupa, bakal nunjukkeun anjeun tampilan anyar dina lukisan anu parantos dikenal.

Leave a Reply