Kumaha janten investor usaha: lima léngkah pikeun pamula

Daptar eusi

Investasi usaha utamana dilaksanakeun ku dana atanapi malaikat bisnis anu kasohor. Tapi tiasa jalma tanpa pangalaman ngamimitian investasi dina ngembang perusahaan sareng nampi panghasilan anu ageung?

Ngeunaan ahli: Victor Orlovsky, pangadeg sareng mitra pangurus Fort Ross Ventures.

Naon Venture Investment

Kecap pagawéan usaha dina tarjamah tina basa Inggris hartina "nyokot resiko atawa mutuskeun hiji hal".

Kapitalis usaha mangrupikeun investor anu ngadukung proyék-proyék ngora - startups - dina tahap awal. Sakumaha aturan, urang ngobrol ngeunaan transaksi-resiko tinggi, dimana anjeun tiasa ningkatkeun jumlah invested puluhan kali, atawa leungit sagalana kana Penny nu. Pangusaha anu suksés nganggap metode pembiayaan ieu kusabab kauntungan anu luhur upami proyék éta suksés.

Hal utama anu anjeun kedah terang ngeunaan investasi usaha nyaéta kalolobaan perusahaan énggal gagal, 90 tina 100 ngamimitian anu nembé diciptakeun moal salamet. Sumuhun, éta picilakaeun. Tapi, ku investasi salaku investor venture dina tahap awal, di kaluar anjeun bisa meunangkeun panghasilan anu kacida gedéna ti hiji pausahaan, nu bakal leuwih ti mayar karugian Anjeun.

Saha anu tiasa janten investor usaha

Mimiti anjeun kedah terang naha anjeun hoyong investasi. Upami anjeun investasi pikeun kéngingkeun artos, anjeun kedah ngartos yén résiko di dieu luhur pisan. Lamun nuju investasi pikeun pelesir, éta carita béda. Saran abdi:

  • kasampak di ibukota cair Anjeun (kas jeung aset séjén), ngurangan eta naon méakkeun on hirup, sarta investasi 15% tina jumlah sésana dina Investasi ibukota venture;
  • balik ekspektasi Anjeun kudu sahanteuna 15% per annum, sabab bisa earn ngeunaan sarua (maksimum) dina instrumen kirang picilakaeun dina bursa diatur;
  • entong ngabandingkeun balik ieu sareng usaha anu anjeun kelola - pikeun proyék modal usaha, anjeun balikan kana résiko anu ditimbang dina sagala hal maksimal;
  • Anjeun kedah ngartos yén modal usaha sanés mangrupikeun aset cair. Siap ngadagoan lila. Langkung saé, siap-siap aktip ngabantosan perusahaan tumbuh sareng ngabéréskeun masalah, anu, percanten ka kuring, bakal seueur pisan;
  • siap nyekel momen mun anjeun kudu ngabejaan diri "eureun" na hayu ngamimitian maot, euweuh urusan sabaraha teuas éta.

Lima léngkah pikeun ngawangun strategi investasi anu leres

Investor usaha anu saé nyaéta anu pangheulana kéngingkeun aksés ka ngamimitian anu nyobian ngumpulkeun artos, sareng terang kumaha milih anu pangsaéna ti aranjeunna.

1. Setel tujuan pikeun jadi investor alus

Investor anu saé nyaéta anu ngamimitian mimiti, sateuacan aranjeunna nunjukkeun presentasi ka batur. A investor alus dipercaya ku startups sarta investor séjén lamun urang ngobrol ngeunaan dana. Pikeun janten investor anu saé, anjeun kedah ngawangun merek anjeun (pribadi atanapi dana), sareng ogé ngartos subjekna (nyaéta, dimana anjeun investasi).

Anjeun kedah ningali saha waé anu milarian investasi dina tahap pangwangunan éta, géografi éta sareng di daérah anu anjeun hoyong aub. AI, sareng aya 500 startups sapertos di pasar, tugas anjeun pikeun meunangkeun aksés ka sadaya 500 pausahaan ieu. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kedah kalibet dina jaringan - ngadegkeun hubungan percanten di komunitas ngamimitian jeung nyebarkeun informasi ngeunaan diri salaku investor saloba mungkin.

