Alesan pikeun janten vegetarian
 

Jalma anu hoyong ngarobih gaya hirupna pikeun langkung saé sareng ningkatkeun kasihatanana kedah mikir ngeunaan naon anu didahar. Beuki seueur jalma di panjuru dunya mendakan yén nyingkahan tuangeun sato mangrupikeun anu paling nguntungkeun pikeun kaséhatanana. Vegetarianisme janten jalan hirupna, sadar yén hiji jalma henteu kedah maéhan mahluk hirup sanés kanggo tuangeunana nyalira. Henteu ngan karunya pikeun sato anu nyababkeun jalma janten vegetarian. Aya seueur alesan pikeun ngalih kana diet dumasar pepelakan, tapi ieu mangrupikeun alesan anu paling kuat pikeun diet vegetarian.

1. Mangpaat kaséhatan.

Nalika ngaganti kana katuangan pégétarian (langkung gampil dina hal asimilasi tibatan daging, endog sareng lauk), awak manusa dibersihkeun tina sagala jinis racun sareng racun. Jalma henteu raoseun deui dina beuteung saatos tuangeun seueur, sareng awakna henteu nyéépkeun tanaga dina nyerna dahareun daging anu beurat. Hasilna nyaéta pamutahiran umum dina kaséhatan. Éta ogé ngirangan résiko karacunan sareng inféksi parasit. Sakumaha didadarkeun di luhur, awak henteu deui miceunan énergi, éta tiasa dianggo pikeun peremajaan. Vegetarian katingalina langkung ngora dibandingkeun sareng anu teras-terasan tuang daging. Kulit janten langkung elastis, jarawat ngaleungit. Huntu ngabodaskeun, sareng tambahan pon gancang ngaleungit. Aya pendapat anu bentrok, tapi tetep kaseueuran vegan nyatakeun yén aranjeunna raos waé. Ku jalan kitu, vegetarian gaduh jantung anu langkung kuat sareng kadar kolesterol getih anu cukup handap. Numutkeun statistik, vegetarian kurang kamungkinan kana panyakit anu pikareueuseun ieu. Meureun éta ngan ukur awakna aktip dibersihkeun nalika ngalih kana diet anu énggal.

Naha kuring Vegan? Vegetarian vegetarian

pikiran anu hébat sareng cemerlang éta jalma vegetarian: Bernard Shaw, Einstein, Leo Tolstoy, Pythagoras, Ovid, Byron, Buddha, Leonardo da Vinci sareng anu sanésna. Naha daptar na teraskeun pikeun ngabuktikeun manpaat diet vegetarian pikeun otak manusa? Nyingkahan daging ngajantenkeun jalma langkung toleran sareng bageur ka batur. Henteu ngan ukur pikeun jalma sareng sato. Sakabeh anggapanana ngeunaan dunya robih, kasadaran na naék, parasaan intuitif dikembangkeun. Hésé pikeun jalma sapertos kitu maksakeun naon-naon, contona, maksa anjeunna mésér produk anu anjeunna henteu peryogi pisan. Seueur vegetarian ngalaksanakeun sagala rupa prakték spiritual sareng tanggung jawab pinuh pikeun kahirupan aranjeunna. Sanaos sababaraha lawan vegetarian nyebarkeun rumor yén jalma anu tuang tuangeun pepelakan janten jengkel sareng ambek, sabab aranjeunna setrés kusabab kanyataanna aranjeunna henteu sanggup tuang tuangeun sareng asakanana biasana. Nyatana, kanyataanna, mangrupakeun kecanduan biasa atanapi kabiasaan banal. Ieu ngan ukur kajantenan upami jalma éta masih henteu ngartos naha anjeunna kedah nyerah daging.

Langkung seueur ngeunaan topik:  Di Swiss, kéju asak pikeun musik Mozart

Pikeun ngasilkeun hiji sapi (sababaraha puluhan kilogram daging), anjeun kedah nyéépkeun seueur sumber daya alam (cai, kadaharan minyak, pepelakan). Leuweung ditegor pikeun pepelakan ingon-ingon, sareng kaseueuran pepelakan ti kebon anu dipelakan dianggo kanggo tuang sato. Sedengkeun buah tina tangkal sareng kebon tiasa langsung kana méja jalma-jalma lapar di dunya. Vegetarianisme, sakumaha tétéla, ogé mangrupikeun cara pikeun ngawétkeun alam, pikeun ngajagi manusa tina karusakan diri. Vincent Van Gogh nolak ngahakan daging saatos anjeunna ngadatangan pembantaian di beulah kidul Perancis. Éta mangrupikeun kakejaman anu sato anu teu mayungan dirampas kahirupan anu ngangsonan jalma pikeun mikirkeun kamungkinan parobihan dina tuang tuang na. Daging mangrupikeun hasil rajapati sareng henteu sadayana hoyong ngaraos salah tina pupusna mahluk hirup anu sanés. Cinta pikeun sato sareng ngahargaan kahirupan mangrupikeun alesan naha manusa modéren janten vegetarian anu yakin. Naon waé pamikiran anu ngalirkeun jalma kana jalur vegetarianisme, miara kasihatanna nyalira atanapi dunya di sakurilingna, tuangeun sapertos kitu beuki populér unggal taun. … Nanging, transisi ka vegetarian kedahna janten léngkah anu ngahaja, sareng henteu émut nuturkeun "pantun". Sareng alesan di luhur cekap cekap pikeun ieu.

Upami anjeun terang alesan penting sanésna pikeun pindah ka vegetarian anu teu didaptarkeun di dieu, punten nyeratna dina koméntar kana tulisan ieu. Éta bakal aya gunana sareng pikaresepeun pikeun jalma séjén.

    

Leave a Reply