15 laxatives alami sareng kuat ngalawan kabebeng

Daptar eusi

Sistem pencernaan urang mangrupikeun mesin anu sering ngabutuhkeun campur tangan manusa pikeun leres-leres fungsina. Kadang-kadang mesin keyeng sareng peryogi gajih siku supados tiasa jalan deui. Ieu dimana teh laxatives.

Tapi sateuacan anjeun lumpat ka toko obat, naha henteu nyobaan pencahar alam? Kuring nawiskeun daptar 15 laxatives alami anu tiasa ngabantosan anjeun supados mesinna tiasa leres deui.

Buahna

Kuring ngamimitian ku buah-buahan sabab éta karesep kuring. Éta tiasa dipanggihan sacara gampang sareng di luhur sadayana gancang. Ogé, nalika sistem pencernaanna sesak, éta muterkeun karaharjaan mental sareng kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi sakedik amisna teras-terasan nempatkeun kuring dina wanda anu langkung saé.

Berries

Anjeun kedah tuangeun éta unggal dintenna pikeun épékna dirasa. Solusi ieu sesah dilarapkeun sapanjang taun. Tapi upami waktosna pas, tong ragu-ragu bekel blueberry, blackberry sareng strawberry. Tuangna seger.

15 laxatives alami sareng kuat ngalawan kabebeng

Mélon sareng samangka

Bungbuahan ieu khususna gampang dicerna kusabab jumlah cai anu dikandungna. Didieu deui, sesah milarian buah-buahan ieu sapanjang taun. Tapi lamun anjeun kabebeng nalika liburan di tropis, anjeun bakal mikir ngeunaan éta!

apel

Usus anjeun alami dirangsang ku pektin anu aya dina apel. Janten tong ragu tuangeun upami transit anjeun diblokir. Anjeun tiasa ogé nginum cuka sari apel pikeun pangaruh anu sami.

Maca: 23 kauntungan tina cider apel

Langkung seueur ngeunaan topik:  Ngegel anjing

pisang

Lila disebut "flora peujit", mikrobiota peujit manusa penting pisan pikeun fungsi awak urang anu pas. Butuh 10 baktéri pikeun unggal gram eusi dina titik distal urang. Penting pikeun nyobaan ngamajukeun baktéri anu hadé dina peujit urang.

Kalayan fructooligosaccharide, ieu pisan anu dilakukeun ku cau. Éta ogé kedah disebatkeun yén buah anu kuring teu tiasa ngabantosan tapi dikaitkeun sareng Minion anu beunghar kalium sareng serat anu ogé ngabantuan nyerna dahareun.

Plums

Plum mangrupikeun juara tina laxative alami. Langkung saé tuang prun. Aranjeunna nyayogikeun awak baktéri anu saé pikeun peujit urang. Éta ogé ngandung Vitamin A, serat diet, beusi sareng antioksidan.

Minyak anu bertindak salaku a laksatif alami

Nyalira atanapi dina persiapan, minyak ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngatasi sembelit samentawis. Ieu sababaraha tip sareng resep.

 

Minyak kastor

Minyak castor tiasa nyandak sakedap waktos pikeun ngabebaskeun anjeun tina kabebeng anjeun. Tapi épék na tiasa karaos dina jangka panjang. Hiji kedah nyandak séndok minyak kastor sateuacan bobo kanggo saminggu. Minyak ieu ngagaduhan sipat stimulasi témbok kolon sareng ogé pikeun ngawatesan nyerep cairan tina peujit.

15 laxatives alami sareng kuat ngalawan kabebeng

Maka minyak castor nyerang konstipasi dina akar sabab, tapi upami urang nyandak éta langkung ti saminggu, éta tiasa ngaganggu sistem urang sareng nyababkeun disfungsi usus besar.

 

minyak zaitun

Beda sareng minyak jarak, minyak zaitun sanés masalah pikeun panggunaan anu berkepanjangan. Bahkan ngabantosan nyegah konstipasi upami dikonsumsi sacara rutin. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun inuman ngan séndok tina isuk-isuk. Upami séndok minyak zaitun ngagaduhan masalah ngalirkeun nyalira, tambahkeun sababaraha tetes jeruk nipis ka dinya.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Shepherd Asia Tengah: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan watekna

Upami ganti baju samentawis éta henteu ngagoda anjeun énjing-énjing, anjeun ogé tiasa ngadamel jus apel seger sareng dua apel sareng nambihan bagian minyak zaitun anu sami.

minyak alpuket

Minyak alpukat, beunghar ku omega-3s, ngabantuan pelumasi tembok peujit. Séndok téh per dintenna cekap karaos pangaruhna.