Nalika anjeun ningali ngamimitian, naroskeun ka diri anjeun - naha anjeun anu pangheulana anjeunna sumping, atanapi henteu? Upami enya, saé, éta bakal ngamungkinkeun anjeun milih proyék anu langkung saé pikeun investasi.

Ieu kumaha dana usaha sareng investor swasta damel - mimitina aranjeunna ngawangun merek sorangan, teras merek ieu dianggo pikeun aranjeunna. Tangtosna, upami anjeun gaduh sapuluh jalan kaluar (kaluar, mawa perusahaan ka bursa saham. tren), sareng sadayana sapertos Facebook, baris antrian pikeun anjeun. Ngawangun merek tanpa jalan kaluar anu saé mangrupikeun masalah anu ageung. Sanaos anjeun henteu ngagaduhanana, sadayana anu anjeun investasikeun kedah nyarios yén anjeun mangrupikeun investor anu pangsaéna, sabab anjeun investasi henteu ngan ukur ku artos, tapi ogé kalayan nasihat, sambungan, sareng sajabana. A investor alus nyaéta karya konstan dina reputasi idéal anjeun sorangan. Pikeun ngawangun merek anu saé, anjeun kedah janten jasa pikeun masarakat. Upami anjeun ngabantosan perusahaan anu anjeun investasikeun komo anu anjeun henteu investasi, anjeun bakal tetep gaduh dasar sambungan anu saé sareng bakal diulas. Anu pangsaéna bakal datang ka anjeun pikeun artos, kalayan harepan anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna dina cara anu sami sareng anjeun ngabantosan batur.

2. Diajar ngartos jalma

Nalika anjeun ngobrol sareng ngamimitian (utamana upami bisnisna aya dina tahap awal), tuturkeun aranjeunna salaku jalma. Naon jeung kumaha manéhna ngalakukeun, naon manéhna nyebutkeun, kumaha manéhna expresses gagasan-Na. Jieun inquiries, nelepon guru jeung babaturanana, ngartos kumaha anjeunna overcomes kasusah. Sagala ngamimitian mana ngaliwatan "zona maot" - malah Google, teu acan dilahirkeun, éta hiji hambalan jauh ti kagagalan. Tim anu kuat, gagah, tekad, siap tarung, teu éléh, bangkit sanggeus éléh, rekrut jeung nahan bakat, pasti meunang.

3. Diajar ngartos tren

Upami anjeun ngobrol sareng ngamimitian atanapi investor Silicon Valley, aranjeunna bakal nyarios yén aranjeunna leres-leres untung. Naon hartina untung? Ieu mah sakadar kabeneran, tuah mangrupa trend. Bayangkeun diri anjeun salaku surfer. Anjeun nyekel gelombang: nu leuwih badag éta, beuki earnings, tapi beuki hese tetep dina eta. Trend nyaéta gelombang panjang. Salaku conto, tren di COVID-19 nyaéta padamelan jarak jauh, pangiriman, pendidikan online, e-commerce, sareng sajabana.

Penting pikeun nyekel trend dina waktosna, sareng pikeun ieu anjeun kedah ngartos kumaha masa depan bakal katingali. Seueur perusahaan nangkep anjeunna dina panggung nalika anjeunna henteu acan serius. Contona, dina 1980s, investor spent milyaran dina algoritma sarupa AI ayeuna. Tapi euweuh kajadian. Kahiji, tétéla yén dina waktu éta aya kénéh teuing saeutik data dina bentuk digital. Kadua, teu aya sumber daya parangkat lunak anu cekap - teu aya anu tiasa ngabayangkeun sabaraha waktos sareng kakuatan komputasi anu diperyogikeun pikeun ngolah inpormasi sapertos kitu. Nalika IBM Watson diumumkeun dina 2011 (algoritma AI munggaran di dunya. — tren), carita ieu angkat kusabab prasyarat anu leres muncul. Tren ieu henteu aya dina pikiran jalma, tapi dina kahirupan nyata.

Conto anu hadé nyaéta NVIDIA. Dina taun 1990-an, sakelompok insinyur ngusulkeun yén komputer modéren sareng antarmuka grafis ngabutuhkeun kecepatan sareng kualitas ngolah anu béda-béda. Sareng aranjeunna henteu ngalakukeun kasalahan nalika nyiptakeun unit pangolahan grafis (GPU). Tangtosna, aranjeunna henteu tiasa ngabayangkeun yén prosesorna bakal ngolah sareng ngalatih algoritma pembelajaran mesin, ngahasilkeun bitcoins, sareng yén batur bakal nyobian ngadamel basis data analitis sareng operasional dumasar kana éta. Tapi malah hiji wewengkon bener ditebak éta cukup.

Ku alatan éta, tugas anjeun pikeun nyekel gelombang dina waktu katuhu jeung di tempat katuhu.

4. Diajar neangan investor anyar

Aya lulucon: tugas utama investor pikeun manggihan investor salajengna. Pausahaan ieu tumuwuh, sarta lamun boga ukur $ 100, anjeun kudu neangan batur anu lajeng bakal investasi $ 1 juta di dinya. Ieu mangrupikeun tugas anu ageung sareng penting henteu ngan ukur pikeun ngamimitian, tapi ogé pikeun investor. Sarta ulah sieun pikeun investasi.

5. Ulah investasi duit goréng sanggeus duit alus

Startup tahap awal ngajual anjeun masa depan - perusahaan teu acan gaduh nanaon, sareng masa depan gampang digambar sareng gampang diuji sareng calon investor. Teu meuli? Teras urang bakal ngagambar deui masa depan dugi ka urang mendakan jalma anu percanten ka masa depan ieu dugi ka anjeunna bakal investasi artosna. Hayu urang nyebutkeun anjeun investor. Pakasaban salajengna anjeun salaku investor nyaéta ngabantosan ngamimitian pikeun ngahontal masa depan éta. Tapi sabaraha lami anjeun kedah ngadukung ngamimitian? Sebutkeun, genep bulan ti harita, duitna béak. Salila ieu, anjeun kedah terang pisan sareng perusahaan sareng ngaevaluasi tim. Naha jalma-jalma ieu sanggup ngahontal masa depan anu dibayangkeun pikeun anjeun?

Naséhatna basajan - sisihkan sadayana anu anjeun laksanakeun sareng hilap sabaraha artos anu anjeun investasikeun. Tingali dina proyék ieu saolah-olah anjeun investasi di dinya pikeun kahiji kalina. Jelaskeun sadayana pro sareng kontra, bandingkeun sareng catetan anu anjeun lakukeun sateuacan investasi munggaran anjeun. Sarta ngan lamun boga kahayang pikeun investasi di tim ieu salaku pikeun kahiji kalina, nempatkeun duit. Upami teu kitu, ulah nyieun investasi anyar - ieu duit goréng sanggeus alus.

Kumaha milih proyék pikeun investasi

Coba pikeun investasi jeung jalma ngalaman - jalma anu geus ngarti topik. Komunikasi sareng tim. Pertimbangkeun saloba proyék-proyék sabisa-bisa, tanpa ngagali kana anu munggaran anu datang. Entong murag kana FOMO (sieun kaleungitan, "sieun kaleungitan hal anu penting." - tren) - startups dina presentasi maranéhanana suluh sieun ieu sampurna. Dina waktos anu sami, aranjeunna henteu nipu anjeun, tapi nyiptakeun masa depan anu anjeun hoyong percanten, sareng ngalakukeunana sacara profésional. Janten aranjeunna nyiptakeun kasieun dina anjeun yén anjeun bakal sono. Tapi anjeun kudu leupas tina eta.


Ngalanggan ogé saluran Tren Telegram sareng tetep diropéa sareng tren ayeuna sareng ramalan ngeunaan masa depan téknologi, ékonomi, pendidikan sareng inovasi.

Leave a Reply