 

Minyak siki flaks

Sapertos minyak alpukat, minyak ieu beunghar ku omega-3s. Ku nyerep racun pikeun ngaleungitkeun sareng tai, minyak biji rami ngabantosan pisan sistem pencernaan urang kanggo fungsina normal. Satengah séndok téh minyak ieu unggal énjing nyaéta peryogi milarian jalan deui ka kamar mandi.

Upami tuang sendok minyak ngajantenkeun anjeun sakitan sakedik, anjeun tiasa tuang siki rami. Aranjeunna gaul pisan sareng kaldu atanapi saos.

Sayuran, rempah sareng kerang

Kuring badé ngolompokkeun sababaraha katuangan anu beunghar serat di dieu. Anjeun tiasa sacara gampang prioritaskeun pangan ieu dina diet normal anjeun.

Sayuran

Sayuran anu kuring nyarankeun pikeun dikonsumsi nyaéta sapertos kieu:

  • Kembang engkol
  • Brokoli
  • bawang
  • wortel
  • kadua
  • Sadaya sayuran daun héjo (apu, daun bawang, kangkung, sareng sajabana)
  • Sayuran garing (kacang beureum atanapi bodas garing, cépa, karang, pirang, hideung, léntil konéng, sareng sajabana)
  • Crustacea (khusus beunghar kitin, serat diet)
  • Keuyeup
  • Udang ageung
  • Udang

15 laxatives alami sareng kuat ngalawan kabebeng

Pikeun bungbu sadaya sayuran sareng kerang ieu, kuring nyarankeun rempah-rempah ieu anu dikenal pikeun ngabantosan pencernaan:

  • cabé hideung,
  • turmeric

Laksatif alami sanés

Léksatif alami ieu henteu pati dipikaterang, tapi sami épékna.

Le psyllium

"Psycho naon? Anjeun bakal nyarios ka kuring. Mangrupikeun pepelakan anu kirang dikenal anu ngagaduhan seueur kautamaan, kalebet pepelakan ngabébaskeun anjeun tina kabebeng anjeun. Psyllium ngagaduhan dua kakhususan anu narik ati. Mimiti, pepelakan ieu henteu diasimilasi ku awak. Nalika urang meakeunana, tindakanana diwatesan kana tai.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Vaksin anjing

Kadua, psyllium ogé ubar pikeun tai cai anu kaleuleuwihi.

Fenugreek

Sumber hébat mineral penting, serat sareng vitamin, fenugreek mangrupikeun salah sahiji ramuan karesep nini sareng nini buyut urang. Ti saprak éta parantos dipikaterang yén nambih fenugreek kana sup, sup atanapi sup mangrupikeun ubar tina kabebeng.

Gelatin

Agar-agar nyaéta rumput laut gelling anu parantos dianggo ti saprak abad ka tujuh belas. Babaturan vegan urang parantos terang yén agar-agar mangrupikeun alternatif anu sampurna pikeun gelatin. Anjeun tiasa mendakanana di toko organik atanapi bahkan di Amazon.

Pikeun ngamangpaatkeun sipat laksatifna, campur 1 gram agar-agar bubuk dina inuman anu panas. Naha éta cai panas, téh atanapi kopi henteu janten masalah, sabab agar agar henteu raoseun. Hayu campuran dicandak salami dua menit sateuacan nginumna. Anjeun tiasa inuman campuran ieu dugi ka tilu kali sapoé.

Anjeun teu gaduh alesan pikeun buru-buru ka apoték dina tanda mimiti kabebeng. Jelas, upami kabebanan anjeun dibarengan ku nyeri atanapi éta langkung lami ti saminggu, kuring nyarankeun anjeun angkat ka dokter.

Dupi anjeun gaduh patarosan? Atanapi naséhat pikeun dibagi? Tinggalkeun kuring pesen di bagian koméntar.

Kiridit poto: Graphistock.com - Pixabay.com

sumber

Laksatif alami anu pangsaéna pikeun konstipasi

http://www.toutpratique.com/3-Sante/5784-Remede-de-grand-mere-constipation-.php

Sipat-sipat anu pikasieuneun tina pirang psyllium

Leave a Reply